ΠΑΣΧΑ ΣΤΙΣ ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ 5ΗΜΕΡΗ ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ  
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 13/4 &19/4

1η & 2η Μέρα | Αλεξανδρούπολη-Θεσσαλονίκη - Μπούτβα- Κότορ - Ντουμπρόβνικ.

Συγκέντρωση το βράδυ στις 21:30 και αναχώρηση στις 22:00 για τις ακτές του Μαυροβουνίου. ‘Άφιξη το πρωί στην Μπούτβα. Θα ξεκινήσουμε  την ξενάγηση  μας από την ομώνυμη μαρίνα που βρίσκονται δεμένα πανάκριβα πολυτελή γιοτ. Η μαρίνα είναι βόρεια της παλαιάς πόλης και από εκεί ξεκινά ο πεζόδρομος Σλοβένσκα Ομπάλα. Από εκεί θα περάσουμε την κεντρική πύλη των βενετσιάνικων τειχών για να επισκεφτούμε την Ακρόπολη που κτίστηκε κατά τον 15ο αιώνα στο νότιο τμήμα της παλαιάς πόλης, πάνω στα ερείπια παλιών οχυρώσεων. Το φρούριο που άλλαξε σχήμα και μέγεθος πολλές φορές, στεγάζει τώρα το θέατρο της Μπούτβα. Ελεύθερος χρόνος για καφέ. Στη συνέχεια αναχώρηση για το μεσαιωνικό Κότορ που είναι περικυκλωμένο από ένα τείχος το οποίο ανοικοδομήθηκε από τη Γαληνοτάτη Δημοκρατία της Βενετίας τον 14ο αιώνα. Ο κόλπος του Κότορ που είναι το νοτιότερο φιόρδ της Ευρώπης, αλλά και η αρχιτεκτονική της παλιάς πόλης έχουν συμβάλει στην ανακήρυξή του ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την UNESCO. Θα περιηγηθούμε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Τρύφωνος του 12ου αιώνα, καθώς και στον ναό του Αγίου Νικολάου Ξεκινάμε για Ντουμπρόβνικ . Άφιξη τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.


3η Μέρα | Ντουμπρόβνικ - Ξενάγηση Πόλης - Game of Thrones Walking tour.

Πρωινό και ξεκινάμε την ξενάγηση στην πόλη του Ντουμπρόβνικ που φυλάσσεται για περισσότερα από 1300 χρόνια, περιτριγυρισμένο από τα στιβαρά και καλοδιατηρημένα τείχη. Βρίσκεται υπό την προστασία της UNESCO και χαρακτηρίζεται ως μνημείο φυσικής ομορφιάς και πολιτιστικής κληρονομιάς. Τα κυριότερα αξιοθέατα που θα δούμε μέσα στην παλιά πόλη είναι ανάκτορα σπουδαίας αρχιτεκτονικής, όπως ο μητροπολιτικός ναός του προστάτη της πόλης, Αγίου Βλασίου, με τον μαρμάρινο οπλισμένο ιππότη στην πλατεία του, η μεγάλη κρήνη του Ονοφρίου, το φραγκισκανό μοναστήρι με την εκκλησία του Σωτήρος και το παλαιότερο φαρμακείο της πόλης από την εποχή της δημοκρατίας της Ραγούζας. Δεν θα παραλείψουμε να δούμε τον πύργο του Ρολογιού και τη μικρή κρήνη του Ονοφρίου, καθώς και το Μέγαρο Σπόντζα. Τέλος θα επισκεφτούμε σημεία που γυρίστηκε η πολύ επιτυχημένη σειρά Game of Thrones. Χρόνος ελεύθερος για καφέ και φαγητό. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας .

4n Μέρα | Προαιρετική εκδρομή Σπλιτ – Τρογκίρ.

