4HMEΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ
ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
30/12/2019 ΕΩΣ 2/1/2020

)

1η ημέρα Αναχώρηση - Κωνσταντινούπολη
 Αναχώρηση το πρωί 10.00 ( Λέσχη αξιωματικών-Δημαρχείο) για το συνοριακό σταθμό των Κήπων 
Έλεγχος διαβατηρίων.Επισκεπτόμαστε τα καταστήματα των αφορολογήτων ειδών. Περνώντας τη γέφυρα του Έβρου, μπαίνουμε στην Τουρκία. Μετά τις συνοριακές διατυπώσεις, αναχώρηση για τη βασίλισσα των πόλεων, Κωνσταντινούπολη. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση και ξεκούραση.

2η ημέρα Κωνσταντινούπολη - Μπαλουκλί - Καπαλί Τσαρσί - Λεβέντ - Ουρανοξύστης Sapphire - Πάρκο Miniatürk
Πρόγευμα και ξεκινάμε με έναν «οδικό» περίπλου των Θεοδοσιανών τειχών. Θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής (Μπαλουκλί) με τους τάφους Πατριαρχών και ευεργετών και συνεχίζουμε στη μεγάλη σκεπαστή αγορά της πόλης, το Καπαλί Τσαρσί με τα 4.000 καταστήματα για ψώνια σε δερμάτινα είδη, αλάβαστρα, είδη δώρων, χρυσαφικά, αντίκες κ.α. Στον χρόνο αυτό μπορείτε να περάσετε και μια βόλτα από την Αιγυπτιακή αγορά. Θα συνεχίσουμε με προορισμό το Λεβέντ, το λεγόμενο και ως «Μανχάταν της Κωνσταντινούπολης», με τους ουρανοξύστες και τα υπερσύγχρονα εμπορικά κέντρα. Επίσκεψη στον δεύτερο ψηλότερο ουρανοξύστη της Τουρκίας, Sapphire (Ζαφείρι), όπου πληρώνουμε εισιτήριο για να μεταφερθούμε σε ένα λεπτό κυριολεκτικά στην ταράτσα με την εκπληκτική θέα σε όλη την Πόλη και μέχρι τον Εύξεινο Πόντο. Η σημερινή ξενάγησή μας θα ολοκληρωθεί με την επίσκεψη στο θεματικό πάρκο Miniatürk που φιλοξενεί σε μινιατούρες όλα τα αξιοθέατα, όχι μόνο της πόλης, αλλά και όλης της Τουρκίας. 
3η ημέρα Κωνσταντινούπολη (ξενάγηση) 
Μετά το πρόγευμά μας, συμμετέχουμε προαιρετικά σε μια πλωτή περιήγηση στον μοναδικό Βόσπορο, το κανάλι που ενώνει τη Θάλασσα του Μαρμαρά με τη Μαύρη Θάλασσα. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο ιστορικό κέντρο και θα ξεκινήσουμε με τον βυζαντινό ιππόδρομο. Εκεί, βλέπουμε τη γερμανική κρήνη του Κάιζερ, δώρο στον σουλτάνο Μουράτ Β΄, τον αιγυπτιακό οβελίσκο που φέρει επάνω του ιερογλυφικά, τον χάλκινο κίονα των Δελφών, τη στήλη του Πορφυρογέννητου. Επόμενη επίσκεψή μας, στο αρχιτεκτονικό αριστούργημα των αιώνων, τον ναό της Αγίας Του Θεού Σοφίας, το δημιούργημα των αρχιτεκτόνων, Ανθέμιου και Ισίδωρου. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Μπλε Τζαμί, γνωστό και με την κοινή ονομασία «Σουλταναχμέτ» ή αλλιώς το Τζαμί του Σουλτάνου Αχμέτ Α΄. Έπειτα, απαραίτητη η επίσκεψή μας στη Δεξαμενή του Ιουστινιανού, με τους διαφόρων ρυθμών κίονες. Ακολουθεί η ξενάγησή μας στο ανάκτορο Ντολμάμπαχτσε με την περίτεχνη διακόσμηση και τη λαμπρή πολυτέλεια. Αποτέλεσε κατοικία των σουλτάνων και διοικητικό κέντρο της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο και το βράδυ συμμετέχουμε προαιρετικά στη νυχτερινή διασκέδαση με χορούς και τραγούδια της Ανατολής.

4η ημέρα Κωνσταντινούπολη - Πατριαρχείο - Βλαχέρνα - Επιστροφή 
Πρόγευμα και επίσκεψη στο Ορθόδοξο Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι, στο Αγίασμα της Παναγίας των Βλαχερνών, όπου εψάλη για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος το 626 μ.Χ. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο Istanbul Forum, ένα από τα πλέον σύγχρονα εμπορικά κέντρα της Κωνσταντινούπολης και θα επισκεφθούμε το Aquarium (Ενυδρείο), όπου εκτίθενται πάνω από 10.000 διαφορετικά είδη θαλασσινών και ψαριών. Αναχώρηση για τα σύνορα, τελωνειακός έλεγχος και με ενδιάμεσες στάσεις καθ’ οδόν, άφιξη στην πόλη μας. 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

HOTEL  GREEN PARK    TAXIM        ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ         209 EΥΡΩ       ΠΑΙΔΙΚΗ ΤΙΜΗ  125 ΕΥΡΩ     ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ +125 ΕΥΡΩ

HOTEL THE PEAK  ΤΑΞΙΜ                 ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ         225 EYΡΩ         ΠΑΙΔΙΚΗ ΤΙΜΗ 125ΕΥΡΩ     ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ +125 ΕΥΡΩ

Περιλαμβάνονται • 

Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία όπως αυτά αναφέρονται στον τιμοκατάλογο. 
• Πρόγευμα σε μπουφέ στον χώρο του ξενοδοχείου καθημερινά.
 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις και εκδρομές με πολυτελή λεωφορεία, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα.
 • Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. 
• ΦΠΑ 
Δεν περιλαμβάνονται 
• Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα & αρχαιολογικούς χώρους •
 • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνονται
  • Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ, ΑΝ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΟ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ Η ΘΕΩΡΗΣΕΙ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΕΚΔΡΟΜΕΩΝ
  • ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΡΑΦΑ. 
  • Ταυτότητα  τελευταίας 15ετίας με λατινικούς χαρακτήρες. ή Διαβατήριο με λήξη τουλάχιστον 3 μήνες απο την ημερομηνία  εισόδου.
  • ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΙL ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΗΣΗ
  • Name