4HMEΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ   ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 16 Οκτωβρίου 2021

1Η ΜΕΡΑ : ΕΔΕΣΣΑ –  ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ

Αναχώρηση στις 07.00το  πρωί μπροστά απο το καφέ Θεόφιλος.στάση για καφέ και ξεκούραση  στην Ξάνθη,   περνάμε περιφερειακά τη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Άφιξη στην πρωτεύουσα του νομού Πέλλας, την όμορφη ΕΔΕΣΣΑ, με τους γνωστούς σε όλους μας καταρράκτες. Ελεύθερος χρόνος για να θαυμάσουμε την ομορφιά της φύσης, και να γευματίσουμε στη πόλη. Αναχώρηση για το ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΑΡΙΔΑΙΑΣ που είναι χτισμένο στους πρόποδες του όρους Καϊμάκτσαλαν. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος στην περίφημη λουτρόπολη ΠΟΖΑΡ, χτισμένη μέσα σε ένα καταπράσινο δάσος αξεπέραστης ομορφιάς, που τη διασχίζει ο Θερμοπόταμος. Τα ιαματικά, θερμά νερά, με σταθερή θερμοκρασία 37 οC, αναβλύζουν εδώ και χιλιάδες χρόνια από τα βουνά, όπου δημιουργούν ένα εντυπωσιακό τοπίο βουνού και δάσους.  Επισκέπτες καταφθάνουν στα Λουτρά από κάθε γωνιά της Ελλάδας είτε για να δεχθούν τις ευεργετικές ιδιότητες των ιαματικών νερών (θεραπευτικών – χαλαρωτικών), είτε για να αποδράσουν στα πανέμορφα βουνά με τις σπηλιές, είτε και τα δύο. Διανυκτέρευση.

2Η ΜΕΡΑ : ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ  ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΥΡΙΩΤΙΣΣΑ

Ξύπνημα, πρωινό, Αναχώρηση για την ΣΠΗΛΙΑ του ΔΡΑΚΟΥ, πήρε το όνομά της από την είσοδο που έχει την μορφή στόματος δράκου, ενώ σύμφωνα με την παράδοση στο σπήλαιο υπήρχε ένα χρυσορυχείο που το φύλαγε ένας άγρυπνος δράκος. Προσκύνημα στην Ι.Μ. της ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΥΡΙΩΤΙΣΣΑΣ, που χτίστηκε το 1082, στα χρόνια του Βυζαντινού Αυτοκράτορα Αλέξιου Α΄ Κομνηνού (1081-1118), θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε κάποιες από τις σπανιότερες αγιογραφίες της βυζαντινής τέχνης. Συνεχίζουμε για την πόλη της ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για περίπατο, μεσημεριανό φαγητό και καφέ. Επιστροφή στα Πόζαρ. Ελεύθερος χρόνος… Διανυκτέρευση.

3Η ΜΕΡΑ: ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ  ΒΕΡΟΙΑ – ΝΑΟΥΣΑ – ΣΟΥΜΕΛΑ

Ξύπνημα ,πρωινό και αναχώρηση για την ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ, ελεύθερος χρόνος για προσκύνημα. Η επομένη στάση είναι η ΒΕΡΟΙΑ, για να γνωρίσουμε την πόλη και να δοκιμάσουμε το περίφημο γλυκό της το Ρεβανί ή καφέ. Συνεχίζουμε για την ΝΑΟΥΣΑ που είναι  χτισμένη στις ανατολικές παρυφές του Βερμίου, είναι μία από τις ομορφότερες πόλεις της Μακεδονίας και ο μεγαλύτερος δασοκτήμων δήμος της χώρας.  Το παλιό με το καινούργιο συνυπάρχουν στη σημερινή Νάουσα, αφού δίπλα στα παλιά αρχοντικά ή τα πιο μικρά σπίτια συναντά κανείς σύγχρονες κατασκευές. Θα καταλήξουμε στο άλσος του Αγίου Νικολάου, (ή απλά ο Άγιος Νικόλας για τους Ναουσαίους) για το μεσημεριανό μας φαγητό, μέσα σε μια καταπράσινη και κατάφυτη έκταση με μεγάλα πλατάνια και πλούσια νερά αφού την διασχίζει το ποτάμι της Νάουσας, Αραπίτσα.. Επιστροφή στα Πόζαρ.  Ελεύθερος χρόνος..  Διανυκτέρευση.

4Η ΜΕΡΑ:  ΠΟΖΑΡ – I. M. ΣΟΥΡΩΤΗΣ

Πρωινό. Αναχώρηση για την ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΣΟΥΡΩΤΗΣ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ.  Η Ιερά Μονή είναι αφιερωμένη στον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο και στον Άγιο Αρσένιο τον Καππαδόκη, του οποίου τα Λείψανα βρίσκονται στο Καθολικό της Μονής.

Στη Μονή υπάρχει και ο τάφος του Γέροντα ΠΑΪΣΙΟΥ. Οι μοναχές της Ιεράς Μονής Σουρωτής, είχαν πνευματικό καθοδηγητή τους τον μακαριστό Γέροντα Παΐσιο. Αναχώρηση για την επιστροφή μας, με τις απαραίτητες στάσεις για φαγητό και καφέ. Άφιξη το βράδυ στην πόλη μας.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ  : 180 ΕΥΡΩ

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΕ ΔΕΛΤΙΟ ΟΓΑ  : 20 ΕΥΡΩ
ΠΕΡΙΜΒΑΝΕΙ.
Μεταφορές με τουριστικό πούλμαν
3 Διανυκτερευσεις σε δ'ικλινα δωμάτια
Συνοδό εκδρομής
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
Οτι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα