5ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ  18-22/4/2023
ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ-  ΚΟΤΟΡ ΜΠΟΥΤΒΑ

1η Μέρα | Θεσσαλονίκη – Ντουμπρόβνικ.

Συγκέντρωση το απόγευμα στο αεροδρόμιο ‘’ Μακεδονία ‘ ‘ και επιβίβαση στο αεροσκάφος για την απευθείας πτήση μας στο Ντουμπρόβνικ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

2η Μέρα | Ντουμπρόβνικ – Ξενάγηση πόλης.

Πρωινό και ξεκινάμε την ξενάγηση μας στη πόλη που φυλάσσεται για περισσότερα από 1300 χρόνια, περιτριγυρισμένο από τα στιβαρά και καλοδιατηρημένα τείχη. Το Ντουμπρόβνικ βρίσκεται υπό την προστασία της UNESCO και χαρακτηρίζεται ως μνημείο φυσικής ομορφιάς και πολιτιστικής κληρονομιάς. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τα κυριότερα αξιοθέατα στην παλιά πόλη, που είναι ανάκτορα σπουδαίας αρχιτεκτονικής, όπως ο μητροπολιτικός ναός του προστάτη της πόλης, Αγίου Βλασίου, με τον μαρμάρινο οπλισμένο ιππότη στην πλατεία του, η μεγάλη κρήνη του Ονοφρίου, το φραγκισκανό μοναστήρι με την εκκλησία του Σωτήρος και το παλαιότερο φαρμακείο της πόλης από την εποχή της δημοκρατίας της Ραγούζας. Δεν θα παραλείψουμε να δούμε τον πύργο του Ρολογιού και τη μικρή κρήνη του Ονοφρίου, καθώς και το Μέγαρο Σπόντζα. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε σημεία που γυρίστηκε η πολύ επιτυχημένη σειρά Games of Thrones. Επίσης μπορείτε να απολαύσετε mini κρουαζιέρα (εισιτήρια εξ’ιδίων). 

3η Μέρα | Ντουμπρόβνικ – Προαιρετική εκδρομή στο Σπλιτ – Τρογκίρ.

Πρωινό και αναχώρηση προαιρετικά για το Σπλίτ. Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας στην πόλη, θα επισκεφθούμε το περίφημο ανάκτορο σε σχήμα ρωμαϊκού κάστρου του Αυτοκράτορα Διοκλητιανού, το οποίο είναι το σημαντικότερο και καλύτερα διατηρημένο ρωμαϊκό κτίριο στην Κροατία, χτισμένο μεταξύ 295 και 305 μ.Χ. Θα έχουμε, επίσης, την ευκαιρία να θαυμάσουμε τον Καθεδρικό Ναό, το Γοτθικό Δημαρχείο, τον αναγεννησιακό Πύργο του Ρολογιού. Χρόνος ελεύθερος στην πανέμορφη προκυμαία της πόλης, τη διάσημη Ρίβα και στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το διάσημο τουριστικό θέρετρο Τρογκίρ. Ξενάγηση στην όμορφη πόλη που ξεκίνησε το 380 π.Χ. και κατοικήθηκε συνεχώς από μια σειρά από Έλληνες, Ρωμαίους, Ούγγρους και Ενετούς. Από το 1997, αποτελεί  παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO. Θα επισκεφθούμε τον καθεδρικό ναό του Trogir  (Katedrala Sv. Lovre) που θεωρείται ευρέως ένα από τα καλύτερα αρχιτεκτονικά

πιτεύγματα στην Κροατία. Θα δούμε το Cipiko Palace, στην πλατεία της πόλης απέναντι από την κύρια είσοδο του Trogir Cathedral που ήταν το σπίτι της οικογένειας Τσίπικο. Ακόμη θα δούμε  Κάστρο Kamerlengo,   τον Πύργο του Αγίου Μάρκου και  το Πύργο του Ρολογιού. Επιστροφή στο Ντουμπρόβνικ.

4η Μέρα | Ντουμπρόβνικ – Κότορ – Μπούτβα.

