ΠΑΣΧΑ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ -4ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ 14-17 Απριλίου 2023

1Η ΗΜΕΡΑ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/4/2023/2023 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ-ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ.

Αναχώρηση στις 06:00 για τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα Ορμένιου. Έλεγχος συνόρων και είσοδος στη Βουλγαρία.  και συνεχίζουμε τη διαδρομή μας μέσου  Νόβα Ζαγόρα-Βελίκο Τάρνοβο-Ρουσέ.Διέλευση των Βουλγαρορουμανικών συνόρων και είσοδος στη Ρουμανία από τη γέφυρα της φιλίας στο Δούναβη. Άφιξη στη χώρα των θρ'ηλων και των παραμυθιών με τα όμορφα βαλκανικά τοπία  γραφικά χωριά,μεσαιωνικές πόλεις με αξιοθέατα που συναγωνίζονται επάξια της ευρωπαϊκές πόλεις.Σ΄αυτό το ταξίδι θα γνωρίσετε τα σημαντικότερα μοναστήρια της Μολδοβλαχίας , τα Καρπάθια με τούς θρύλους και θα γνωρίσετε απο κοντά το μυστήριο του κόμη Δράκουλα.Συνεχίζουμε για Βουκουρέστι. Άφιξη,  τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την μαγευτική  πόλη και βόλτα στο ιστορικό κέντρο της πόλης.Τοξενοδοχείο μας άλοστε βρίσκεται στην καρδία της πόλης.Διανυκτέρευση.
2Η ΗΜΕΡΑ  ΣΑΒΒΑΤΟ 15/4/2023/2023 ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ
Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε την ξενάγηση μας στην πόλη με το πούλμαν.. Στην περιήγησή μας θα δούμε: την αψίδα του Θριάμβου που είναι εμπνευσμένη από αυτή του Παρισιού ,το μουσείο του Χωριού,το παλάτι της Βουλής, χτισμένο από τον Τσαουσέσκου. Το παλάτι είναι το δεύτερο σε μέγεθος δημόσιο κτίριο του κόσμου μετά το Πεντάγωνο,τη στρατιωτική ακαδημία,το πρώτο πανεπιστήμιο του Βουκουρεστίου ,το πάρκο λίμνη Χέρεστράουν,το Προεδρικό μέγαρο,το ορθόδοξο Πατριαρχείο της Ρουμανίας,την Όπερα,το Εθνικό Θέατρο και άλλα αξιοθέατα πού θα σας εντυπωσιάσουν.Μετά την περιήγηση ελέυθερος χρόνος στο εμπορικό κέντρο για αγορές και φαγητό.Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος στην παλιά πόλη.Το βράδυ άνάσταση σε ορθόδοξη εκκλησίαΔιανυκτέρευση.

3Η ΗΜΕΡΑ Κυριακή 16/4/2023/2023.ΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΙΝΑΪΑ -ΚΑΡΠΑΘΙΑ ΟΡΗ.ΜΠΡΑΣΟΦ
Πρωινό στο ξενοδοχείο.Αναχώρηση , διασχίζοντας την κοιλάδα Πράχωβα, άφιξη  στην Σινάϊα   Βρίσκεται στην ιστορική περιοχή Muntenia. Η πόλη πήρε το όνομά της από τη Μονή Σινάια του 1695, γύρω από την οποία χτίστηκε. Το μοναστήρι, με τη σειρά του, πήρε το όνομά του από το Βιβλικό Όρος Σινά. Φημισμένο  κέντρο θερινών και χειμερινών διακοπών σήμερα. Επίσκεψη στο πανέμορφο μοναστήρι του Καντακουζηνού και τα θερινά ανάκτορα του Κάρολου “PELES’’Συνεχίζουμε για το χωρίο Μπράν με τον μεσαιονικό πύργο του Κόμη Δράκουλα. Αναχωρούμε στη συνέχεια για να επισκεφθούμε την πόλη στολίδι της Ρουμανίας το Brasov. Πλημυρισμένο από τη Τευτονική κουλτούρα στην αρχή της Τρανσυλβανίας στα σύνορα με τη Βλαχία, θα σας εντυπωσιάσει με τις ομορφιές της. Περιήγηση στην παλιά πόλη, στα τείχη, στην Ελληνορθόδοξη και στην Μαύρη Εκκλησία.  .  Χρόνος ελεύθερος για αγορά. Αναχώρηση για το Βουκουρέστι. Άφιξη αργά στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4Η ΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 17/4/2023  ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο μας και στη συνέχεια  αναχώρηση για επιστροφή. Διέλευση συνόρων από τη «γέφυρα της Φιλίας» του Δούναβη. Από εκεί διασχίζοντας την οροσειρά του Αίμου, άφιξη στο πανέμορφο Βελίκο Τάρνοβο(δεύτερη πρωτεύουσα της Βουλγαρίας στην ιστορία της). Σκαρφαλωμένο σε απόκρημνους βράχους πάνω από τον ποταμό Γιάντρα, η «Πόλη των Τσάρων», ήταν η πρώην έδρα των μεσαιωνικών βασιλιάδων της Βουλγαρίας. Ελεύθερος  χρόνος για φαγητό. Μέσου Νόβα Ζαγόρας και τους ελέγχους στο τελωνείο του Ορμενίου, άφιξη το βράδυ στην πόλη μας. 
ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ.
Σέ δίκλινο δωμάτιο 220 ευρώ
Παδί 'εως 12 ετών σε τρίκλινο με τους γονείς 170 ευρώ
Μονόκλινο.290 ευρώ
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
  • Μεταφορά με πούλμαν υπερυψωμένο.
  • 3 διανυκτερεύσεις στο ΗΟΤΕL CAPITOL 4* SUP  κεντρικό
  • Τρία(3) προγεύματα  στο ξενοδοχείο
  • Τοπικό ξεναγό στή Ρουμανία
  • Αρχηγό Γραφείου
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ.
Εισόδους μουσείων
Γέυματα-Διασκεδάσεις
Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα
Σημ. Το πρόγραμμα μπορεί να εκτελεσθεί και με διαφορετική σειρά χωρίς άν κριθεί αναγκαίο χωρίς  παραλήψεις