7ήμερη εκδρομή ΣΤΗΝ ΚΟΙΤΙΔΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ “ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ”

ΑΓΚΥΡΑ - ΠΡΟΚΟΠΙ- ΓΚΙΟΡΕΜΕ – ΖΕΛΒΗ – ΑΒΑΝΟ – ΟΥΤΣΧΙΣΑΡ – ΜΑΛΑΚΟΠΗ ΚΟΙΛΑΔΑ ΙΧΛΑΡΑ – ΚΑΡΒΑΛΗ – ΣΙΝΑΣΟ – ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ – ΙΕΡΑΠΟΛΗ - ΣΜΥΡΝΗ

Αναχώρηση 31 Αυγούστου 20221η Μέρα:Τετάρτη  Αλεξανδρούπολη – Άγκυρα     

Αναχώρηση νωρίς το πρωί, διέλευση των συνόρων Καστανέων, Μετά τις απαραίτητες διατυπώσεις συνεχίζουμε το ταξίδι μας στην Ανατολική Θράκη περνώντας περιφερειακά από  γνωστές πόλεις  φθάνουμε στην Κωνσταντινούπολη, περνώντας από την κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου που ενώνει την Ευρώπη με την Ασία και περνώντας από τα εδάφη της άλλοτε Αυτοκρατορίας της Νίκαιας, και τη λίμνη Βοάνη κατευθυνόμαστε προς την αρχαία Κλαυδιούπολη, σημερινό Μπόλου για να συνεχίσουμε προς την Άγκυρα σημερινή πρωτεύουσα της Τουρκίας.. Άφιξη στην Άγκυρα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο RADISSON BLU 5*, διανυκτέρυση.

2η Μέρα: Πέμπτη Άγκυρα - Καππαδοκία

Πρόγευμα και αναχώρηση για περιήγηση της πόλης, όπου θα δούμε μεταξύ άλλων (εάν επιτρέπεται)  εξωτερικά το Προεδρικό Μέγαρο της Τουρκίας που αποκαλείται και «Λευκό Σαράι» που έχει 1.000 δωμάτια και γραφεία, τα οποία καταλαμβάνουν έκταση 40.000 τ.μ. είναι η κατοικία του Προέδρου της Τουρκίας.) επίσκεψη και ελεύθερος χρόνος στο σκεπαστό παζάρι του 15ου αιώνα και στο σημαντικότερο μουσείο της Ανατολίας που φιλοξενείται σε ένα χάνι. Θα συνεχίσουμε για την ιερή γη της Καππαδοκίας, την Πρωτεύουσα του Χριστιανισμού, μέσω Serilikos Hisar, όπου βλέπουμε την αλμυρά λίμνη, που είναι η δεύτερη μεγάλη λίμνη της Τουρκίας, και περνώντας από την Αρχελαϊδα (Aksaray), την Νεάπολη (Nevsehir) φθάνουμε στην καρδιά της Καππαδοκίας, στην Ρωμαϊκή πόλη Βενάσα, σημερινή ονομάσια Άβανο. Τα κεραμικά της Αβάνου είναι από τα πιο φημισμένα της Τουρκίας και ο τροχός του κεραμίστα είναι εφεύρεση της Ανατολίας από την 3η χιλιετία. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο DINLER 5* στο Προκόπι,  δείπνο, διανυκτέρευση.

3ηΜέρα: Παρασκευή - Γκιόρεμε – Πασαμπαγ – Τσαβουσιν – Καισάρεια

Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας στην βόρεια περιοχή της Καππαδοκίας. Πρώτη μας επίσκεψη στην κοιλάδα του Κοράματος ή αλλιώς Γκιόρεμε. Ένα τοπίο πλούσιο σε κωνικούς σχηματισμούς από πορώδη πέτρα, ένα σπάνιο αξιοθέατο της ασυνήθιστης και τραχιάς φύσης της Καππαδοκίας άξιο θαυμασμού. Η περιοχή διαθέτει περισσότερες από 360 λαξευτές – υπόσκαφες εκκλησίες, που κτίστηκαν μεταξύ 7ου και 13ου αι. και πάνω από 30 διάσημες υπόγειες πολιτείες. Θα επισκεφθούμε την εκκλησία του Μεγάλου Βασιλείου, την εκκλησία του Μήλου, της Αγίας Βαρβάρας, των Σανδάλων, την Σκοτεινή εκκλησία καθώς και την Εκκλησία των Κρίνων με τις εκπληκτικές αγιογραφίες. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την κοιλάδα Πασάμπαγ ή αλλιώς «κοιλάδα των μοναχών», όπου εκεί θα συναντήσουμε μερικές από τις πιο εντυπωσιακές «νεραϊδένιες καμινάδες» που χαρακτηρίζουν τα τοπία της Καππαδοκίας. Η εκδρομή μας συνεχίζεται προς το Τσαβουσίν, όπου βρίσκεται η εκκλησία του Νικηφόρου Φωκά και η βασιλική του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, μοναδική σε όλη την Καππαδοκία καθώς μόνο αυτή φέρει στο εικονογραφικό της πρόγραμμα απεικονίσεις των αυτοκρατόρων. ‘Έπειτα θα αναχωρήσουμε για τη γενέτειρα πόλη του Αγίου Βασιλείου και του Γρηγορίου Νύσσης, την Καισάρεια. Άφιξη στη πόλη των μαυσωλείων που είναι κτισμένη σε μια πολύ εύφορη πεδιάδα με φόντο την «χιονισμένη» πυραμίδα του Ερζιγιέτ του αρχαίου βουνού Αργαίου, του ηφαιστείου που είναι δημιουργός των εκπληκτικών τοπίων της Καππαδοκίας. Εντύπωση προκαλεί το άρτιο οδικό της δίκτυο, η γενική καθαριότητα, οι σύγχρονες αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις, τα μοντέρνα κτίρια και η κεντρική πλατεία της. Ελεύθερος χρόνος για να γνωρίσουμε την παραδοσιακή τοπική αγορά που βρίσκεται δίπλα στο Σελτζούκικο κάστρο. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η Ημέρα: Σάββατο Σινασσός – Μαλακοπή – Κοιλάδα Περιστρέμματος – Καρβάλη

Ξύπνημα, πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για τη Σινασσό. Μια μοναδική περιοχή που κουβαλάει μια βαριά αρχιτεκτονική κληρονομιά των ιδιαίτερα εύπορων εμπόρων της περιοχής. Εκεί θα επισκεφθούμε τον ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, τον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου και το ελληνικό παρθεναγωγείο. Επίσκεψη στο κέντρο της πόλεως και την κεντρική πλατεία, όπου θα περπατήσουμε στα ιστορικά σοκάκια και θα θαυμάσουμε τα πέτρινα αρχοντικά πολλά εκ των οποίων υπήρξαν σπίτια Ελλήνων που εγκαταλείφθηκαν στις αρχές του 20ου αιώνα. Ένα εκπληκτικό δείγμα των σπουδαίων αρχοντικών της εποχής, είναι το αρχοντικό του λόγιου Ρίζου, ενός σημαντικού προσώπου που διαδραμάτισε πρωτεύοντα ρόλο στη διάρκεια της ανταλλαγής των πληθυσμών, μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή, και έγραψε το 1951 το βιβλίο Καππαδοκία. Το ταξίδι μας συνεχίζεται προς την πιο καλοδιατηρημένη υπόγεια πολιτεία της Καππαδοκίας, την Μαλακοπή. Κατά τη διάρκεια του 4ου αιώνα π.Χ. ο Μέγας Αλέξανδρος κυρίευσε την περιοχή όταν 5,000 άνθρωποι ζούσαν εκεί. Βρίσκεται εκατοντάδες μέτρα κάτω από την επιφάνεια του εδάφους και λαξεύτηκε στον εξαιρετικά μαλακό πωρόλιθο ενός λόφου. Εδώ υπάρχουν υπόγειοι διάδρομοι, δωμάτια, αποθήκες και παρεκκλήσια που σχηματίζουν ολόκληρους πολυώροφους λαβύρινθους που συγκλονίζουν ακόμα και τον πιο αδιάφορο επισκέπτη. Επόμενος μας σταθμός η εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων στην οποία είχαν χοροστατήσει τον Ιούνιο του 2010, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας καθώς και ο Αρχιεπίσκοπος Ελλάδος, Ιερώνυμος. Η εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων δεν είχε λειτουργηθεί από την εποχή της ανταλλαγής των πληθυσμών. Μετά την θεία λειτουργία τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για τους νεκρούς που βρίσκονται ενταφιασμένοι στην περιοχή της Καππαδοκίας. Επόμενή στάση η κοιλάδα του Περιστρέμματος ή αλλιώς Ιχλάρα με τις αγιογραφημένες λαξευτές εκκλησίες. Εκεί θα κατεβούμε στο ποταμό Μελεντίζ, όπου θα κάνουμε ένα περίπατο στο φαράγγι με τις Βραχώδεις πρωτοχριστιανικές εκκλησίες. Θα καταλήξουμε στην Καρβάλη με τα πέτρινα σπίτια, και στην εκκλησία που μόνασε στο τέλος της ζωής του, ο Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος. Ελεύθερος χρόνος στη μικρή κεντρική πλατεία του χωριού. Αναχώρηση για Ικόνιο μετά από μία τρίωρη διαδρομή φθάνουμε στην πόλη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο MILLENIUM 5*, δείπνο, διανυκτέρυση.

5η Ημέρα: Κυριακή  Ικόνιο – Ιεράπολη

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την Ιεράπολη σημερινό Παμούκαλε. Άφιξη περίπου το μεσημέρι όπου θα επισκεφθούμε την αρχαία Ιεράπολη με το ενδιαφέρον ρωμαϊκό της θέατρο και την εντυπωσιακή Νεκρόπολη που αποτελείται από περισσότερες από 1.000 σαρκοφάγους και τάφους από την Ελληνιστική, ρωμαϊκή και βυζαντινή εποχή. Παρά το γεγονός ότι το Παμούκαλε, ή αλλιώς το «φρούριο του βαμβακιού» είναι ένα χωριό που αποτελείται από μόλις τρεις δρόμους, είναι αιωνίως διάσημο για τους ολόλευκους βράχους και τα πλούσια σε μεταλλεύματα νερά του.. θα επισκεφτούμε τις μοναδικές υπαίθριες ασβεστούχες πισίνες και πεζούλες του. Το διάλυμα του ανθρακικού ασβεστίου που μαζί με το πηγαίο νερό αναβλύζει από την κορυφή του βουνού Κάλνταγ, αποσυντίθεται σε διοξείδιο του άνθρακα, σε ανθρακικό ασβέστιο και καθαρό νερό. Το διοξείδιο του άνθρακα απελευθερώνεται στον αέρα καθώς το ανθρακικό ασβέστιο διαχωρίζεται από το νερό και σχηματίζει ένα λευκό-γκρί ασβεστολιθικό ίζημα που γλείφοντας τις πλαγιές του βουνού σχηματίζει λευκές (βαμβακερές!!!) λιμνούλες που βέβαια θεωρούνται ιαματικές. Κάτι πρωτόγνωρο και συγκλονιστικό. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο ANEMON 5* δείπνο, διανυκτέρευση.

6η Ημέρα: Δευτέρα Παμούκαλε (Ιεράπολη) – Αρχαία Έφεσσος - Σμύρνη

Ξύπνημα, πρωινό και αναχώρηση για  την Αρχαία Έφεσο. Στην ξενάγησή μας θα δούμε την βασιλική εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, που εδώ έγραψε το Ευαγγέλιο του, πέθανε και ετάφη. Χτισμένη τον 6ο μ.Χ. αιώνα επί Ιουστινιανού. Θα δούμε το Τέμπλο του Αδριανού, τη Βιβλιοθήκη, το Μαρμάρινο Δρόμο, το Μεγάλο Θέατρο, την Αγορά, τον Αρκαδικό Δρόμο, τη διπλή εκκλησία, το γυμναστήριο, το στάδιο, το θέατρο όπου μίλησε για πρώτη φορά ο Απόστολος Παύλος και το ΤΕΜΠΛΟ ΤΗΣ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ που θεωρούνταν ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου. Επόμενη στάση στο χωριό ΚΙΡΚΙΝΤΖΕ (ΣΙΡΙΝΤΖΕ), γνωστό κι από το μυθιστόρημα της  Διδώς Σωτηρίου "Ματωμένα Χώματα" που χαρακτηρίστηκε ως το βιβλίο της σύγχρονης Μικρασιατικής εξόδου. Ελεύθερος χρόνος για να γνωρίσουμε το γραφικό χωριό με την μοναδική αρχιτεκτονική, τα παραδοσιακά σπίτια και την μεγάλη ποικιλία κρασιών από φρούτα. Συνεχίζουμε για την Σμύρνη, άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο ONTUR 4* χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

7η Ημέρα: Τρίτη Σμύρνη - Αλεξανδρούπολη

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για το γραφικό ΑΪΒΑΛΙ τις αλλοτινές Κυδωνίες, µέσα σε ένα απέραντο κάµπο από ελαιόδεντρα. Θα δούμε τα παλιά ελληνικά αρχοντικά σπίτια που σώζονται ακόμη και κοσμούν το ΑΪΒΑΛΙ και θα επισκεφθούμε τα πανέμορφα ΜΟΣΧΟΝΗΣΙΑ, ένα σύμπλεγμα από 22 μικρά νησάκια διασκορπισμένα στο κόλπο του ΑΪΒΑΛΙΟΥ. Επίσκεψη στον ανακαινισμένο ΝΑΟ των ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ του 1890, στα γραφικά σοκάκια με τις παλιές σαπωνοποιίες. Συγκέντρωση και αναχώρηση για την επιστροφή μας, με τις ανάλογες στάσεις για ξεκούραση και καφέ. Διέλευση των συνόρων. Άφιξη στην πόλη μας.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

ü Μεταφορά με λεωφορείο του γραφείου μας.

ü Τις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 5* και 4* όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα αναλυτικά ανά διανυκτέρευση.

ü Πρωινό και δείπνο στα ξενοδοχεία καθημερινά.

ü Τοπικό ξεναγό καθ’όλη την διάρκεια του προγράμματος.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

Εισόδους μουσείων, βόλτα με αερόστατο,  ποτά – αναψυκτικά, φιλοδωρήματα και γενικά ότι δεν αναφέρεται ή αναφέρεται ως προαιρετικό.

Τιμή κατά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο.480 ευρω

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

ü Μεταφορά με λεωφορείο του γραφείου μας.

ü Τις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 5* και 4* όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα αναλυτικά ανά διανυκτέρευση.

ü Πρωινό και δείπνο στα ξενοδοχεία καθημερινά.

ü Τοπικό ξεναγό καθ’όλη την διάρκεια του προγράμματος.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

Εισόδους μουσείων, βόλτα με αερόστατο,  ποτά – αναψυκτικά, φιλοδωρήματα και γενικά ότι δεν αναφέρεται ή αναφέρεται ως προαιρετικό.


Thank you for contacting us. We will get back to you as soon as possible
Oops. An error occurred.
Click here to try again.