4ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ  22-25/8/2021

1η ημέρα Κυριακή : ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ - ΚΑΒΑΛΑ - ΛΗΜΝΟΣ.(156km)
Συγκέντρωση στη στοά Επιμελητηρίου (καφέ Θεόφιλος) και αναχώρηση στις04:30 για το λιμάνι της Καβάλας. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους στις07:00 για το πανέμορφο νησί της Λήμνου.. Άφιξη στη Μύρινα 10.45 μμ τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Diamantidis 3*στο κέντρο της πόλης .Το απόγευμα ξεκινάμε τη σύντομη γνωριμία με την πόλη της Μύρινας, την πρωτεύουσα της Λήμνου, με την πλούσια ιστορία. Θα δούμε το Κάστρο που "στεφανώνει" την γραφική νησιωτική πολιτεία. Θεωρείται το μεγαλύτερο του Αιγαίου. Είναι πραγματική απόλαυση η βόλτα στις δύο της γειτονιές, τον Ρωµαίικο Γιαλό, µε τα παλιά κτήρια των εύπορων Ληµνιών της Αιγύπτου και τον Τούρκικο (ή Λιµάνι, ή Ν. Μάδυτος). Θα έχουμε τη δυνατότητα να γνωρίσουμε το παλιό λιµάνι µε το Λήµνιο 'Big Ben', και να εντοπίσουμε το ρώσικο οχυρό της Ντάπιας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ελεύθε-ρος χρόνος. Διανυκτέρευση.

2η μέρα Δευτέρα : ΗΦΑΙΣΤΙΑ-ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΙ-ΚΟΤΣΙΝΑΣ(75Km)
Πρωινό και αναχώρηση για να επισκεφθούμε το συνεταιριστικό οινοποιείο της Λήμνου για τα περίφημα κρασιά της, όπως επίσης και την βιοτεχνία γλυκών κουταλιού Αχιλλαδέλη. Στη συνέχεια αναχώρηση για το Κοντοπούλι, όπου πέρασε τα χρόνια της εξορίας του ο ποιητής Γιάννης Ρίτσος. Θα δούμε το εργαστήριο κεραμικής και τα παραδοσιακά χτισμένα πέτρινα σπίτια, με τις περιποιημένες αυλές και τα μποστάνια, τα οποία θα μας εκπλήξουν με τη λεπτομέρεια της αρχιτεκτονικής τους. Θα συνεχίσουμε για την αρχαία Ηφαιστία & τη σπηλιά του Φιλοκτήτη. Στον Κότσινα, θα δούμε το άγαλμα της τοπικής ηρωίδας Μαρούλας. Στάση εδώ για μπάνιο και φαγητό ατομικά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ ελεύθεροι στη Μύρινα . Διανυκτέρευση.

3 ημέρα Τρίτη : ΠΟΛΙΟΧΝΗ-ΜΟΥΔΡΟΣ-ΝΕΑ ΚΟΥΤΑΛΗ - ΚΟΝΤΙΑΣ - ΕΒΓΑΤΗΣ(80km)
Πρωινό και ξεκινάμε να ρίξουμε μια δεύτερη ματιά στο νησί. Πρώτη στάση στον αρχαιολογικό χώρο της Πολιόχνης. Στάση στον επόμενος προορισμό το Μούδρο, όπου στους Βαλκανικούς πολέμους ήταν ο ναύσταθμος του ελληνικού στόλου. Περνώντας από το Λιβαδοχώρι και συνεχίζουμε για την Νέα ΚΟΥΤΑΛΗ, πατρίδα του Κουταλιανού, όπου μπορούμε να κάνουμε μια μικρή στάση για να επισκεφθούμε το Μουσείο ναυτικής τέχνης και σπογγαλιείας και τον ναό της Αγίας Μαρίνας.
Συνεχίζουμε την πορεία μας για τον Κοντιά όπου θα δούμε τους αναπαλαιωμένους ανεμόμυλους και την Πινακοθήκη με Λημνιών και Βαλκανικών ζωγράφων. Επόμενος σταθμός μας η Εβγάτη όπου θα γευματίσουμε και θ' απολαύσουμε το μπάνιο μας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ ελεύθεροι στη Μύρινα για βόλτα στο κάστρο του λιμανιού. Διανυκτέρευση.

4 ημέρα Τετάρτη : ΜΥΡΙΝΑ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για το λιμάνι. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους13:00 για την Αλεξανδρούπολη. Άφιξη στην πόλη μας μετά από 6 ώρες
TIMH ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ.205 EYΡΩ
1. Τις μεταφορές με τουριστικό λεωφορείο
2. (3) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Hotel Diamantidis 3* στο κέντρο με πρωινό.
3. Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια Καβάλα -Λήμνο και Λήμνο Αλεξανδρούπολη οικονομική θέση.
4. Tις ξεναγήσεις του προγράμματος
5. Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
6. Το φόρο διανυκτέρευσης
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
Οτιιδήποτε αναφέρεται σαν προαιρετικό στο πρόγραμμα της εκδρομής, εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
Σημείωση. Ο αρχηγός της εκδρομής διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος χωρίς παραλείψεις.