5ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΠΡΟΥΣΑ 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ. 13ΑΠΡ2023 &14ΑΠΡ2023 

1η Μέρα | ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – Κωνσταντινούπολη.

Αναχώρηση στις10.00 το πρωί  Κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις φτάνουμε στα σύνορα των Κήπων, έλεγχος και ελεύθερος χρόνος στα αφορολόγητα είδη. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας στην ανατολική Θράκη ταξιδεύοντας παράλληλα με την ακτή τns θάλασσας του Μαρμαρά και φτάνουμε το απόγευμα στην Κωνσταντινούπολη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και θα έχουμε χρόνο ελεύθερο να περιηγηθούμε στην πλατεία Ταξίμ, στην οδό Πέρα και στα γραφικά στενά κάνοντας μια πρώτη γνωριμία με τη "Βασιλεύουσα".

2η Μέρα | Σκεπαστή αγορά (Καπαλί Τσαρσί) - Παλιά πόλη (Sultanahmet), Μπαλουκλί

Πρωινό και ξεκινάμε με  επίσκεψη στην πασίγνωστη σκεπαστή αγορά με τα 4000 περίπου καταστήματα -το ανατολίτικο παζάρι Καπαλί Τσαρσί. Αμέτρητα προϊόντα, όπως δερμάτινα είδη, αντίκες, ρούχα, είδη δώρων, αναμνηστικά κ.ά. είναι στη διάθεσή σας, για να εξασκήσετε και τις διαπραγματευτικές σας ικανότητες. Mετά το Καπαλί Τσαρσί θα περπατήσουμε μέχρι την παλιά πόλη με στάση για επίσκεψη στην Κιστέρνα του Θεοδοσίου (ŞEREFİYE SARNICI). Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Βυζαντινό Ιππόδρομο(AT MEYDANI) με τον Αιγυπτιακό οβελίσκο, την ελικτή στήλη των Δελφών, την γερμανική κρήνη του 1898, την στήλη του Κωνσταντίνου, το Μπλέ Τζαμί και θα καταλήξουμε στο Ναό της Αγίας του Θεού Σοφίας ,τον οποίο μπορείτε να επισκεφτείτε εάν θέλετε εξ ιδίων.Στη συνέχεια επίσκεψη στο ιερό Αγίασμα της Ζωοδόχου Πηγής (Μπαλουκλί) με τους τάφους των Πατριαρχών.  Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση σε νυχτερινό κέντρο με οριεντάλ μουσική, ανατολίτικους χoρούς και τραγούδια.

3η Μέρα | Ανάκτορα Ντολμά Μπαχτσέ – Κρουαζιέρα στο Βόσπορο -  Πριγκηπόννησα.

Πρωινό και αναχωρούμε για  προαιρετική κρουαζιέρα στα στενά του χιλιοτραγουδισμένου Βοσπόρου (κόστος 15€), όπου θα δούμε τα πανέμορφα ελληνικά χωριά και τα περίφημα γυαλιά που δεσπόζουν πάνω στην ακτή του Βοσπόρου. Συνεχίζουμε με την  επίσκεψη στα εντυπωσιακά ανάκτορα Ντολμά Μπαχτσέ, νεότερη κατοικία των σουλτάνων καθώς και διοικητικό κέντρο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, σε στυλ μπαρόκ, μεγαλοπρεπή, με εξαιρετική πολυτέλεια.    Στη συνέχεια  θα πάμε προαιρετικά στα Πριγκηπόννησα (10 €). Αφού περάσουμε την πρώτη γέφυρα του Βοσπόρου θα κατευθυνθούμε στο Bostancı από όπου θα πάρουμε το καράβι για την Πρίγκηπο. Το μεγαλύτερο και πιο κοσμοπολίτικο νησί από το σύνολο των εννέα νησιών με πυκνή πευκόφυτη βλάστηση και κομψές επαύλεις. Τα Πριγκηπόννησα αποτέλεσαν το αγαπημένο καλοκαιρινό θέρετρο παραθερισμού για μεγάλη μερίδα των Ελλήνων της Πόλης. Πολλά σπίτια, αρχοντικά καθώς και παραθεριστικές κατοικίες χτίστηκαν από το 1850 και ύστερα ενώ η ελληνική παρουσία πάνω στα νησιά ανέκαθεν ήταν έντονη. Η επίσκεψη στο νησί θα μας δώσει την ευκαιρία να θαυμάσουμε τα επιβλητικά αρχοντικά με την όμορφη αρχιτεκτονική και τα γραφικά σοκάκια, όπου ο χρόνος απλά σταμάτησε. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

4η Μέρα | Προαιρετική εκδρομή στην Προύσα.

Πρωινό και αναχώρηση για Αρετσού, Γιάλοβα, Προύσα , χτισμένη στους πρόποδες του Όρους Ουλουντά .Επίσκεψη στο κενοτάφιο του Καραγκιόζη, το Ουλού Τζαμί, χτισμένο το 1399 και περιήγηση στην παλιά πόλη της Προύσας. Η Προύσα, είναι γνωστή για τα υφαντά της, τις  χειροποίητες δαντέλες, πετσέτες, μεταξωτά και ρολόγια. Γεύμα εξ΄ιδίων και επιστροφή το απόγευμα στην Κων/πολη.

