4 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΟΧΡΙΔΑ
Αναχώρηση Πέμπτη 06 Οκτωβρίου 2022

1η Μέρα: Πέμπτη: ΟΧΡΙΔΑ

Αναχώρηση  στις 07:00. Με ολιγόλεπτη στάση για ξεκούραση στην Μουσθένη και μέσω ΈΔΕΣΣΑΣ και ΦΛΩΡΙΝΑΣ άφιξη στο συνοριακό φυλάκιο της ΝΙΚΗΣ. Διέλευση συνόρων. Στάση στο κατάστημα αφορολογήτων ειδών. Επίσκεψη στην πόλη ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ή ΜΠΙΤΟΛΑ, όπου θα δούμε τα παλιά ελληνικά αρχοντικά και την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό. Συνεχίζουμε για την ΟΧΡΙΔΑ. Κτισμένη αμφιθεατρικά πάνω σε διπλό λόφο στις ανατολικές όχθες της λίμνης. Η κεραμοσκέπαστη πόλη της Οχρίδας αποτελεί τον δημοφιλέστερο τουριστικό προορισμό της χώρας. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην Στρούγκα. Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση και μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η Μέρα: Παρασκευή : ΟΧΡΙΔΑ – ΟΣΙΟΣ ΝΑΟΥΜ

Πρωινό. Επίσκεψη στο μουσείο Νερού για να θαυμάσουμε τα αρχαιολογικά ευρήματα που χρονολογούνται από τον 12ο – 7ο αιώνα π.Χ. Στη συνέχεια, αναχωρούμε για το Βυζαντινό Μοναστήρι του Όσιου Ναούμ με τις εκπληκτικές τοιχογραφίες του και τη μοναδική πανοραμική θέα του στη λίμνη. Εδώ ξεκίνησαν οι Έλληνες μοναχοί, Κύριλλος και Μεθόδιος, να διδάξουν στους Σλάβους την αλφάβητο (Κυριλλικά) και τη βίβλο. Ελεύθερος χρόνος για αγορές σε είδη λαϊκής τέχνης και κοσμήματα που κατασκευάζονται από λέπια ψαριών. Επιστροφή στην παλιά πόλη της ΟΧΡΙΔΑΣ όπου θα δούμε το μεγαλοπρεπές άγαλμα των αδερφών Κυρίλλου και Μεθοδίου. Περιήγηση στα καλντερίμια, στα παλιά ελληνικά αρχοντικά, στις βυζαντινές εκκλησίες (Αγία Σοφία, Άγιος Κλήμης), στο Αρχαίο Θέατρο, στο μεσαιωνικό Κάστρο του Τσάρου Σαμουήλ και στα μικρομάγαζα με τα είδη Λαϊκής τέχνης και κεραμικής. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και ψώνια στην πόλη. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η Μέρα : Σάββατο : ΦΑΡΑΓΓΙ ΡΑΝΤΙΤΣΑ – ΜΟΝΗ ΜΠΙΓΚΟΡΣΚΙ – ΜΑΥΡΟΒΟ

Πρωινό και αναχώρηση… Μια πολύ όμορφη περιοχή θα ξετυλιχθεί μπροστά μας καθώς θα διασχίζουμε το μεγάλο φαράγγι ΡΑΝΤΙΤΣΑ (το μεγαλύτερο βατό φαράγγι της Ευρώπης), δίπλα στον ποταμό ΝΤΡΙΜ, όπου η φύση κάνει πολύ έντονη την παρουσία της σε μια πανδαισία χρωμάτων. Μέσω Ντάμπαρ φθάνουμε στο ιστορικό μοναστήρι του ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ του ΒΑΠΤΙΣΤΗ (Μπιγκόρσκι), ελεύθερος χρόνος για επίσκεψη. Εδώ φτιάχνονται τα χρυσοκέντητα άμφια των Πατριαρχών και τον λοιπών ιερωμένων. Συνεχίζουμε για το χωριό και τουριστικό θέρετρο ΜΑΥΡΟΒΟ (Μαύρος Αγρός) στις όχθες της ομώνυμης λίμνης.  Σχετική παραμονή. Στην επιστροφή μας θα σταματήσουμε στο τουριστικό θέρετρο της ΣΤΡΟΥΓΚΑΣ, χτισμένη πάνω στη δυτική όχθη της λίμνης της Οχρίδας. Ελεύθερος χρόνος για γνωριμία της πόλης που τη χωρίζει στα δύο ο ποταμός Ντρίμ ή να επισκεφθούμε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η Μέρα: Κυριακή : ΟΧΡΙΔΑ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Πρωινό και αναχώρηση για μια αναζωογονητική  κρουαζιέρα (προαιρετική)  στην λίμνη Οχρίδα  με θέα τις όχθες , τις Βυζαντινές εκκλησιές και τα γραφικά χωριά. Η λίμνη είναι προστατευμένος υδροβιότοπος, μήκους 32 χλμ. Πρόκειται για μια  λίμνη με φυσική ομορφιά  που ανήκει στις παλαιότερες του κόσμου, με ηλικία τριών εκατομμυρίων ετών. Αναχώρηση για την ΕΛΛΑΔΑ. Διέλευση των συνόρων ΝΙΚΗΣ και με τις απαραίτητες στάσεις για καφέ, φαγητό και ξεκούραση. Άφιξη στην πόλη μας το βράδυ.

ΤΙΜΗ ΚΑΤ ΑΤΟΜΟ 220 ΕΥΡΩ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

  • Μεταφορά με πολυτελές τουριστικό λεωφορείο του γραφείου μας.
  • Τρεις διανυκτερεύσεις στην Στρούγκα σε δίκλινα δωμάτια
  • Πρωινό σε μπουφέ καθημερινά.
  • Δείπνα σε μπουφέ με μουσική στο ξενοδοχείο
  • Τοπικό ξεναγό
  • Συνοδό του γραφείου

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

  • Εισόδους μουσείων, ποτά, φιλοδωρήματα.
  • Ότι δεν αναφέρεται ή αναφέρεται προαιρετικό.