Τυνησία – Μεγάλος γύρος οάσεων, Βερβέρικα χωριά | Πάσχα 2023Διάρκεια: 10 ΗΜΕΡΕΣ

Ένα υπέροχο 10ήμερο στην Τυνησία, στο μέσον ακριβώς της βορειοαφρικανικής ακτογραμμής, που ξεχωρίζει από τα κλασικά προγράμματα στη μεσογειακή αυτή χώρα. Με διανυκτερεύσεις στη Ντουζ και στο Σφάξ δεν επιστρέφουμε βιαστικά από τις οάσεις στην Τύνιδα αλλά αντιθέτως ιχνηλατούμε το νότιο κομμάτι. Τι θα κερδίσουμε; Όμορφες εικόνες και εμπειρίες σε αυθεντικά Βερβέρικα χωριά και αγορές. Ξεκινάμε από την πρωτεύουσα Τύνιδα και κατευθυνόμαστε προς το νότο, προς τις περίφημες οάσεις εκεί στις παρυφές της Σαχάρας, μαζί με το διάσημο κινηματογραφικό σκηνικό του Πολέμου των Άστρων! Βλέπουμε τρωγλοδυτικές κατοικίες, βερβέρικα χωριά (όπως τη Ματμάτα, το Τουζάν και το Μεταμέρ), αλλά και  ερείπια αρχαίων πολιτισμών (όπως στην Καρχηδόνα) και επισκεπτόμαστε θέρετρα όπως η Χαμμαμέτ, ώστε να αποκτήσουμε μια πλήρη και ολοκληρωμένη εικόνα αυτής της υπέροχης χώρας.

Ένα 10ήμερο πρόγραμμα στην Τυνησία, που ξεκινά από την πρωτεύουσα Τύνιδα και συνεχίζει με το γραφικό χωριό Τεστούρ και την ρωμαϊκή Ντούγκα για να φτάσει στην ιερή πόλη των Αράβων, τη θρυλική Καϊρουάν. Καθοδόν για την Τοζέρ βλέπουμε το γραφικό χωριό Τζέλμα και την κωμόπολη Γκάφσα και ξεναγούμαστε στο διαμάντι της ερήμου που λέγεται Τοζέρ. Απολαμβάνουμε σαφάρι με 4x4 στην έρημο ανάμεσα σε οάσεις, διασχίζουμε το αλατούχο βαθύπεδο της λίμνης Τσοτ Ελ Τζερίντ και φτάνουμε στην πόλη-ορόσημο της Σαχάρα, την Ντουζ. Μεταβαίνουμε στον… εξωγήινο πλανήτη Τατουίν, ερχόμαστε στη Ματμάτα με τους Τρωγλοδύτες, περνάμε από το φημισμένο λιμάνι του Γκαμπές και καταλήγουμε στην Σφαξ. Μένουμε άφωνοι στο καταπληκτικό ρωμαϊκό αμφιθέατρο στην Ελ Τζεμ, συνεχίζουμε για την Σους με το μαυσωλείο του πρώτου προέδρου της Τυνησίας, γνωρίζουμε το κοσμοπολιτικό θέρετρο Χαμμαμέτ και τον αρχαιολογικό χώρο της θρυλικής Καρχηδόνας, και για τον επίλογο του ταξιδιού μας περιηγούμαστε στην Τύνιδα και στο γραφικό και κατάλευκο Σίντι Μπου Σάιντ, το «κυκλαδοχώρι της Τυνησίας»!

ο πρόγραμμα περιλαμβάνει:

 • Επιπλέον εκδρομή δυτικά της Τύνιδας σε μια περιοχή που για πρώτη φορά προτείνεται στην ελληνική αγορά εκεί που βρίσκεται το «ανδαλουσιανό» χωριό Τεστούρ, με την χαρακτηριστική αρχιτεκτονική της Ανδαλουσίας και την Ντούγκα την  καλύτερα διατηρημένη ρωμαϊκή πόλη στη βόρεια Αφρική, που περιλαμβάνει ακόμη μνημεία των Βερβέρων, των Νουμιδών, ακόμη και των Βυζαντινών.
 • Προσεκτικά επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* sup και 5*.
 • Πλούσια διάρκεια για να έχουμε χρόνο να απολαύσουμε το ταξίδι μας.
 • Ο σχεδιασμός του ταξιδιού έχει έντονο άρωμα Versus, φτάνοντας νότια μέχρι τα βερβέρικα χωριά Ματμάτα, Τουζάν και Μεταμέρ, για να ανακαλύψουμε κρυμμένες ομορφιές που ξεφεύγουν από τα κλασικά προγράμματα της Τυνησίας με μια απλή επίσκεψη στις οάσεις και όλες τις υπόλοιπες διανυκτερεύσεις στην Χαμμαμέτ.
 • Είναι άρτια σχεδιασμένο έτσι ώστε να περιλαμβάνονται όσο το δυνατόν περισσότερα και σπουδαιότερα αξιοθέατα.  Με έμφαση στις ξεναγήσεις, στον επιμορφωτικό χαρακτήρα του προγράμματος, στις εισόδους στα κυριότερα αξιοθέατα και στη διασκέδαση.
 • Περιλαμβάνει την εκδρομή στις οάσεις με jeep 4X4, που σε άλλα προγράμματα είναι προαιρετική.
 • Χαμηλή τιμή του ταξιδιού σε σχέση με τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, που έχει διαμορφωθεί από την τεράστια εμπειρία και τα πολλαπλά ταξίδια του Versus Travel στην περιοχή  αυτή.
 • Στην τελική τιμή συμπεριλαμβάνονται φιλοδωρήματα, φόροι πόλεων, είσοδοι στα μουσεία και στους επισκεπτόμενους χώρους, φόροι ξενοδοχείων, επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια ατυχήματος και απώλειας αποσκευών.
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-συνοδός.
 • TIMH.
 • ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ 799 ΕΥΡΩ +360 ΦΟΡΟΙ
 • ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ 1049 ΕΥΡΩ +360 ΦΟΡΟΙ

