ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ-_ΣΜΥΡΝΗ
ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ-ΤΡΟΙΑ-ΑΪΒΑΛΙ-ΠΕΡΓΑΜΟΣ-ΣΜΥΡΝΗ-ΕΦΕΣΣΟΣ-ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ-ΚΙΡΚΙΝΤΖΕ
                                            5ΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ
          ΠΑΣΧΑ 25 ΕΩΣ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019           ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ  1 ΕΩΣ 5  ΜΑΪΟΥ 2019

1η ηµέρα: AΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ - ΑΙΒΑΛΙ (390χλµ) Συγκέντρωση στα γραφεία µας και αναχώρηση στις 11.00πµ. Με ενδιάµεσες στάσεις καθ’ οδόν, φθάνουµε στα σύνορα. Τελωνειακός και αστυνοµικός έλεγχος και σύντοµη στάση στο κατάστηµα αφορολογήτων ειδών. Μπαίνοντας στην Ανατολική Θράκη και περνώντας έξω από την Κεσάνη, θα διασχίσουµε τα στενά του Ελλησπόντου από τη Μάδυτο στο Τσανάκκαλε, µε το ferry-boat. ∆ια µέσου µιας πανέµορφης διαδροµής στις κατάφυτες πλαγιές του όρους Ίδη, συνεχίζουµε για Αδραµύττιο όπου Θα φτάσουµε στο πανέµορφο Αϊβαλί, τις αλλοτινές Κυδωνιές, µέσα σε ένα απέραντο κάµπο από ελαιόδεντρα. Τακτοποίηση στο επιλεγµένο ξενοδοχείο, ελεύθερος χρόνος και διανυκτέρευση .

 2η ηµέρα: ΑΙΒΑΛΙ - ΜΟΧΟΝΗΣΙΑ - ΦΩΚΑΙΑ - ΣΜΥΡΝΗ (290 χλµ.) Μετά το πρωινό µας θα περιηγηθούµε στα γραφικά πέτρινα σοκάκια µε τις παλιές σαπωνοποιίες. Θα δούµε τα παλιά χρωµατιστά ελληνικά αρχοντικά σπίτια µε τις λουλουδιασµένες αυλές τους, που σώζονται ακόµη και κοσµούν το Αϊβαλί. Επίσκεψη στην πάλαι ποτέ εκκλησία του Αγ Γεωργίου και στη συνέχεια θα πάµε στον λόφο ΣΕΙΤΑΝ ΣΟΦΡΑΣΙ για µια πανοραµική θέα της πόλης. Ακολουθεί βόλτα στο γραφικό λιµανάκι µε τις παραδοσιακές ταβέρνες και επίσκεψη στα πανέµορφα Μοσχονήσια, ένα σύµπλεγµα από 22 µικρά νησάκια διασκορπισµένα στο κόλπο του Αϊβαλιού. Επίσκεψη στον Ανακαινισµένο Ναό των Ταξιαρχών του 1890. Συνεχίζουµε το ταξίδι µας και αναχώρηση για Φώκαια. Στάση στο γραφικό λιµανάκι της µε τη µοναδική οµορφιά του που δεν θα µας αφήσει ασυγκίνητους και στη συνέχεια διαµέσου Μενεµένης και Κορδελιού, φθάνουµε στην πολύπαθη και κοσµοπολίτισσα Σµύρνη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, ελεύθερος χρόνος και δείπνο.

 3η ηµέρα: ΕΦΕΣΟΣ- ΚΙΡΚΙΝΤΖΕ-ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ - ΣΜΥΡΝΗ (95+95 χλµ.) Μετά το πρωινό θα κατευθυνθούµε νότια, στην καρδιά της Αρχαίας Ιωνίας. Θα επισκεφθούµε την Αρχαία Έφεσο. Η αρχαία Έφεσος αποτέλεσε για πάνω από 1000 χρόνια µια µεγαλούπολη του ελληνισµού. Πατρίδα του φιλόσοφου Ηράκλειτου ήταν γνωστή σε όλο τον αρχαίο κόσµο για την λατρεία της Εφεσίας Αρτέµιδος. Τα πρώτα χριστιανικά χρόνια ήταν ήδη µεγάλη πόλη και αναφέρεται στις γνωστές προς Εφεσίους επιστολές του αποστόλου Παύλου και ως µία από τις Επτά Εκκλησίες της Αποκάλυψης. Στον αρχαιολογικό χώρο θα δούµε το Βουλευτήριο, το Πρυτανείο, την ∆ηµόσια Αγορά, το Νυµφαίο, την Βιβλιοθήκη του Κέλσου, το Θέατρο, το Γυµνάσιο και το Στάδιο. Κοντά στην Έφεσο θα επισκεφθούµε τον Κιρκιντζέ, το πανέµορφο και γραφικό ελληνικό χωριό, που αναφέρει η ∆ ιδώ Σωτηρίου στα «Ματωµένα Χώµατα». Συνεχίζουµε για το κοσµοπολίτικο θέρετρο Κουσάντασι. Ελεύθερος χρόνος στην πλούσια αγορά του και γεύµα εξ ιδίων σε παραθαλάσσια ταβέρνα. Επιστροφή στην Σµύρνη και δείπνο. 
4η ηµέρα: ΣΜΥΡΝΗ - ΠΕΡΓΑΜΟΣ - AΙΒΑΛΙ (135 χλµ.) Πρωινό και περιήγηση της πόλης όπου θα δούµε το ∆ιοικητήριο µε το γραφικό Ρολόι του, τα παλιά ελληνικά αρχοντικά, την ιστορική προκυ-µαία της, το Κορντόν και τον παλαιό Σιδηροδροµικό Σταθµό. Χρόνος ελεύθερος στη πλούσια αγορά της πόλης, το Κεµέραλτι. Στη συνέχεια αναχωρούµε για να επισκεφθούµε την Αρχαία Πέργαµο, µία από τις λαµπρότερες πόλεις της αρχαιότητας. Ξενάγηση στο Ασκληπιείο, την Βασιλική του Αγίου Ιωάννου, την Κόκκινη Αυλή. Στάση για γεύµα εξ ιδίων και συνεχίζουµε για το Αϊβαλί . Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και δείπνο. 

5η ηµέρα: ΑΙΒΑΛΙ - ΤΡΟΙΑ - ΑlEXANDROUPOLI (330 χλµ.) Μετά το πρωινό µας, επίσκεψη στις αρχαιότητες της µυθικής Τροίας, την πόλη του Πριάµου, όπου θα δούµε ερείπια από την παλιά πόλη και το αντίγραφο του ∆ουρείου Ίππου. Ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο µε τα αλλεπάλληλα στρώµατα υπολειµµάτων από τις διάφορες φάσεις ύπαρξης της πόλης. Θα διασχίσουµε τα στενά των ∆αρδανελίων για να φθάσουµε στην Καλλίπολη, γενέτειρα της γνωστής σε όλους µας Σοφίας Βέµπο. Άφιξη στα σύνορα, τελωνειακός έλεγχος και µε ενδιάµεσες στάσεις καθ΄ οδόν, άφιξη αργά το απόγευµα στην Αλεξανδρούπολη.
ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΤΙΜΗ ΚΑΤ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ   209 ΕΥΡΩ
ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ  +80 ΕΥΡΩ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ. ΑΊΒΑΛΙ.  GRAND TERMIZEL. 5*       ΣΜΥΡΝΗ.  ARMIS 4
Περιλαµβάνονται: Μεταφορές µετακινήσεις µε υπερυψωµένο κλιµατιζόµενο λεωφορείο του γραφείου µας.
 Τις διανυκτερεύσεις στα επιλεγµένα ξενοδοχεία. Ηµιδιατροφή (πρωινό και δείπνο καθηµερινά στα ξενοδοχεία). 
Τις ξεναγήσεις περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραµµα. 
Συνοδό αρχηγό του γραφείου µας. 
Ασφάλεια αστικής ευθύνης. Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, Μάδυτος ,Τσανάκκαλε και αντίστροφα. 
∆εν περιλαµβάνονται: 
Εισόδους µουσείων και αρχαιολογικών χώρων. 
Επιπλέον γεύµατα, ποτά, φιλοδωρήµατα . 
Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό στο πρόγραµµα.
  Παιδιά 2-6 ετών χωρίς παροχές (μόνο μεταφορά) επιβαρύνονται για τις οδικές εκδρομές, με 50% της αξίας της εκδρομής.