7ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ ΠΡΟΥΣΑ –ΑΓΚΥΡΑ- ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΑΠΟ 2 ΕΩΣ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

1η μέρα:   ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΠΡΟΥΣΑ

Αναχώρηση το πρωί 10.00 από το γραφείο μας  για σύνορα Κήπων Έλεγχος διαβατηρίων (ολιγόλεπτη στάση στα καταστήματα αφορολογήτων ειδών).  Μετά τον έλεγχο στο τούρκικο τελωνείο, κάνουμε την είσοδό μας στην ανατολική Θράκη.  Από το ύψος της Κεσάνης κατευθυνόμαστε προς τα στενά των Δαρδανελίων.  Με το φέρυ–μπωτ περνάμε απέναντι στην Ασία (Τσανάκαλε). Φαγητό ατομικά καθοδόν.  Άμεση αναχώρηση για Προύσα.  Αργά το απόγευμα, δια μέσου Πανόρμου και Αρτάκης, φθάνουμε στην πανέμορφη και καταπράσινη Προύσα, πρώτη πρωτεύουσα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Θα επισκεφθούμε την κλειστή αγορά με τα γνωστά μεταξωτά και μπουρνούζια της και το ιστορικό κέντρο.  Θα δούμε τον τάφο του Καραγκιόζη και το Ουλού Τζαμί.  Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο.  Διανυκτέρευση.

2η  μέρα: ΠΡΟΥΣΑ – ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ (ΠΡΟΚΟΠΙΟΝ) – ΟΥΡΓΟΥΠ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για Καππαδοκία.  Δια μέσου Eskisehir – Άγκυραs - Aksaray φθάνουμε αργά το απόγευμα στο ΟΥΡΓΟΥΠ (ΠΡΟΚΟΠΙΟΝ). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, ελεύθερο βραδινό.  Διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΑΕΡΟΣΤΑΤA-ΑΒΑΝΟΣ-ΟΥΤΣΧΙΣΑΡ-ΓΚΟΡΕΜΕ Μετά το πρωινό προαιρετική συμμετοχή σε μία μοναδική βόλτα με το αερόστατο από όπου μπορείτε να θαυμάσετε από ψηλά την πανέμορφη Καππαδοκία. Στη συνέχεια θα ξεναγηθούμε στην πανέμορφη πόλη του Προκοπίου, κλασικό δείγμα της Καππαδόκικης τέχνης. Θα περπατήσουμε στα στενά δρομάκια με τα αρχοντικά, στα παραδοσιακά κτίρια της παλιάς πόλης και τέλος θα αναρριχηθούμε σε μια ανηφορική διαδρομή στον Πέτρινο λόφο όπου βρίσκεται το προσκύνημα του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου.  Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι οι οικισμοί  ανήκουν στον κατάλογο των μνημείων Παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. . Επόμενος σταθμός μας η κωμόπολη ΑΒΑΝΟΣ. Η πόλη αυτή είναι πασίγνωστη για τα εργοστάσια κεραμουργείας και ειδών λαϊκής τέχνης.  Επίσκεψη στο εργοστάσιο με όνυχα και έργα τέχνης από πηλό.  Επόμενη στάση είναι στο γραφικό χωριό ΟΥΤΣΧΙΣΑΡ, το οποίο είναι χτισμένο στην κοιλάδα Περιστεριών. Συνεχίζουμε για την κοιλάδα του Κοράματος ή αλλιώς Γκόρεμε. Εκεί θα αντικρύσουμε κωνικούς σχηματισμούς από πορώδη πέτρα, ένα σπάνιο αξιοθέατο της ασυνήθιστης και τραχιάς φύσης της Καππαδοκίας.  Η περιοχή διαθέτει περισσότερες από 360 λαξευτές υπόσκαφες εκκλησίες και πάνω από 30 διάσημες υπόγειες πολιτείες.  Θα επισκεφθούμε την εκκλησία του Μεγάλου Βασιλείου και της Αγίας Βαρβάρας. Θα καταλήξουμε στον Πύργο όπου θα θαυμάσουμε πανοραμικά όλη την Καππαδοκία. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Πάσαμπαγκ, όπου θα συναντήσουμε τις περήφημες νεραιδένιες καμινάδες που χαρακτηρίζουν τα τοπία της Καππαδοκίας.  Επιστροφή στο Προκόπι, δείπνο διαν/ση.