Πρωινό και στη συνέχεια αναχώρηση για το μεσαιωνικό Κότορ που είναι περικυκλωμένο από ένα τείχος το οποίο ανοικοδομήθηκε από τη Γαληνοτάτη Δημοκρατία της Βενετίας τον 14ο αιώνα. Οι ενετικές επιρροές είναι εμφανείς στην αρχιτεκτονική της πόλης. Ο Κόλπος του Κότορ, που είναι και το νοτιότερο φιόρδ της Ευρώπης, αλλά και η αρχιτεκτονική της παλιάς πόλης έχουν συμβάλει στην ανακήρυξή του ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Θα περιηγηθούμε στο Ρωμαϊκό Καθεδρικό ναό του Αγίου Τρύφωνος του 12ου αιώνα, καθώς και στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Ελεύθερος χρόνος για καφέ και στη συνέχεια αναχωρούμε για την Μπούτβα που πήρε το όνομά της από την αρχαία ελληνική λέξη βους (βόδι). Όπως  αναφέρει η ελληνική μυθολογία όλα ξεκίνησαν από τον Κάδμο, γιο του βασιλιά της Τύρου Αγήνορα και αδελφού της Ευρώπης. Άφιξη και θα ξεκινήσουμε από την μαρίνα της Μπούτβα όπου είναι αραγμένα πανάκριβα πολυτελή γιοτ. Η μαρίνα βρίσκεται βόρεια της Παλαιάς Πόλης και από εκεί ξεκινά και η Σλοβένσκα Ομπάλα που είναι ο πεζόδρομος περιπάτου. Από εκεί θα περάσουμε την κεντρική πύλη των βενετσιάνικων τειχών για να επισκεφτούμε την Ακρόπολη που κτίστηκε κατά τον 15ο αιώνα στο νότιο τμήμα της Παλαιάς Πόλης, πάνω στα ερείπια παλαιών οχυρώσεων. Το φρούριο, που πολλές φορές άλλαξε σχήμα και μέγεθος, τώρα στεγάζει και το Θέατρο της Μπούτβα όπου φιλοξενούνται διάφορα πολιτιστικά δρώμενα, κυρίως θεατρικές παραστάσεις με δραματολόγιο ντόπιων και ξένων συγγραφέων.

Ελεύθερος χρόνος για γεύμα και στη συνέχεια αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια μας. 

5η Μέρα | Μπούτβα – Τίρανα – Θεσσαλονίκη.

Πρωινό και αναχώρηση με προορισμό την Θεσσαλονίκη. Περνώντας από την Αλβανία θα δούμε τα Τίρανα με τα χαρακτηριστικά κτίρια που χρωματίστηκαν έντονα ώστε οι προσόψεις τους να θυμίζουν γιγάντιους καμβάδες ποπ αρτ, στέλνοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας κι ανανέωσης. Επίσης θα δούμε τον μοναδικό ορθόδοξο ναό της Αναστάσεως έναν από τους μεγαλύτερους και πιο εντυπωσιακούς ορθόδοξους ναούς στα Βαλκάνια. Συνεχίζουμε για την Ελλάδα. Άφιξη στην πόλη της Θεσσαλονίκης το βράδυ.


ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ\

VIS3*OR KOMODOR 3*/SATO

HMIΔΙΑΤΡΟΦΗ


LERO4*/ SATO 4*

ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΤΙΜΗ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ

245 ΕΥΡΩ285 ΕΥΡΩ

ΠΑΙΔΙ

109 ΕΥΡΩ109 ΕΥΡΩ

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ

+139 ΕΥΡΩ169 ΕΥΡΩ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια επιστροφής με την Aegean Airlines    
 • Μια αποσκευή 23 kg. και μια χειραποσκευή 5 kg.
 • Τρείς (3) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο της επιλογής σας.
 • Στη Μπούτβα μένουμε στο ξενοδοχείο Sato 4*
 • Πρωινό και ένα δείπνο καθημερινά στον χώρο του ξενοδοχείου.
 • Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα.
 • Έμπειρος συνοδός / αρχηγός του γραφείου μας.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.   

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

 • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων και Check points: 15€.
 • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων: 85€ 
 • Προαιρετική εκδρομή στο Σπλίτ - Τρογκίρ: Ενήλικας: 30€ και το παιδί: 15€.
 • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
 • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
 • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
 • Ειδική ασφαλιστική κάλυψη για ακύρωση ταξιδιού λόγω ασθένειας COVID19: 20€. Ζητήστε αναλυτικότερες πληροφορίες.

ΠΤΗΣΕΙΣ

   18/4   AEGEAN AIRLINES   ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ  21.00