Προσφέρουμε διαμονή στα παρακάτω πολυτελή ξενοδοχεία

 • ΤΥΝΙΔΑ: El Mouradi Gammarth 5*
 • ΚΑΪΡΟΥΑΝ: Golden Yasmin 5*
 • ΤΟΖΕΡ: Palm Beach Tozeur 5*
 • ΝΤΟΥΖ: El Mouradi Douz 4*
 • ΣΦΑΞ: Radisson Sfax 5*
 • ΧΑΜΜΑΜΕΤ: Golden Tulip Taj Sultan 5*


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1Η ΗΜΕΡΑ. ΑΘΗΝΑ-ΤΥΝΙΔΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο με την ταξιδιωτική μας ομάδα και πτήση για την Τύνιδα. Άφιξη στην πρωτεύουσα της Τυνησίας, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το γραφικό και κατάλευκο Σίντι Μπου Σαΐντ το χωριό που θυμίζει «Μύκονο». Θα έχουμε χρόνο για χαλαρή βόλτα. Αργότερα μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση με πρώτο μας σταθμό το «ανδαλουσιανό» χωριό Τεστούρ, με την χαρακτηριστική αρχιτεκτονική που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στα χωριά της νότιας Ισπανίας. Μετά από μια σύντομη στάση στο χωριό, συνεχίζουμε για την Ντούγκα και τον αρχαιολογικό χώρο που αποτελεί και μνημείο της UNESCO.

Η πόλη αποτελεί την καλύτερα διατηρημένη ρωμαϊκή πόλη στη βόρεια Αφρική, που περιλαμβάνει ακόμη μνημεία των Βερβέρων, των Νουμιδών, ακόμη και των Βυζαντινών. Τελικός μας προορισμός για σήμερα η αρχαιότερη ιερή πόλη των Αράβων, η θρυλική Καϊρουάν όπου φτάνουμε μετά από μια στάση στη μικρή πόλη Ελ Φαχές. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση στην Καϊρουάν.

3Η ΗΜΕΡΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξενάγηση στην Καϊρουάν. Μεταξύ άλλων θα επισκεφθούμε την κολυμβήθρα των Αγλαβιτών, το Μαυσωλείο των Βέρβερων, το Μεγάλο τέμενος Σίντι Οκμπα καθώς επίσης και τη Μεδίνα, την Παλιά Πόλη της Καϊρουάν.

Συνεχίζουμε την ημέρα αναχωρώντας για την Τοζέρ. Μετά από σύντομες στάσεις στο παραδοσιακό χωριό Τζέλμα και την κωμόπολη της Γκάφσα, θα φτάσουμε στην Τοζέρ, μια πόλη με ιδιαίτερο χρώμα, ένα αληθινό διαμάντι της ερήμου. Αφού ξεκουραστούμε στο ξενοδοχείο μας, θα κάνουμε βόλτα στην πόλη για να γνωρίσουμε την Τοζέρ, για να δούμε μεταξύ άλλων το παζάρι, το τοπικό μουσείο (Dar Cherait) και  τον τοπικό ζωολογικό κήπο. Δείπνο και διανυκτέρευση στην Τοζέρ.

4Η ΗΜΕΡΑ

Σήμερα ξεκινάμε με τα ειδικά Jeep 4X4 για μια περιπέτεια στην έρημο και στις οάσεις στην ευρύτερη περιοχή της Τοζέρ. Θα έρθουμε λοιπόν στις οάσεις Τσεμπίκα και Ταμέρζα, «χαμένες» ανάμεσα στις τραχιές πλαγιές του Άτλαντα, όχι μακριά από τα σύνορα της Τυνησίας με την Αλγερία, όπου θα δούμε ένα χωριό Βερβέρων καθώς και το γραφικό χωριό της Ταμέρζα.