Εάν δεν πραγματοποιηθεί η εκδρομή στην Προύσα, μεε το πούλμαν θα πάμε προαιρετικά (15 €) μέχρι τη γέφυρα του Γαλατά και από εκεί θα περπατήσουμε και θα φτάσουμε στην Αιγυπτιακή Αγορά (MısırÇarşı).Η αγορά ήταν και είναι το κέντρο μπαχαρικών. Θα δούμε και θα δοκιμάσουμε λουκούμια με αποξηραμένα φρούτα, περίφημο  παστουρμά από την Καισσάρεια  και είδη τυριών από διάφορες περιοχές της Τουρκίας και θα προμηθευτούμε λογιών μπαχάρια και τσάι από αποξηραμένα φρούτα. Φεύγοντας μπορούμε να πάρουμε και φρεσκοκομμένο καφέ από το γνωστό καφεκοπτείο KurukahveciMehmetEfendi. Από εκεί θα περάσουμε στο Karaköy να δούμε και θα ξεναγηθούμε σε  αυτήν την πανέμορφη ιστορική συνοικία που έχει αναβαθμιστεί και είναι το must του κέντρου. Μπορούμε να δοκιμάσουμε σάντουιτς με παλαμίδα και τους πασίγνωστους μπακλαβάδες του Güllüoğlü. Από την αποβάθρα του Karaköy θα πάρουμε το βαπόρι(η διαδρομή διαρκεί 15 λεπτά)  και θα περάσουμε στο Kadıköy!!!!!!! AρχαίαΧαλκιδώνα, το ομορφότερο αστικό προάστιο της Πόλης.Εκτός από την μακρά ιστορία του το Καντίκιοι φημίζεται για τις ψαροταβέρνες του (που απολαμβάνουν οι ντόπιοι ειδικά πριν η μετά τους αγώνες της αγαπημένης τους FenerBahçe) και τα καφέ που φτιάχνουν  τούρκικο καφέ στη χόβολη. Για όσους θέλουν να δοκιμάσουν την Οθωμανική κουζίνα μία επίσκεψη στο Çiya θα τους ταξιδέψει με τις νοστιμιές του σε άλλες εποχές. Επιστροφή και πάλι με το βαπόρι (η διαδρομή διαρκεί 15 λεπτά)  και θα ανεβούμε στον πεζόδρομο με το Tünel το δεύτερο παλαιότερο στον κόσμο (1875) μετά του Λονδίνου. Διανύει μία διαδρομή 573 μέτρων μέσα σε 90 δευτερόλεπτα. Ο ετήσιος αριθμός επιβατών που το χρησιμοποιούν υπολογίζεται στα 4.3 εκατομμύρια. Από το 1875 μέχρι το 1968 ήταν ατμοκίνητο και από το 1971 μέχρι σήμερα ηλεκτρικό.

5η Μέρα | Οικουμενικό Πατριαρχείο - Βλαχέρνα – Παλάτι Πορφυρογέννητου- Επιστροφή.

Πρωινό και αναχωρούμε για το Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι. θα θαυμάσουμε τη στήλη της φραγκελώσεως, όπου μαρτύρησε ο Inσούs και σώζεται μέχρι σήμερα. Θα προσκυνήσουμε τα λείψανα του Χρυσοστόμου και του Γρηγορίου του θεολόγου, τον Πατριαρχικό θρόνο, την εικόνα της Παναγίας της Κυζίκου και θα έχουμε ελεύθερος χρόνο για περιήγηση στα πανέμορφα σοκάκια του Φαναρίου όπου δεσπόζει και η Μεγάλη του Γένους Πατριαρχική Σχολή.Κατόπιν συγκεντρωνόμαστε για να μεταβούμε με το πούλμαν στην Παναγία των Βλαχερνών , όπου ψάλθηκε για πρώτη φορά το 626 μ.Χ. ο Ακάθιστος Ύμνος στην Υπερμάχω Θεοτόκο ως ευχαριστία για τη σωτηρία της πόλης από τους Αβάρους.  Επίσης θα επισκεφθούμε το Παλάτι του Πορφυρογέννητου (Tekfur Sarayı), που είναι ένα αξιόλογο Βυζαντινό Ανάκτορο , συνέχεια του παλατιανού συγκροτήματος των Βλαχερνών που πρόσφατα αναστηλώθηκε και είναι επισκέψιμο. Αναχώρηση για την Ελλάδα, άφιξη στα σύνορα και επιστροφή στην πόλη μας.


ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ


EUROPLAZA  4*  TAXIM


NOVA PARK TAXIM 4*


NOVA PLAZA BOUTIQUE 4* TAXIM


RIVA 4* TAXIM


ΤΙΜΗ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ


239 ΕΥΡΩ


275 ΕΥΡΩ


285 ΕΥΡΩ


295 EYΡΩ

ΠΑΙΔΙ


175 ΕΥΡΩ


195 ΕΥΡΩ


199 ΕΥΡΩ


200 ΕΥΡΩ

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ


+135 ΕΥΡΩ


+ 170 ΕΥΡΩ


+175 ΕΥΡΩ


+180 ΕΥΡΩ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

 • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο της επιλογής σας.
 • Πρωινό στον χώρο του ξενοδοχείου καθημερινά.
 • Τη μεταφορά, εκδρομές και περιηγήσεις που περιλαμβάνονται στο αναλυτικό μας πρόγραμμα.
 • Έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
 • ΦΠΑ.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

 • Προαιρετική κρουαζιέρα στον Βόσπορο: 20€.
 • Προαιρετική εκδρομή στα Πριγκηπόννησα.
 • Προαιρετική εκδρομή στην Προύσα: 20€.
 • Προαιρετική βόλτα στο Καντίκιοϊ: 15€.
 • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
 • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
 • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
 • Ειδική ασφαλιστική κάλυψη για ακύρωση ταξιδιού λόγω ασθένειας COVID19: 20€. (προαιρετικά)Ζητήστε αναλυτικότερες πληροφορίες.