ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΙΚΟ ΠΑΣΧΑ

                                          ΑΠΟ 26 ΕΩΣ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019


1η ΗΜΕΡΑ: Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26-04-2019 AΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΛΟΥΤΡΑ ΥΠΑΤΗΣ
Αναχώρηση από τον Δημοτικό Κήπο στις 06:00 το πρωί. Περνάμε περιφερειακά από ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΚΑΤΕΡΙΝΗ – ΛΑΡΙΣΑ και με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση άφιξη στον ΒΟΛΟ όπου θα μείνουμε για να απολαύσουμε το ουζάκι μας στα φημισμένα τσιπουράδικα. Συνεχίζουμε για το ξενοδοχείο μας που βρίσκεται στα ΛΟΥΤΡΑ ΥΠΑΤΗΣ με τις ιαματικές πηγές της, που είναι φημισμένες από τους Ρωμαϊκούς ακόμη χρόνους. Το απόγευμα θα παρακολουθήσουμε τον Επιτάφιο στο ιστορικό Μοναστήρι (14ος αι.) μέσα σ’ ένα υπέροχο φυσικό τοπίο στην πλαγιά της Οίτης (ύψος 600μ.) στην ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΑΓΑΘΩΝΟΣ όπου φυλάσσετε το σκήνωμα του αειμνήστου Πνευματικού π. Βησσαρίωνος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ 27-04-2019 ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ – Ι.Μ.ΠΡΟΥΣΣΟΥ
Πρωινό και αναχώρηση για μια μοναδική εκδρομή. Αφήνουμε το νομό Φθιώτιδας και περνάμε στο νομό Ευρυτανίας. Ο δρόμος με το καταπράσινο Φυσικό τοπίο μας οδηγεί στην πρωτεύουσα, το ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ χτισμένο στις νότιες πλαγιές του Βελουχιού σε ύψος 1000μ. Μια πόλη πνιγμένη στα έλατα, τα πεύκα και τις καστανιές, ελεύθερος χρόνος για να γνωρίσουμε την πόλη και για καφέ. Συνεχίζοντας ανάμεσα σε πανέμορφες χαράδρες και υπέροχα φαράγγια, δίπλα στον ποταμό Καρπενησιώτη θα επισκεφθούμε το εντυπωσιακό μοναστήρι της Παναγιάς της Προυσιώτισσας. Χτισμένη στην απόκρημνη πλαγιά ενός επιβλητικού φαραγγιού (30 χλμ. από το Καρπενήσι), σε ένα φανταστικό, παρθένο τοπίο, σου προκαλεί δέος στο αντίκρισμά της. Πρωτοχτίστηκε τον 9ο ή τον 12ο αιώνα, κατά την περίοδο της εικονομαχίας. Οι πρώτοι δύο μοναχοί ήταν αυτοί, που μετέφεραν την εικόνα της Παναγίας από την Προύσα, για να την γλιτώσουν από τους εικονομάχους. Λέγεται ότι η ίδια η εικόνα (που θεωρείται έργο του Ευαγγελιστή Λούκα) υπέδειξε το σημείο, που ήθελε να χτιστεί το μοναστήρι, μέσα από μία σειρά θαυμάτων. Στο μουσείο της Μονής φυλάσσονται τα όπλα και τα αστέρια του Γεώργιου Καραϊσκάκη, ο οποίος τα αφιέρωσε στην Παναγία σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για την ανάρρωσή του. Γεύμα καθ’ οδόν εξ’ ιδίων και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Ξεκούραση και το βράδυ θα παρακολουθήσουμε τη λειτουργία της Ανάστασης και μετά το φιλί της Αγάπης θα έχουμε Αναστάσιμο δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 28-04-2019 ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑ
Πρωινό και αναχώρηση για τη ΛΙΒΑΔΕΙΑ που συνεχίζει την παράδοση του Ρουμελιώτικου Πάσχα. Στο ωραιότερο σημείο της πόλης, δίπλα στις πηγές του ποταμού φιλοξενούνται από το δήμο οι επισκέπτες με παραδοσιακό ψήσιμο αρνιών κρασί και κόκκινα αυγά. Το γλέντι συμπληρώνετε με λαϊκούς οργανοπαίκτες, δημοτικά τραγούδια της περιοχής και χορό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ξεκούραση. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΔΕΥΤΕΡΑ 29-04-2019 ΛΟΥΤΡΑ ΥΠΑΤΗΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο μας για τον Γοργοπόταμο ένα από τα πιο όμορφα χωριά του νομού Φθιώτιδας. Σ΄αυτή τη γέφυρα γράφτηκε μια από τις πιο ένδοξες σελίδες της ιστορίας μας. Τη νύχτα της 25ης Νοεμβρίου 1942 οι ενωμένες αντιστασιακές οργανώσεις σε συνεργασία με το Άγγλους, ανατίναξαν τη γέφυρα προκαλώντας μεγάλη καθυστέρηση στη διέλευση των Γερμανών που πίεζαν τους συμμάχους στην Αφρική. Μικρή στάση για φωτογράφηση και συνεχίζουμε το δρόμο της επιστροφής όπου θα έχουμε χρόνο να γευματίσουμε στον Παλαιό Παντελεήμονα. Ενδιάμεση στάση για καφέ και ξεκούραση. Άφιξη στην πόλη μας. ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ.

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 160 EURO
Παιδί έως 12 ετών σε τρίκλινο με τους γονείς: 105 EURO
Μονόκλινο: 205 EURO
ΔΕΛΤΙΑ ΟΓΑ ΕΚΔΡΟΜΙΚΑ 4ΗΜΕΡΑ : ΜΟΝΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

• Μεταφορά με υπερυψωμένο λεωφορείο του γραφείου μας.
• Τρεις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο ‘ΠΡΙΓΚΗΠΙΚΟΝ’ 2 αστέρων (SUPERIOR) (Βαθμολογία στο Booking 8,3) σε δίκλινα δωμάτια.
• Πρωινά μπουφέ στο ξενοδοχείο.
• Το Αναστάσιμο δείπνο.
• Αρχηγό – Συνοδό γραφείου.
• Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

• Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.
• Φόρος διαμονής 0,50 € ανά δωμάτιο ανά βραδιά.
• Επιπλέον γεύματα – δείπνα, ποτά και διασκεδάσεις.
• Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.