Συνεχίζουμε για την Ντουζ, ακολουθώντας μία  καταπληκτική διαδρομή μέσα από το αλατούχο βαθύπεδο της λίμνης Σοτ Ελ Τζερίντ. Θα κάνουμε στάση στην αλμυρή λίμνη για να θαυμάσουμε το τοπίο και να φωτογραφίσουμε τις αντανακλάσεις στην έρημο. Στη συνέχεια φτάνουμε στη Ντουζ, πόλη-ορόσημο στη Σαχάρα, όπου και θα διανυκτερεύσουμε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

5Η ΗΜΕΡΑ

Αναχώρηση από την Ντουζ και με κατεύθυνση προς το Βορρά ξεκινάμε τη σημερινή μας διαδρομή, με τελικό μας προορισμό την Σφαξ. Καθοδόν επισκεπτόμαστε τη Ματμάτα, όπου θα επισκεφθούμε χωριό Βερβέρων και τις χαρακτηριστικές τρωγλοδυτικές κατοικίες της Ματμάτα. Πρόκειται για σπίτια σκαλισμένα σε σκληρή άμμο, που χρησιμοποιούνται εδώ και αιώνες ως κατοικίες από τους κατοίκους της ερήμου.

Συνεχίζοντας τα… «εξωγήινα» τοπία, στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον… πλανήτη Τατουίν! Πρόκειται για το κινηματογραφικό σκηνικό που έστησε ο σκηνοθέτης Τζορτζ Λούκας για να δώσει ζωή σε ένα από τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά έπη, τον «Πόλεμο των Άστρων». Το σκηνικό χρησιμοποιήθηκε για τις δύο πρώτες ταινίες της σειράς, τη δεκαετία του ’70 και σήμερα παραμένει στην περιοχή, στο μέσον της ερήμου, ως αξιοθέατο.

Συνεχίζουμε για το χωριό Τουζάν (Toujane), όπου θα σταματήσουμε για πανοραμική θέαση αυτού του μοναδικού βερβέρικου χωριού. Συνεχίζουμε για το χωριό Μεταμέρ (Metameur) για να δούμε τα χαρακτηριστικά κσαρ, τις υπόσκαφες κατοικίες, και κατόπιν φτάνουμε στο λιμάνι του Γκαμπές όπου θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε την περίφημη αγορά των μπαχαρικών στο σουκ Τζάρα. Η ημέρα μας ολοκληρώνεται με την άφιξή μας στη Σφαξ, όπου και διανυκτερεύουμε.

6Η ΗΜΕΡΑ

Αναχώρηση από τη Σφαξ με πρώτο μας σταθμό την Ελ Τζεμ (El Jem), για να επισκεφθούμε το διάσημο και τεράστιο, αρχαίο Ρωμαϊκό αμφιθέατρο του Ελ Τζεμ, μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Το αμφιθέατρο έχει διατηρηθεί σε καταπληκτική κατάσταση και είναι το μεγαλύτερο αρχαίο ρωμαϊκό θέατρο εκτός Ευρώπης!

Θα συνεχίσουμε για την Σους (Sousse) όπου επισκεπτόμαστε την παλιά πόλη, έχοντας ελεύθερο χρόνο για βόλτα. Συνεχίζουμε για τη Χαμμαμέτ, για να δούμε τη σύγχρονη Μεδίνα και την μαρίνα της Γιασμίν Χαμμαμέτ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση στη Χαμμαμέτ.

7Η ΗΜΕΡΑ

Σήμερα θα ξεκινήσουμε τη γνωριμία μας με την πρωτεύουσα Τύνιδα. Το πρωί θα έχουμε χρόνο για βόλτα στην πόλη, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την παλιά πόλη –Μεδίνα– από όπου θα αναχωρήσουμε για τον αρχαιολογικό χώρο της Καρχηδόνας, με τα Ρωμαϊκά ερείπια και με τα δημόσια λουτρά του Αντωνίνου του επονομαζόμενου «Πίου» την βασιλική Domus Charitatis, το Τοφέ όπου προσέφεραν θυσίες, το Μήτριο κ.α. Διανυκτέρευση στη Χαμμαμέτ.

8Η-9Η ΗΜΕΡΑ
Ελεύθερες ημέρες για να χαλαρώσουμε στις πολυτελείς εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου μας ή σεργιανίζοντας σε ράθυμους χρόνους στην πόλη της Χαμμαμέτ. Δείπνο και διανυκτέρευση.
10Η ΗΜΕΡΑ Νωρίς το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής με ενδιάμεσο σταθμό
 

ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΤΗΣΗΣ


ΑΖ717

ΑΖ864


ΑΖ863

ΑΖ722ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΤΗΣΗΣ


11/04/2023

11/04/2023


20/04/2023

20/04/2023

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΠΟ


ΑΘΗΝΑ-ΡΩΜΗ

ΡΩΜΗ ΤΥΝΙΔΑ


ΤΥΝΙΔΑ-ΡΩΜΗ

ΡΩΜΗ-ΑΘΗΝΑ

ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ


06.05

09.15


10.25

21.50

ΩΡΑ ΑΦΙΞΗΣ


07.10

09.35


12.50

00.50+1

Thank you for contacting us. We will get back to you as soon as possible
Oops. An error occurred.
Click here to try again.