ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΥΠΑΤΗ – ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ – ΤΡΙΚΑΛΑ – ΠΡΟΥΣΙΩΤΙΣΣΑ

                                       ΑΠΟ 04 ΕΩΣ 06 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 20201η ΜΕΡΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ 04/01/2020 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΜΥΛΟ ΞΩΤΙΚΩΝ – Λ. ΥΠΑΤΗΣ
Αναχώρηση 06:45 το πρωί. Περνάμε περιφερειακά τη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΚΑΤΕΡΙΝΗ – ΛΑΡΙΣΑ, άφιξη στα ΤΡΙΚΑΛΑ όπου θα δούμε το Ληθαίο ποταμό με τη μεταλλική γέφυρα, τον πεζόδρομο και θα γευματίσουμε στα Μανάβικα. Μετά θα επισκεφτούμε τον ΜΥΛΟ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ το ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ, για να διασκεδάσουμε σαν παιδιά. Συνεχίσουμε για το ξενοδοχείο μας, που βρίσκεται στα ΛΟΥΤΡΑ ΥΠΑΤΗΣ με τις ιαματικές πηγές της, που είναι φημισμένες από τους Ρωμαϊκούς ακόμη χρόνους. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ ελεύθεροι για μια βόλτα στη Λουτρόπολη. Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ 05/01/2020 ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ – ΠΡΟΥΣΙΩΤΙΣΣΑ
Πρωινό και αναχώρηση για μια μοναδική εκδρομή. Αφήνουμε το νομό Φθιώτιδας και περνάμε στο νομό Ευρυτανίας. Πρώτη στάση στο ιστορικό χωριό ΚΟΡΥΣΧΑΔΕΣ με την χαρακτηριστική πλατεία Ελευθερίας. Ιδανικό για καφέ κάτω από τα πλατάνια με θέα το βουνό. Εδώ συνεδρίασε, στις 14 Μαΐου 1944, η πρώτη εθνοσυνέλευση της Ελεύθερης Ελλάδας, σήμερα ο χώρος αυτός έχει κηρυχθεί ιστορικό διατηρητέο μνημείο και λειτουργεί ως ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ. Στον προαύλιο χώρο μπορείτε να δείτε το μνημείο που είναι αφιερωμένο σε αυτή την ιστορική μέρα. Συνεχίζοντας ανάμεσα σε πανέμορφες χαράδρες και υπέροχα φαράγγια, δίπλα στον ποταμό Καρπενησιώτη θα επισκεφθούμε το εντυπωσιακό μοναστήρι της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΠΡΟΥΣΙΩΤΙΣΣΑΣ. Χτισμένη στην απόκρημνη πλαγιά ενός επιβλητικού φαραγγιού (30 χλμ. από το Καρπενήσι), σε ένα φανταστικό, παρθένο τοπίο, σου προκαλεί δέος στο αντίκρισμά της. Πρωτοχτίστηκε τον 9ο ή τον 12ο αιώνα, κατά την περίοδο της εικονομαχίας. Οι πρώτοι δύο μοναχοί ήταν αυτοί, που μετέφεραν την εικόνα της Παναγίας από την Προύσα, για να την γλιτώσουν από τους εικονομάχους. Λέγεται ότι η ίδια η εικόνα (που θεωρείται έργο του Ευαγγελιστή Λούκα) υπέδειξε το σημείο, που ήθελε να χτιστεί το μοναστήρι, μέσα από μία σειρά θαυμάτων. Στο μουσείο της Μονής φυλάσσονται τα όπλα και τα αστέρια του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ, ο οποίος τα αφιέρωσε στην Παναγία σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για την ανάρρωσή του. Μετά το προσκύνημα θα πάμε στην πρωτεύουσα, το ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ χτισμένο στις νότιες πλαγιές του

Βελουχιού σε ύψος 1000μ. Μια πόλη πνιγμένη στα έλατα, τα πεύκα και τις καστανιές, ελεύθερος χρόνος για να γνωρίσουμε την πόλη και για φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην ΥΠΑΤΗ. Το βράδυ θα πάμε στην ΛΑΜΙΑ να γνωρίσουμε την πόλη και για φαγητό. Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ: ΔΕΥΤΕΡΑ 06/01/2020 Λ. ΥΠΑΤΗΣ – ΒΟΛΟΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Πρωινό και αναχώρηση για την ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΑΘΩΝΟΣ θα προσκυνήσουμε στην θαυματουργή εικόνα της Παναγίας και το σκήνωμα του αειμνήστου Πνευματικού π. Βησσαρίωνος. Συνεχίζουμε για την όμορφη πόλη του ΒΟΛΟΥ όπου θα πάμε στο λιμάνι για να παρακολουθήσουμε τον Αγιασμό των Υδάτων και τη ρίψη του Σταυρού στον Παγασητικό Κόλπο. Μετά ελεύθεροι για να γνωρίσουμε την πόλη και για φαγητό στα φημισμένα τσιπουράδικα του ΒΟΛΟΥ. Συγκέντρωση και αναχώρηση για την επιστροφή μας με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση. Άφιξη το βράδυ στην πόλη μας. ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ.

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 120 EURO
Παιδί έως 12 ετών σε τρίκλινο με τους γονείς: 80 EURO
Μονόκλινο: 160 EURO

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

• Μεταφορά με υπερυψωμένο κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας.
• Δύο διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο “ΠΡΙΓΚΗΠΙΚΟ” 2 Αστέρων (SUPERIOR) στα ΛΟΥΤΡΑ ΥΠΑΤΗΣ σε δίκλινα δωμάτια.
• Πρωινό μπουφέ στο ξενοδοχείο.
• Τις περιηγήσεις και τις εκδρομές του προγράμματος.
• Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου.
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
• Φ.Π.Α

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

• Επιπλέον γεύματα, ποτά και διασκεδάσεις.
• Φόρος διαμονής 0,50 € το δωμάτιο την βραδιά πληρώνεται στο ξενοδοχείο.
• Έξτρα ατομική ασφάλιση ατυχημάτων 5 € το άτομο έως 75 ετών.
• Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.


Thank you for contacting us. We will get back to you as soon as possible
Oops. An error occurred.
Click here to try again.