ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟ “ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ”
5 ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ ΠΑΤΜΟ – ΛΕΙΨΟΙ ΑΠΟ 15 ΕΩΣ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019


1η ΜΕΡΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ  15-06-2019   ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ

 Αναχώρηση από το γραφείο μας στις 10:00 το πρωί. Περνάμε περιφερειακά από Θεσσαλονίκη – Κατερίνη – Λάρισα – Λαμία με τις ανάλογες  στάσεις για καφέ, φαγητό και ξεκούραση, άφιξη το βράδυ στο Λιμάνι του Πειραιά, επιβίβαση στο καράβι και απόπλους για την Πάτμο. Διανυκτέρευση στο πλοίο.

2η ΜΕΡΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ  16-06-2019  Ι.Μ. ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ – ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ – Ι.Μ. ΘΕΟΛΟΓΟΥ

 Άφιξη το πρωί στο νησί και αναχώρηση για την Ιερά Μονή Ευαγγελισμού που βρίσκεται στην περιοχή των Κήπων στη νοτιοδυτική πλευρά της Χώρας. Η Συλλογή των εικόνων της Μονής χρονολογείται από τον 15ο έως και τον 17ο αιώνα. Ελεύθερος χρόνος για προσκύνημα. Ακολουθεί μια επίσκεψη στο Σπήλαιο της Αποκάλυψης και προσκύνημα στο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου. Το Ιερό Σπήλαιο βρίσκεται στη μέση του δρόμου που οδηγεί από τη Σκάλα στη Χώρα. Πρόκειται για ένα ολόλευκο κτίριο με διάφορα επιμέρους διαμερίσματα χτισμένα σε διάφορα επίπεδα. Για να φτάσει κανείς στην αυλή του Σπηλαίου πρέπει να κατέβει σαράντα τρία σκαλοπάτια. Μπορείτε να δείτε το σημείο όπου γράφτηκε η Αποκάλυψη, τον τόπο κατακλίσεως του Ιωάννη, τον πελώριο βράχο που σχίστηκε και από εκεί ο Θεός  υπαγόρευσε την Αποκάλυψη στον Ιωάννη, αλλά και το σημείο στο οποίο ο Ευαγγελιστής ακουμπούσε το κεφάλι του για να ξεκουραστεί και ένα κοίλωμα στον βράχο από όπου πιανόταν για να σηκωθεί. Στη συνέχεια θα πάμε στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα στο νησί. Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ: ΔΕΥΤΕΡΑ  17-06-2019  ΛΕΙΨΟΙ (προαιρετική εκδρομή)

 Πρωινό και αναχώρηση για το λιμάνι της Σκάλας για την προαιρετική εκδρομή στους Λειψούς. Θα επιβιβαστούμε στο πλοίο για τους Λειψούς. (διάρκεια ταξιδιού 1 ώρα) Συστάδα νησιών, που τo όνομα της το δίνει το νησί Λειψοί, το οποίο αποτελείται από δύο όγκους ξηράς, που ενώνονται με στενό λαιμό, το μόνο νησί που κατοικείται, πολύ μικρό με λευκά ασβεστωμένα σπιτάκια και εκκλησάκια και ταβερνάκια. Θα έχετε χρόνο ελεύθερο για να επισκεφθείτε την εκκλησία του Αγ. Ιωάννη του Θεολόγου με το γαλάζιο τρούλο της και στη συνέχεια την περίφημη Παναγία του Χάρου. Η εκκλησία ονομάστηκε έτσι γιατί στη θαυματουργό εικόνα, η Παναγία εικονίζεται να βαστά τον Εσταυρωμένο Χριστό, νεκρό. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ: ΤΡΙΤΗ  18-06-2019  ΠΑΤΜΟΣ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ

 Πρωινό και στη συνέχεια μπορούμε να επισκεφτούμε το ιστορικό μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγήςτο οποίο βρίσκεται εκεί από το 1607. Θα προσκυνήσουμε την θαυματουργή εικόνα Της Παναγίας Ελεούσας και θα μάθουμε την ιστορία και τα θαύματα της. Συνεχίζουμε με τα πόδια και από την πίσω πλευρά του βράχου θα συναντήσουμε το μοναστήρι Της Παναγίας της Διασώζουσας. Θα προσκυνήσουμε και θα μάθουμε την πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία της εικόνας. Στη συνέχεια θα κάνουμε το γύρο του νησιού. Περνώντας πρώτα πάνω από το παραθαλάσσιο χωριό Γροίκος στη νότια πλευρά του νησιού και μετά κατά μήκος της ακτής και μέσα από το λιμάνι της Σκάλας θα δούμε τα δύο εκκλησάκια αφιερωμένα το μεν στον Ιωάννη τον Ευαγγελιστή και το άλλο στους μαθητές του Πολύκαρπο και Πρόχορο. Θα καταλήξουμε στο βορειότερο σημείο του νησιού, την παραλία της Λάμπης περνώντας από τα γραφικά χωριά του Πάνω και Κάτω Κάμπου απ’ όπου θα απολαύσουμε την καταπληκτική θέα της Πάτμου. Εκεί θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για φαγητό. Αργά το βράδυ επιβίβαση στο πλοίο για Πειραιά.

5η ΜΕΡΑ: ΤΕΤΑΡΤΗ  19-06-2019  ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

 Άφιξη στον Πειραιά, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για την επιστροφή μας με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ, φαγητό και ξεκούραση. Άφιξη το βράδυ στην πόλη μας. ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :195 € το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Μεταφορά με υπερυψωμένο κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας.
 • Τα εισιτήρια του καραβιού ΠΕΙΡΑΙΑ – ΠΑΤΜΟ – ΠΕΙΡΑΙΑ σε Οικονομική θέση.
 • Δυο διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο ‘HELLINIS’ 2 αστέρων στην ΣΚΑΛΑ ΠΑΤΜΟΥ σε δίκλινα δωμάτια.
 • Πρωινά μπουφέ στο ξενοδοχείο.
 • Τις περιηγήσεις και τις εκδρομές του προγράμματος.
 • Συνοδό – Αρχηγό του γραφείου μας.
 • Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Η προαιρετική εκδρομή στους Λειψούς.
 • Ο φόρος διαμονής (0,50 € το δωμάτιο τη βραδιά).
 • Νυχτερινές διασκεδάσεις, γεύματα και δείπνα.
 • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.

KΡΑΤΗΣΕΙΣ 2551024313  2551036947
Thank you for contacting us. We will get back to you as soon as possible
Oops. An error occurred.
Click here to try again.