4η μέρα: ΜΑΛΑΚΟΠΗ-ΚΑΡΒΑΛΗ

Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας  η οποία θα επικεντρωθεί στη νότια πλευρά της Καππαδοκίας. Πρώτος μας σταθμός η πιο καλοδιατηρημένη υπόγεια πολιτεία της Μαλακοπής.  Κατά τη διάρκεια του 4ου αιώνα π.Χ. ο Μέγας Αλέξανδρος κυρίευσε την περιοχή και 5.000 άνθρωποι ζούσαν εκεί.  Βρίσκεται εκατοντάδες μέτρα κάτω από την επιφάνεια του εδάφους και λαξεύτηκε στον εξαιρετικά μαλακό πωρόλιθο ενός λόφου. Εδώ υπάρχουν υπόγειοι διάδρομοι, δωμάτια, αποθήκες και παρεκκλήσια που σχηματίζουν ολόκληρους πολυώροφους λαβύρινθους που συγκλονίζουν ακόμα και τον πιο αδιάφορο επισκέπτη.  Επόμενος μας σταθμός η εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων, που δεν είχε λειτουργηθεί από την εποχή της ανταλλαγής των πληθυσμών. Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας, πηγαίνουμε στην Καρβάλη με τα πέτρινα σπίτια και επισκεπτόμαστε την εκκλησία που μόνασε στο τέλος της ζωής του ο Γρηγόριος, ο Θεολόγος, ο Ναζιανζηνός. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη μικρή κεντρική πλατεία του χωριού.  Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.  Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε το φημισμένο χορό των περιστρεφόμενων Δερβίσηδων.  Δείπνο.  Διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΣΙΝΑΣΣΟΣ – ΑΓΚΥΡΑ

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την Σινασσό.  Εκεί θα επισκεφθούμε τον Ιερό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και τον Ιερό ναό του Αγίου Βασιλείου.  Επίσκεψη στο κέντρο της πόλης και την κεντρική πλατεία και θα θαυμάσουμε τα πέτρινα αρχοντικά σπίτια των Ελλήνων που εγκαταλείφθηκαν στις αρχές του 20ου αιώνα. Αμέσως μετά συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα της Τουρκίας την  Αγκυρα αφού κάνουμε στάση στην Αλμυρή Λίμνη. Ένα αξέχαστο θέαμα από κρυστάλλους από Αλάτι. ΄Αφιξη τακτοποίηση στο ξενοδοχείο,  δείπνο  ελεύθερος χρόνος στο κέντρο της πόλης, διαν/ση.

6η μέρα ΑΓΚΥΡΑ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για την ξενάγηγη της πρωτεύουσας της Τουρκίας και δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας. Θα ανεβούμε στο κάστρο Τσιταντέλλα από όπου φαίνεται πανοραμικά η Αγκυρα. Επόμενο αξιοθέατο είναι το Αντικαβμπίρ με το μαυσωλείο του Ατατούρκ και το μουσείο του πολιτισμού της Ανατολής με μοναδικά ευρήματα. Συνεχίζουμε για την Κωνσταντινούπολη, κάνοντας καθ΄οδόν τις απαραίτητες στάσεις.  Άφιξη αργά το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.  Ελεύθερο βραδινό.  Διανυκτέρευση.

7η μέρα: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Μετά το πρωινό μας αναχώρηση από το ξενοδοχείο μας για μια μικρή περιήγηση στη Βασιλεύουσα.  Θα επισκεφθούμε την Αγιά-Σοφιά, το Πατριαρχείο στο Φανάρι, την Παναγία των Βλαχερνών και το Μπαλουκλί  και στη συνέχεια θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής. Περνώντας περιφερειακά την Ραιδεστό, φθάνουμε στα ελληνοτουρκικά σύνορα (έλεγχος διαβατηρίων) και κάνοντας καθοδόν τις απαραίτητες στάσεις για καφέ και γεύμα φθάνουμε το βράδυ στην Θεσσαλονίκη .

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ 550 ΕΥΡΩ

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ +170 ΕΥΡΩ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

 1. Μεταφορά με πολυτελές πούλμαν του γραφείου μας.
 2. Μία (1) διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 5* αστέρων στην Προύσα
 3. Τρεις  (3) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 5* αστέρων στo Προκόπι
 4. Μια (1) διανυκτέρευση στην ΄Αγκυρα σε ξενοδοχείο 5 *αστέρων
 5. Μία (1) διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 4* αστέρων στην Κωνσταντινούπολη στην περιοχή ΤΑΚΣΙΜ
 6. Καθημερινά πρωινό σε μπουφέ.
 7. Πέντε (5) βραδινά  φαγητά στην Προύσα, στο Προκόπι και την Αγκυρα  (εκτός Κωνσταντινούπολης).
 8. Τις ξεναγήσεις–περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 9. Συνοδός–αρχηγός του γραφείου μας.
 10. Τοπικός ξεναγός καθ΄όλη την διάρκεια της εκδρομής
 11. Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 12. Φ.Π.Α.
 13. Εισιτήρια φέρρυ μπώτ στο Τσανάκαλλε
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
Εισόδοι μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, χανουμάκια, αερόστατα, χορός Δερβίσηδων, επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα και ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο