6ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ. 
ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ-ΑΙΒΑΛΙ-ΠΕΡΓΑΜΟΣ-ΣΜΥΡΝΗ-ΠΑΜΟYΚΑΛΕ
 
25-30/10/2022

1η-2η Μέρα | ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – Σύνορα Κήπων – Αϊβαλ-Πέργαμος-Σμύρνη

Συγκέντρωση  και αναχώρηση στις 01:00 (Τρίτη 25/10 προς Τετάρτη 26/10)για  σύνορα των Κήπων, έλεγχος διαβατηρίων. Άφιξη το πρωί στο Αϊβαλί , σύντομη περιήγηση στα γραφικά πέτρινα σοκάκια με τις παλιές σαπωνοποιίες. Θα δούμε τα παλιά χρωματιστά
ελληνικά αρχοντικά σπίτια με τις λουλουδιασμένες αυλές τους, που σώζονται ακόμη και κοσμούν το Αϊβαλί. Επίσκεψη στον Ανακαινισμένο Ναό των Ταξιαρχών του 1890 και στην πάλαι ποτέ εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και στη συνέχεια θα πάμε στον λόφο ΣΕΙΤΑΝ ΣΟΦΡΑΣΙ για μια πανοραμική θέα της πόλης. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Αρχαία Πέργαμο, από τις λαμπρότερες πόλεις της αρχαιότητας. Θα δούμε το Ασκληπιείο και την Βασιλική του Αγίου Ιωάννου. Ακολουθεί βόλτα στο γραφικό λιμανάκι με τις παραδοσιακές ταβέρνες και επίσκεψη στα πανέμορφα Μοσχονήσια, ένα σύμπλεγμα από 22 μικρά νησάκια διασκορπισμένα στο κόλπο του Αιβαλιού. Χρόνος για γεύμα και καφέ και στη συνέχεια αναχώρηση για τη Σμύρνη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και ελεύθερος
χρόνος στην όμορφη πόλη


3η Μέρα | Σμύρνη – Έφεσος – Κουσάντασι.

Αρχίζουμε με οδική περιήγηση στην πολύπαθη και ιστορική Σμύρνη. Θα δούμε την παλιά ελληνική συνοικία του Αλσαντζάκ με το γραφικό πεζόδρομο της Σμύρνης, το ιστορικό Κορντόν. Κατευθυνόμαστε στην εθνική οδό, που μας οδηγεί στο Σέλτζουκ, την κωμόπολη που φιλοξενεί το Σπίτι της Παναγίας στην κορυφή του παρακείμενου λόφου. Αφού το επισκεφθούμε, συνεχίζουμε για τον αρχαιολογικό χώρο της Εφέσου, τον πλέον επισκέψιμο αρχαιολογικό χώρο της Τουρκίας. Τελειώνοντας από κει, επισκεπτόμαστε, μέσα στην κωμόπολη του Σέλτζουκ, τα ερείπια της Βασιλικής όπου φυλασσόταν το σκήνωμα του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου και Ευαγγελιστή. Συνεχίζουμε για το Κουσάντασι, που βρίσκεται απέναντι από τη Σάμο, ένα από τα πιο τουριστικά και εξελισσόμενα μέρη της Τουρκίας. Έχουμε ελεύθερο χρόνο εκεί και επιστρέφουμε το βράδυ στη Σμύρνη.


4η Μέρα | Σμύρνη – Παμούκαλε / Ιεράπολις.  

Αναχώρηση για το Παμούκαλε. Αρχίζουμε με περιήγηση στα αξιοθέατα του Παμούκαλε (εντυπωσιακό γεωλογικό τοπίο με ασβεστολιθικούς σχηματισμούς και θερμά λουτρά), γνωστό σαν κάστρο του Βαμβακιού. Συνεχίζουμε στον αξιόλογο αρχαιολογικό χώρο της Ιεράπολις (ερείπια από την αρχαία πόλη, πόλη του Δομιτιανού, αρχαίο θέατρο), που θεωρείται και τόπος μαρτυρίου του Αποστόλου Φιλίππου. Επιστροφή στη Σμύρνη.

5η Μέρα | Σμύρνη – Τσανάκκαλε.

Μετά το πρωινό μας, κατευθυνόμαστε για το Κορδελιό, το Καρσί Κιακά, μια από τις πλουσιότερες συνοικίες της Σμύρνης. Αναχωρούμε για τον λόφο στου Χισαρλίκ, όπου βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος της Τροίας. Θαυμάζουμε τα εκεί αρχαιολογικά εκθέματα, φθάνουμε στην αρχή των στενών των Δαρδανελίων. Στη συνέχεια φθάνουμε  στο Τσανάκκαλε, το κάστρο των τσανακιών, τακτοποιούμαστε στο ξενοδοχείο.

6η Μέρα | Τσανάκκαλε – Σύνορα Κήπων – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Το πρωϊ αναχωρούμε από  Τσανάκκαλε. Παίρνοντας το δρόμο της επιστροφής περνάμε τα Δαρδανέλια με F/B. Κατευθυνόμενοι μέσω Κεσσάνης, άφιξη στην πόλη μας.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΕΤΟΧΗΣ. ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ 215 ΕΥΡΩ

1οΠΑΙΔΙ  245 ΕΥΡΩ

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ +95ΕΥΡΩ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Πέντε (4) διανυκτερεύσεις στα  ξενοδοχεία στη ΑΝΕΜΟΝ ismir otel/ 4*.
  • Πρωινό και ένα δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή).  
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις & εκδρομές με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα.
  • Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
 • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων  15 ευρω
 • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
 • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα & αρχαιολογικούς χώρους.
 • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνονται.
 • Ειδική ασφαλιστική κάλυψη για ακύρωση ταξιδίου λόγω ασθένειας COVID19: 15€. (Προαιρετικά)