4 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ – ΜΕΤΣΟΒΟ – ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΠΡΕΣΠΕΣΑΠΟ 22 ΕΩΣ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

1η ΜέραΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ-ΙΟΑΝΝΙΝΑ

Αναχώρηση στις 07:30 το πρωί, στάση για καφέ και ξεκούραση στην Μουσθένη. Περνάμε περιφερειακά από ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΒΕΡΟΙΑ – ΓΡΕΒΕΝΑ, θα επισκεφθούμε το γραφικό ΜΕΤΣΟΒΟ ελεύθερος χρόνος για να γνωρίσουμε την πόλη και για φαγητό. Συνεχίζουμε για τα ΙΩΑΝΝΙΝΑ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα επίσκεψη (με το καραβάκι) στο νησάκι της ΚΥΡΑ ΦΡΩΣΥΝΗΣ στη λίμνη ΠΑΜΒΩΤΙΔΑ. Το νησί της Παμβώτιδας αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της ιστορίας της πόλης των ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ έχει συνδεθεί με την ιστορία και το θάνατο του Αλή Πασά. Περίπατος στον γραφικότατο οικισμό όπου θα δούμε το σπίτι που δολοφονήθηκε ο ΑΛΗ ΠΑΣΑΣ το ΚΡΥΦΟ ΣΧΟΛΕΙΟ και τα Βυζαντινά Μοναστήρια. Στο Νησί υπάρχουν γραφικά καταστήματα λαϊκής τέχνης και εστιατόρια που σερβίρουν ψάρια, χέλια, βατραχοπόδαρα κ.λ.π. Διανυκτέρευση.

2η Μέρα:ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ

Πρωινό και θα επισκεφθούμε το μουσείο με τα ΚΕΡΙΝΑ ΟΜΟΙΩΜΑΤΑ του ΠΑΥΛΟΥ ΒΡΕΛΛΗ. Αναχώρηση για τα περίφημα ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ, θα θαυμάσουμε την άγρια φυσική ομορφιά και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των σπιτιών, και τα γραφικά τοξωτά πέτρινα γεφύρια. Στο ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙ θα επισκεφτούμε την ΜΟΝΗΣ της ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ και από ψηλά θα θαυμάσουμε το ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΟΥ ΒΙΚΟΥ το βαθύτερο του κόσμου!!! Ελεύθερος χρόνος για γεύμα ατομικά στις παραδοσιακές ταβέρνες. Επιστροφή στα ΙΩΑΝΝΙΝΑ, ελεύθεροι οι εκδρομείς. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση σε ταβέρνα με μουσική και φαγητό. Διανυκτέρευση.

3η Μέρα:ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Πρωινό και αναχώρηση για την ΚΑΣΤΟΡΙΑ. Περιήγηση στον ΛΙΜΝΑΙΟ ΟΙΚΙΣΜΟ που μαρτυρά πως η περιοχή κατοικούνταν από τα νεολιθικά χρόνια, ανακαλύφθηκε τυχαία το 1932. Το μεγαλύτερο ΕΝΥΔΡΕΙΟ του γλυκού νερού των ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ, θα δούμε από κοντά τα περισσότερα ψάρια και άλλα υδρόβια είδη που ζουν στις λίµνες και στα ποτάµια της χώρας µας, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή των ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ. Την ΣΠΗΛΙΑ του ΔΡΑΚΟΥ που πήρε το όνομά της από την είσοδο που έχει την μορφή στόματος δράκου, ενώ σύμφωνα με την παράδοση στο σπήλαιο υπήρχε ένα χρυσορυχείο που το φύλαγε ένας άγρυπνος δράκος. Προσκύνημα στην Ι. Μ. ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΥΡΙΩΤΙΣΣΑΣ, που χτίστηκε το 1082, στα χρόνια του Βυζαντινού Αυτοκράτορα ΑΛΕΞΙΟΥ Α΄ Κομνηνού (1081-1118), όπου θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε κάποιες από τις σπανιότερες αγιογραφίες της βυζαντινής τέχνης. Μετά τις περιηγήσεις τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ξεκούραση. Το βράδυ θα πάμε στην παράλια της ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Διανυκτέρευση.

4η Μέρα:ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΠΡΕΣΠΕΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Πρωινό και αναχώρηση για το νομό ΦΛΩΡΙΝΑΣ που φιλοξενεί και τον μεγαλύτερο, ίσως, υδροβιότοπο των ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ. Θα γνωρίσουμε τις γραφικές ΠΡΕΣΠΕΣ, τις ξακουστές «πολυεθνικέs» λίμνες, δύο από τις έξι του νομού, πάνω στις οποίες περνάνε τα σύνορα της ΕΛΛΑΔΑΣ, με την ΑΛΒΑΝΙΑ και του FYROM (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ των ΣΚΟΠΙΩΝ). Στη Μικρή ΠΡΕΣΠΑ, πόλο έλξης αποτελεί το νησάκι του ΑΓΙΟΥ ΑΧΙΛΛΕΙΟΥ (έχει κηρυχθεί Εθνικός Δρυμός) όπου με πλωτή γέφυρα δίνεται η δυνατότητα να το επισκεφθούμε και να θαυμάσουμε την ομώνυμη βασιλική και μετά θα σταματήσουμε στο χωρίο ΑΓ.ΓΕΡΜΑΝΟΣ. Συνεχίζουμε το ταξίδι της επιστροφής με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό, καφέ, και ξεκούραση. Άφιξη αργά το βράδυ στην πόλη μας.

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 180 EURO
Παιδί έως 12 ετών σε τρίκλινο με τους γονείς: 120 EURO
Μονόκλινο: 230 EURO
ΔΕΛΤΙΑ ΟΓΑ ΕΚΔΡΟΜΙΚΑ 4ΗΜΕΡΑ : 20 EURO

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • Μεταφορά με υπερυψωμένο κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας.
  • Δυο διανυκτερεύσεις στα ΙΩΑΝΝΙΝΑ και μια στην ΚΑΣΤΟΡΙΑ σε ξενοδοχεία 3* σε δίκλινα δωμάτια.
  • Πρωινό μπουφέ στα ξενοδοχεία.
  • Φόρος διαμονής.
  • Τις περιηγήσεις και τις εκδρομές του προγράμματος.
  • Αρχηγό – συνοδό του γραφείου.
  • Φ.Π.Α.
  ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
  • Γεύματα – δείπνα και νυχτερινές διασκεδάσεις.
  • Εισόδους μουσείων – Σπήλαιο – Ενυδρείο.
  • Τα εισιτήρια με το καραβάκι στη λίμνη.
  • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.