4ΗΜΕΡΗ ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

                            ΠΡΙΣΓΚΙΠΟΝΗΣΑ-ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟ ΒΟΣΠΟΡΟ

                                      ΑΠΟ 26 ΕΩΣ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 20191η ΗΜΕΡΑ: Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  26-04-2019  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Αναχώρηση από το γραφείο μας στις 07:15 το πρωί. Έλεγχος στα Ελληνοτουρκικά σύνορα με στάση στα Αφορολόγητα και είσοδος στην Τουρκία. Άφιξη στην ΒΑΣΙΛΙΔΑ των πόλεων. Περιήγηση στα ΧΕΡΣΑΙΑ ΤΕΙΧΗ μέχρι την εκκλησία της ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ (επίσκεψη στο Αγίασμα) και στους τάφους των Πατριαρχών. Συνεχίζουμε για το περίφημο ΚΑΠΑΛΙ ΤΣΑΡΣΙ όπου τα 4000 και πλέον καταστήματα προσφέρουν μεγάλη ποικιλία για την αγορά αναμνηστικών και δώρων. Ελεύθερος χρόνος για αγορές και φαγητό. Μετά τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην πλατεία Ταξίμ. Χρόνος για ξεκούραση. Το απόγευμα θα πάμε στον ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟ ΝΑΟ του ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ για να παρακολουθήσουμε την Ακολουθία του Επιταφίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα στην πλατεία ΤΑΞΙM και στο γραφικό πεζόδρομο του Πέραν (Ιστικλάλ – Μπέογλου) με τα περίφημα παραδοσιακά εστιατόρια και ζαχαροπλαστεία. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ 27-04-2019 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Πρωινό και αναχώρηση για ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο με πρώτη μας στάση στον Βυζαντινό ΙΠΠΟΔΡΟΜΟ και την ΣΤΗΛΗ ΤΩΝ ΟΦΕΩΝ, όπου θα έχουμε την εντύπωση ότι ξαναζωντανεύουν οι κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες του Βυζαντίου. Εκεί βρίσκονται ακόμη ο ΟΒΕΛΙΣΚΟΣ του Μέγα Θεοδοσίου, η ΣΤΗΛΗ του Κωνσταντίνου του Πορφυρογέννητου, η ΚΡΗΝΗ του Γουλιέλμου, τοΜΠΛΕ ΤΖΑΜΙ του Σουλτάν Αχμέτ, το ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟ (βασιλική Δεξαμενή του ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΥ), την Θρυλική ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, χτισμένη στα σχέδια του ΙΣΙΔΩΡΟΥ και ΑΝΘΕΜΙΟΥ, και καταλήγουμε στη ΜΟΝΗ της ΧΩΡΑΣ με τα περίφημα Βυζαντινά ψηφιδωτά. Μετά θα επισκεφτούμε το εμπορικό κέντρο Mall Florya για ψώνια και για φαγητό στα πολλά εστιατόρια με θέα την θάλασσα του Μαρμαρά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την Αναστάσιμη Λειτουργία  στον ΝΑΟ της ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ του Πέραν. Ακολουθεί (προαιρετικά) Αναστάσιμο δείπνο με παραδοσιακή μαγειρίτσα σε εστιατόριο της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ  28-04-2019  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Πρωινό και αναχώρηση για προσκύνημα στο ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ στο Ναό του ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ στο Φανάρι και στην  ΜΟΝΗ ΤΩΝ ΒΛΑΧΕΡΝΩΝ (όπου ψάλθηκε για πρώτη φορά ο ακάθιστος ύμνος). Στη συνέχεια θα έχουμε Προαιρετική Κρουαζιέρα με ξενάγηση στο ΒΟΣΠΟΡΟ. Ξεκινάμε από την είσοδο του ΚΕΡΑΤΙΟΥ ΚΟΛΠΟΥ από όπου θα βλέπουμε πανοραμικά τόσο την ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΚΩΝ/ΠΟΛΗ με τα μνημεία της, όσο και την πλευρά του ΓΑΛΑΤΑ με τον περίφημο ΠΥΡΓΟ. Συνεχίζουμε δίπλα από τα ανάκτορα του ΝΤΟΛΜΑ ΜΠΑΧΤΣΕ, το περίφημο ανάκτορο – ξενοδοχείο CIRAGAN, περνάμε κάτω από την μεγάλη ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ  ΒΟΣΠΟΡΟΥ, βλέπουμε τα δυο μεγάλα ΦΡΟΥΡΙΑ και την δεύτερη ΓΕΦΥΡΑκαι πλησίον των Ασιατικών ακτών, περνάμε από την Χρυσούπολη (Uskudar), τον Πύργο του Λεάνδρου και επιστρέφουμε στον Κεράτιο Κόλπο. Και καταλήγουμε σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Πόλης το GELIK (το γνωστό σπίτι της Λωξάντρας) για το Πασχαλινό γεύμα εξ ιδίων.Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Το βράδυ θα πάμε προαιρετικά στη περίφημη περιοχή ΚΟΥΜ ΚΑΠΙ με τις πολλές ψαροταβέρνες για φαγητό και διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΔΕΥΤΕΡΑ  29-04-2019  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΗΣΑ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Πρωινό και αναχώρηση για την Ασιατική ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ απ’ όπου προαιρετικά με ναυλωμένο καράβι θα επισκεφτούμε τα Πριγκηπόνησα. Θα περάσουμε δίπλα από  την Πρώτη, την Αντιγόνη, στη Χάλκη όπου θα κάνουμε στάση για να επισκεφθούμε την ομώνυμη Θεολογική σχολή, τους πνευματικούς θησαυρούς που φυλάσσονται στη βιβλιοθήκη της με τα 130.000 βιβλία και θα προσκυνήσουμε στον Ναό της ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε την ΠΡΙΓΚΗΠΟ, το μεγαλύτερο νησί των Πριγκιποννήσων, και το πιο όμορφο από τα νησιά, παραθεριστικό κέντρο των Κωνσταντινοπολιτών. Ελεύθερος χρόνος για μια βόλτα με τα παϊτόνια και γεύμα ατομικά στις ψαροταβέρνες με την καταπληκτική θέα τη θάλασσα του Μαρμαρά. Επιστροφή στην Κωνσταντινούπολη και αναχώρηση για την επιστροφή μας, με ενδιάμεση στάση για καφέ και ξεκούραση. Άφιξη το βράδυ στην πόλη μας. ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Τιμή κατ’άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 180 ΕΥΡΩ

Παιδί έως 12 ετών σε τρίκλινο με τους γονείς:   135 ΕΥΡΩ

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ    175 ΕΥΡΩ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Μεταφορά με υπερυψωμένο κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας.
 • Τρεις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο “ERESIN” 4 αστέρων σε δίκλινα δωμάτια στην πλατεία ΤΑΞΙΜ.
 • Πρωινά μπουφέ στο ξενοδοχείο.
 • Εκδρομές – περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας.
 • Επίσημο ξεναγό.
 • Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Εισόδους μουσείων, νυκτερινών κέντρων, γεύματα – δείπνα.
 • Κρουαζιέρα στο Βόσπορο.
 • Το Αναστάσιμο δείπνο με την παραδοσιακή μαγειρίτσα.
 • Εισιτήρια για τα Πριγκηπόνησα.
 • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή δεν αναφέρεται

σειρά

Thank you for contacting us. We will get back to you as soon as possible
Oops. An error occurred.
Click here to try again.