Πρωινό ελεύθερη μέρα στο μεσαιωνικό Νρουμπρόβνικ. Επισκεφτείτε τα μέρη που γυρίστηκε η δημοφιλής σειρά Game of Thrones , περπατήστε πάνω στα τείχη και απολαύστε ημερήσια κρουαζιέρα στα κοντινά νησάκια. Για όσους το επιθυμούν τους προτείνουμε μία προαιρετική εκδρομή στο Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας στην πόλη, θα επισκεφθούμε το περίφημο ανάκτορο σε σχήμα ρωμαϊκού κάστρου του Αυτοκράτορα Διοκλητιανού, το οποίο είναι το σημαντικότερο και καλύτερα διατηρημένο ρωμαϊκό κτίριο στην Κροατία χτισμένο μεταξύ 295 και 305 μ.Χ. Θα έχουμε, επίσης, την ευκαιρία να θαυμάσουμε τον Καθεδρικό Ναό, το Γοτθικό Δημαρχείο, τον αναγεννησιακό Πύργο του Ρολογιού. Χρόνος ελεύθερος στην πανέμορφη προκυμαία της πόλης, τη διάσημη Ρίβα και στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το διάσημο τουριστικό θέρετρο Τρογκίρ. Ξενάγηση στην όμορφη πόλη που ξεκίνησε το 380 π.Χ. και κατοικήθηκε συνεχώς από μια σειρά από Έλληνες, Ρωμαίους, Ούγγρους και Ενετούς. Από το 1997, αποτελεί  παγκόσμια

κληρονομιά της UNESCO. Θα   επισκεφθούμε τον καθεδρικό ναός του Trogir  (Katedrala Sv. Lovre) - θεωρείται ευρέως ένα από τα καλύτερα αρχιτεκτονικά επιτεύγματα στην Κροατία. Θα δούμε το Cipiko Palace, στην πλατεία της πόλης απέναντι από την κύρια είσοδο του Trogir Cathedral, ήταν το σπίτι της οικογένειας Τσίπικο. Ακόμη θα δούμε  Κάστρο Kamerlengo  τον Πύργο του Αγίου Μάρκου και  το Πύργος του Ρολογιού. Επιστροφή στο Ντουμπρόβνικ.

5η Mέρα | Ντουμπρόβνικ  - Τίρανα - Επιστροφή.

Πρόγευμα και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Αλβανίας τα Τίρανα, τη μεγαλύτερη πόλη της Δημοκρατίας της Αλβανίας με πληθώρα όμορφων εκκλησιών και κατάφυτων πάρκων και θα περιηγηθούμε στο κέντρο της πόλης, η οποία ιδρύθηκε το 1614, κοσμείται με ορισμένα αρχιτεκτονικά μνημεία της εποχής του Μουσολίνι, για να δούμε τα κυριότερα αξιοθέατα. Επιστροφή στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια στην πόλη μας αργά το βράδυ.

ΤΙΜΗ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ.


ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 

KOMODOR OR VIS 4*


LERO 4*

ΤΙΜΗ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ

295 EΥΡΩ


339 EΥΡΩ

ΠΑΔΙ

240 ΕΥΡΩ


250 ΕΥΡΩ

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ

+105 ΕΥΡΩ


+135 ΕΥΡΩ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 

KOMODOR OR VIS 4*


LERO 4*


ΤΙΜΗ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ

295 EΥΡΩ


339 EΥΡΩ


ΠΑΔΙ

240 ΕΥΡΩ


250 ΕΥΡΩ

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ

+105 ΕΥΡΩ


+135 ΕΥΡΩ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

  • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο της επιλογής σας.
  • Πρωινό και ένα γεύμα στον χώρο του ξενοδοχείου καθημερινά.
  • Τη μεταφορά, εκδρομές και περιηγήσεις που περιλαμβάνονται στο αναλυτικό μας πρόγραμμα.
  • Έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
  • ΦΠΑ.            

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

  • Δημοτικοί φόροι: 15€.
  • Προαιρετική εκδρομή στο Σπλιτ - Τρογκίρ: Ενήλικας: 30€ και το παιδί: 15€.
  • Είσοδοι σε μουσεία, εκδηλώσεις και διασκεδάσεις, ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Ειδική ασφάλεια Covid - 19: τιμή 20€. Ζητήστε περισσότερες πληροφορίες.