ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΦΑΝΟΙ ΚΟΖΑΝΗΣ ΚΑΙ ΜΠΟΥΡΑΝΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ

ΛΑΡΙΣΑ – ΦΑΝΟΙ ΚΟΖΑΝΗΣ – ΜΠΟΥΡΑΝΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΠΑΛΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ

ΑΠΟ 17 ΕΩΣ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

1η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ 17-02-2018 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΛΑΡΙΣΑ

 Αναχώρηση στις 07:00 το πρωί με ενδιάμεση στάση για καφέ στην Μουσθένη, περνάμε περιφερειακά από ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΚΑΤΕΡΙΝΗ, και θα επισκεφθούμε τον παραδοσιακό οικισμό χτισμένος στις πλαγιές του ΟΛΥΜΠΟΥ, τον ΠΑΛΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ που τα τελευταία χρόνια έχει μια εντυπωσιακή τουριστική ανάπτυξη. Ελεύθερος χρόνος για να περπατήσετε στα λιθόστρωτα σοκάκια ή να γευματίσετε στις πολλές ταβέρνες. Επίσκεψη στο εκκλησάκι της ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣστα ΤΕΜΠΗ. Συνεχίζουμε για ΛΑΡΙΣΑ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση και μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ 18-02-2019  ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΚΟΖΑΝΗ

Πρωινό και αναχώρηση για τη ΚΟΖΑΝΗ. Η Αποκριά στην Κοζάνη είναι γλέντι και φωτιά. Είναι οι Φανοί (φωτιές που ανάβουν σε γειτονιές της πόλης) και η ενεργός, αυθόρμητη συμμετοχή των κατοίκων της πόλης (με τη νεολαία να πρωτοστατεί), που ετοιμάζουν το γλέντι των Φανών, χορεύουν υπό τους ήχους των χάλκινων πνευστών και τραγουδούν παραδοσιακά αποκριάτικα τραγούδια. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Τσικνοπέμπτη και κορυφώνονται την Κυριακή της Μεγάλης Αποκριάς, με μεγαλειώδη παρέλαση αρμάτων και ομάδων μεταμφιεσμένων, καθώς και με το άναμμα των 14 φανών . Επί ένα δωδεκαήμερο η πόλη της Κοζάνης ζει στο ρυθμό του παραδοσιακού γλεντιού και πάλλεται από τους ήχους των χάλκινων, Παρακολούθηση της αποκριάτικης παρέλασης. Γεύμα ατομικά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Το βράδυ προαιρετικό Αποκριάτικο Ρεβεγιόν σε ταβέρνα με μουσική  και φαγητό (18€). Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΘΑΡA ΔΕΥΤΕΡΑ 19-02-2018  ΛΑΡΙΣΑ – ΤΥΡΝΑΒΟΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Πρωινό και αναχώρηση για την πόλη του ΤΥΡΝΑΒΟΥ. Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις κορυφώνονται με το “μπουρανί” της Καθαρής Δευτέρας, τη μοναδική αυτή διονυσιακή γιορτή, αφιερωμένη στη γονιμότητα και την βλάστηση της γης. Αναπόσπαστο αξεσουάρ των καρναβαλιστών είναι ο φαλλόςπου συμβολίζει την αναπαραγωγή και την ευτεκνία, τον οποίο στη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων βλέπει κανείς στην πόλη σε διάφορα μεγέθη και χρώματα. Το πρόγραμμα αρχίζει από το «μπουρανί» στον προφήτη Ηλία  και αναβίωση εθίμων στην κεντρική πλατεία από τον πολιτιστικό σύλλογο. Tο απόγευμα αναχώρηση για την επιστροφή μας με ενδιάμεση στάση για καφέ και ξεκούραση. Άφιξη το βράδυ στην πόλη μας.


 ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ.

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 130  ΕΥΡΩ 

Παιδί από 2 έως 12 ετών σε τρίκλινο με τους γονείς:95 EYΡΩ

Μονόκλινο: 175 ΕΥΡΩ  

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • Μεταφορά με υπερυψωμένο κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας.
  • Δυο διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο ‘PARK’ 4 ΑΣΤΕΡΩΝ στην ΛΑΡΙΣΑ σε δίκλινα δωμάτια (Βαθμολογία στο Booking. Com 9,2).
  • Φόρος διαμονής.
  • Δυο πρωινά σε πλούσιο μπουφέ.
  • Εκδρομές – περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας.
  • Φ.Π.Α

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • Εισόδους Μουσείων και αρχαιολογικών χώρων.
  • Το Αποκριάτικο Ρεβεγιόν (18€).
  • Eπιπλέον ποτά, γεύματα, δείπνα και διασκεδάσεις.

ALEXANDROUPOLI TOURS

K.ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 26 68100  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

ΤΗΛ 00302551024313         00302551036947 FAX 00302551031596  e.mail, alextour@otenet.gr
Thank you for contacting us. We will get back to you as soon as possible
Oops. An error occurred.
Click here to try again.