4 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΠΡΕΣΠΕΣ   Αναχώρηση 20 Οκτωβρίου

1H HMEΡΑ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ-ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Αναχώρηση το πρωί, με ενδιάμεση στάση για καφέ και ξεκούραση.. άφιξη στην ΒΕΡΟΙΑ. Χρόνος ελεύθερος για να γνωρίσουμε την πόλη, για φαγητό και να δοκιμάσουμε το περίφημο γλυκό της το Ρεβανί. Περνάμε περιφερειακά από ΚΟΖΑΝΗ – ΣΙΑΤΙΣΤΑ. Άφιξη στην ΚΑΣΤΟΡΙΑ τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.. Το βράδυ βόλτα στην παράλια της ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ . Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2Η ΜΕΡΑ : ΚΑΣΤΟΡΙΑ

 Πρωινό και αναχώρηση για περιήγηση στην όμορφη πόλη. Θα επισκεφθούμε τον ΛΙΜΝΑΙΟ ΟΙΚΙΣΜΟ που μαρτυρά πως η περιοχή κατοικούνταν από τα νεολιθικά χρόνια, ανακαλύφθηκε τυχαία το 1932, το μεγαλύτερο ΕΝΥΔΡΕΙΟ του γλυκού νερού των ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ, θα δούμε από κοντά τα περισσότερα ψάρια και άλλα υδρόβια είδη που ζουν στις λίµνες και στα ποτάµια της χώρας µας, ακόµα και από την ευρύτερη περιοχή των ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ, την ΣΠΗΛΙΑ του ΔΡΑΚΟΥ, πήρε το όνομά της από την είσοδο που έχει την μορφή στόματος δράκου, ενώ σύμφωνα με την παράδοση στο σπήλαιο υπήρχε ένα χρυσορυχείο που το φύλαγε ένας άγρυπνος δράκος. Μετά προσκύνημα στην Ι. Μ. ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΥΡΙΩΤΙΣΣΑΣ, που χτίστηκε το 1082, στα χρόνια του Βυζαντινού Αυτοκράτορα ΑΛΕΞΙΟΥ Α΄ Κομνηνού (1081-1118), όπου θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε κάποιες από τις σπανιότερες αγιογραφίες της βυζαντινής τέχνης. Ελεύθερος χρόνος στην αγορά της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Βραδινή έξοδος στην πόλη.  Διανυκτέρευση.

3Η ΜΕΡΑ : ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ

 Πρωινό, και αναχώρηση για το νομό ΦΛΩΡΙΝΑΣ που φιλοξενεί και τον μεγαλύτερο, ίσως, υδροβιότοπο των ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ. Θα γνωρίσουμε τις γραφικές ΠΡΕΣΠΕΣ, τις ξακουστές «πολυεθνικέs» λίμνες, δύο από τις έξι του νομού, πάνω στις οποίες περνάνε τα σύνορα της  ΕΛΛΑΔΑΣ, με την ΑΛΒΑΝΙΑ και την FYROM (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ των ΣΚΟΠΙΩΝ). Στη Μικρή ΠΡΕΣΠΑ, πόλο έλξης αποτελεί το νησάκι του ΑΓΙΟΥ ΑΧΙΛΛΕΙΟΥ (έχει κηρυχθεί Εθνικός Δρυμός) όπου με πλωτή γέφυρα δίνεται η δυνατότητα να το επισκεφθούμε και να θαυμάσουμε την ομώνυμη βασιλική αφού πρώτα σταματήσουμε στο χωρίο ΑΓ.ΓΕΡΜΑΝΟΣ. Ακόμα, στις όχθες της Μεγάλης ΠΡΕΣΠΑΣ απόμακρο αλλά φιλόξενο το χωριό ΨΑΡΑΔΕΣ χαρακτηρίζεται για τους γραφικούς κατοίκους και τα μικρά ταβερνάκια όπου όσοι το επιθυμούν, μπορούν να γευτούν τοπικά παραδοσιακά προϊόντα – ψητές πιπεριές Φλωρίνης, φασόλια Πρεσπών, γίγαντες και ψητό γριβάδι (ψάρι από τα γλυκά νερά της λίμνης). Επιστροφή στην ΚΑΣΤΟΡΙΑ και ελεύθερος χρόνος..  Διανυκτέρευση.

4Η ΜΕΡΑ : ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΕΔΕΣΣΑ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Πρωινό και αναχώρηση για την όμορφη ΕΔΕΣΣΑ, με τους γνωστούς σε όλους μας καταρράκτες. Ελεύθερος χρόνος για επίσκεψη στους φημισμένους καταρράκτες, το Μουσείο Νερού, το Ενυδρείο/Ερπετάριο και για φαγητό. Αναχώρηση για την επιστροφή μας με ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση και καφέ. Άφιξη το βράδυ στην πόλη μας.

TIMH ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ   ΚΑΤ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ  200 ΕΥΡΩ

ΔΕΛΤΙΑ ΟΓΑ-ΟΠΕΚΑ ΕΚΔΡΟΜΙΚΑ  :   60 ΕΥΡΩ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

  • Μεταφορά με τουριστικό λεωφορείο.
  • Τρεις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 3* στην ΚΑΣΤΟΡΙΑ σε δίκλινα δωμάτια.
  • Πρωινά μπουφέ στο ξενοδοχείο.
  • Τις περιηγήσεις και τις εκδρομές του προγράμματος.
  • Συνοδό – Αρχηγό του γραφείου μας.
  • Φ.Π.Α
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
  • Νυχτερινές διασκεδάσεις. Γεύματα. Δείπνα.
  • Εισόδους σε Αρχαιολογικούς χώρους, και Μουσεία.
  • Το εισιτήριο με το καραβάκι στη Λίμνη Καστοριάς.
  • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.

Thank you for contacting us. We will get back to you as soon as possible
Oops. An error occurred.
Click here to try again.