4ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ 23-26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021
ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ Ι.Μ. ΠΡΟΥΣΙΩΤΙΣΣΑΣ-ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΣ-ΜΟΝΗ ΑΓΑΘΩΝΟΣ-ΒΟΛΟΣ

Η ΜΕΡΑ : 23/10/21  AΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΛΟΥΤΡΑ ΥΠΑΤΗΣ

Αναχώρηση το πρωί με ενδιάμεση στάση για καφέ στην Μουσθένη και μέσω ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (περνάμε περιφερειακά) – ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ –ΛΑΡΙΣΑΣ – ΛΑΜΙΑΣ,  Συνεχίζουμε για το ξενοδοχείο μας που βρίσκεται στα ΛΟΥΤΡΑ ΥΠΑΤΗΣ με τις ιαματικές πηγές της, φημισμένες από τους Ρωμαϊκούς χρόνους. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2Η ΜΕΡΑ : 24/10/21 ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ – ΠΡΟΥΣΙΩΤΙΣΣΑ

Ξύπνημα, πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για το εντυπωσιακό μοναστήρι της Παναγιάς της Προυσιώτισσας. Χτισμένη στην απόκρημνη πλαγιά ενός επιβλητικού φαραγγιού (30 χλμ. από το Καρπενήσι), σε ένα φανταστικό, παρθένο τοπίο, σου προκαλεί δέος στο αντίκρισμά της. Πρωτοχτίστηκε τον 9ο ή τον 12ο αιώνα, κατά την περίοδο της εικονομαχίας. Οι πρώτοι δύο μοναχοί ήταν αυτοί, που μετέφεραν την εικόνα της Παναγίας από την Προύσα, για να την γλιτώσουν από τους εικονομάχους. Λέγεται ότι η ίδια η εικόνα (που θεωρείται έργο του Ευαγγελιστή Λούκα) υπέδειξε το σημείο, που ήθελε να χτιστεί το μοναστήρι, μέσα από μία σειρά θαυμάτων. Στο μουσείο της Μονής φυλάσσονται τα όπλα και τα αστέρια του Γεωργίου Καραϊσκάκη, ο οποίος τα αφιέρωσε στην Παναγία σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για την ανάρρωσή του. Μετά το προσκύνημα θα πάμε στο ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ χρόνος ελεύθερος για να γνωρίσουμε την πόλη και μεσημεριανό γεύμα. Επιστροφή στην ΥΠΑΤΗ. Ελεύθερος χρόνος…. Διανυκτέρευση.

3Η ΜΕΡΑ: 25/10/21  ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΑΘΩΝΟΣ -ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΣ

Ξύπνημα, πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για την Ιερά Μονή Αγάθωνος θα προσκυνήσουμε στην θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, το σκήνωμα του αειμνήστου Πνευματικού π. Βησσαρίωνος, και θα δούμε το Μουσείο της Μονής, το εκτροφείο θηραμάτων και το μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Συνεχίζουμε για τον Γοργοπόταμο ένα από τα πιο όμορφα χωριά του νομού Φθιώτιδας και θα δούμε πάνω από το χωριό την  ιστορική γέφυρα του Γοργοποτάμου. Σ΄αυτή τη γέφυρα γράφτηκε μια από τις πιο ένδοξες σελίδες της ιστορίας μας. Τη νύχτα της 25ης Νοεμβρίου 1942 οι ενωμένες αντιστασιακές οργανώσεις σε συνεργασία με το Άγγλους, ανατίναξαν τη γέφυρα προκαλώντας μεγάλη καθυστέρηση στη διέλευση των Γερμανών που πίεζαν τους συμμάχους στην Αφρική. Επιστροφή στην ΥΠΑΤΗ. Διανυκτέρευση.

4Η ΜΕΡΑ: 26/10/21 ΛΟΥΤΡΑ ΥΠΑΤΗΣ  – ΒΟΛΟΣ

Ξύπνημα,  πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τον Βόλο όπου και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να περπατήσουμε στην πόλη, να επισκεφθούμε τα  τσιπουράδικα στην όμορφη παραλία..! συνεχίζουμε την επιστροφή μας με ενδιάμεση στάση για καφέ, άφιξη το βράδυ στην πόλη μας.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ  190. ΕΥΡΩ

ΜΕ ΔΕΛΤΙΑ ΕΚΔΡΟΜΙΚΟ ΤΟΥ ΟΓΑ   30 ΕΥΡΩ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • Μεταφορά με τουριστικό λεωφορείο.
  • Τρεις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο στην ΥΠΑΤΗ σε δίκλινα δωμάτια.
  • Πρωινό σε μπουφέ στο ξενοδοχείο.
  • Τις περιηγήσεις και τις εκδρομές του προγράμματος.
  • Συνοδό – Αρχηγό του γραφείου μας.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • Νυχτερινές διασκεδάσεις. Γεύματα. Δείπνα.
  • Εισόδους σε Αρχαιολογικούς χώρους, και Μουσεία.
  • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.

Thank you for contacting us. We will get back to you as soon as possible
Oops. An error occurred.
Click here to try again.