4 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ – Ι.Μ. ΠΡΟΥΣΙΩΤΙΣΣΑΣ – ΔΕΛΦΟΙ ΑΡΑΧΟΒΑ – ΒΟΛΟΣ Αναχώρηση 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

1H HMEΡΑ.21ΜΑΡΤΙΟΥ 2019 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ-ΛΟΥΤΡΑ ΥΠΑΤΗΣ

Αναχώρηση 07.30 το πρωί με ενδιάμεση στάση για καφέ στην Μουσθένη και μέσω ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (περνάμε περιφερειακά) – ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ –ΛΑΡΙΣΑΣ – ΛΑΜΙΑΣ, Συνεχίζουμε για το ξενοδοχείο μας που βρίσκεται στα ΛΟΥΤΡΑ ΥΠΑΤΗΣ με τις ιαματικές πηγές της, φημισμένες από τους Ρωμαϊκούς χρόνους. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
2η Μέρα:ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ – ΠΡΟΥΣΙΩΤΙΣΣΑ

Πρωινό. Αναχώρηση στις 08:00 για την Ιερά Μονή Αγάθωνος θα προσκυνήσουμε στην θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, το σκήνωμα του αειμνήστου Πνευματικού π. Βησσαρίωνος, και θα δούμε το Μουσείο της Μονής, το εκτροφείο θηραμάτων και το μουσείο Φυσικής Ιστορίας Συνεχίζουμε για το ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ. Συνεχίζοντας ανάμεσα σε πανέμορφες χαράδρες και υπέροχα φαράγγια, δίπλα στον ποταμό Καρπενησιώτη. Θα επισκεφθούμε το εντυπωσιακό μοναστήρι της Παναγιάς της Προυσιώτισσας. Χτισμένη στην απόκρημνη πλαγιά ενός επιβλητικού φαραγγιού (30 χλμ. από το Καρπενήσι), σε ένα φανταστικό, παρθένο τοπίο, σου προκαλεί δέος στο αντίκρισμά της. Πρωτοχτίστηκε τον 9ο ή τον 12ο αιώνα, κατά την περίοδο της εικονομαχίας. Οι πρώτοι δύο μοναχοί ήταν αυτοί, που μετέφεραν την εικόνα της Παναγίας από την Προύσα, για να την γλιτώσουν από τους εικονομάχους. Λέγεται ότι η ίδια η εικόνα (που θεωρείται έργο του Ευαγγελιστή Λούκα) υπέδειξε το σημείο, που ήθελε να χτιστεί το μοναστήρι, μέσα από μία σειρά θαυμάτων. Στο μουσείο της Μονής φυλάσσονται τα όπλα και τα αστέρια του Γεώργιου Καραϊσκάκη, ο οποίος τα αφιέρωσε στην Παναγία σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για την ανάρρωσή του. Μετά το προσκύνημα θα πάμε στο ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ χρόνος ελεύθερος για να γνωρίσουμε την πόλη και μεσημεριανό γεύμα. Επιστροφή στην ΥΠΑΤΗ. Ελεύθερος χρόνος για λουτρά. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση σε ταβέρνα με μουσική και φαγητό. Διανυκτέρευση.

3η Μέρα:ΓΡΑΒΙΑ – ΔΕΛΦΟΙ – ΑΡΑΧΩΒΑ

Πρωινό. Αναχωρούμε στις 08:00 για ημερήσια εκδρομή. Στην διαδρομή θα δούμε την ΓΡΑΒΙΑ με το θρυλικό αναστηλωμένο Χάνι της Γραβιάς, όπου ο Οδυσσέας Ανδρούτσος και οι συναγωνιστές του έγραψαν σελίδες ηρωισμού και δόξας. Εν συνεχεία θα επισκεφτούμε το μοναδικό στην Ελλάδα Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας το Vagonetto και θα κατεβούμε με το τρενάκι, που χρησιμοποιούσαν οι μεταλλωρύχοι μέχρι το 1972, στη στοά 850, για να γνωρίσουμε βήμα-βήμα τη διαδικασία εξόρυξης του βωξίτη. Περνάμε ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ από την ΑΜΦΙΣΣΑ και θα εμφανιστεί μπροστά μας το λαδοπράσινο χαλί του ελαιώνα της. Συνεχίζουμε για τον «Ομφαλό της γής», τους ΔΕΛΦΟΥΣ, που βρίσκονται σε πανέμορφη τοποθεσία. Περιήγηση στο μουσείο και στον αρχαιολογικό χώρο. Αναχώρηση για την γραφική ΑΡΑΧΟΒΑ το πιο κοσμοπολίτικο χειμερινό θέρετρο της χώρας. Χτισμένη σε υψόμετρο 900-1000 μέτρων διατηρεί στο πέρασμα του χρόνου τον παραδοσιακό της χαρακτήρα. Ελεύθερος χρόνος στην πόλη για φαγητό και βόλτα. Επιστροφή στην ΥΠΑΤΗ και στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η Μέρα:ΛΟΥΤΡΑ ΥΠΑΤΗΣ ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΣ – ΒΟΛΟΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Πρωινό. Αναχώρηση στις 08:00 για την επιστροφή μας. Θα περάσουμε από τον Γοργοπόταμο ένα από τα πιο όμορφα χωριά του νομού Φθιώτιδας και θα δούμε πάνω από το χωριό την ιστορική γέφυρα του Γοργοποτάμου. Σ΄αυτή τη γέφυρα γράφτηκε μια από τις πιο ένδοξες σελίδες της ιστορίας μας. Τη νύχτα της 25ης Νοεμβρίου 1942 οι ενωμένες αντιστασιακές οργανώσεις σε συνεργασία με το Άγγλους, ανατίναξαν τη γέφυρα προκαλώντας μεγάλη καθυστέρηση στη διέλευση των Γερμανών που πίεζαν τους συμμάχους στην Αφρική. Επόμενη στάση μας ο Βόλος όπου και ελεύθερος χρόνος στα τσιπουράδικα στη παραλία.. συνεχίζουμε την επιστροφή μας με ενδιάμεση στάση για καφέ, άφιξη το βράδυ στην πόλη μας.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ  : 180 ΕΥΡΩ

ΤΙΜΗ ΜΕ ΔΕΛΤΙΟ ΕΚΔΡΟΜΙΚΟ ΤΟΥ ΟΓΑ : 20 ΕΥΡΩ 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
  • Μεταφορά με τουριστικό λεωφορείο.
  • Τρεις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο στην ΥΠΑΤΗ σε δίκλινα και τρίκλινα δωμάτια.
  • Πρωινό σε μπουφέ στο ξενοδοχείο.
  • Τις περιηγήσεις και τις εκδρομές του προγράμματος.
  • Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
  • ΦΠΑ 24%
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
  • Νυχτερινές διασκεδάσεις. Γεύματα. Δείπνα.
  • Εισόδους σε Αρχαιολογικούς χώρους, και Μουσεία.
  • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.