3 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΟΦΙΑ – ΜΠΑΝΣΚΟ – ΜΟΝΗ ΡΙΛΑΣ  – ΠΛΕΒΕΝ – ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ

ΑΠΟ 26 ΕΩΣ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

1η Μέρα:ΣΑΒΒΑΤΟ 26-10-2019 AΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΜΠΑΝΣΚΟ – ΡΙΛΑ – ΣΟΦΙΑ

Αναχώρηση στις 06.30το πρωί. Διέλευση συνόρων Εξοχής. Κάνοντας τον απαραίτητο τελωνειακό έλεγχο, άφιξη στο χιονοδρομικό κέντρο ΜΠΑΝΣΚΟ, ελεύθερος χρόνος για μια γνωριμία με το χιονοδρομικό κέντρο. Μετά θα επισκεφτούμε την πόλη Μπλαγκόεβγκραντ (μέχρι το 1950 ονομαζόταν Άνω Τζουμαγιά). Η πόλη είναι το οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο της νοτιοδυτικής Βουλγαρίας. Βρίσκεται στην κοιλάδα του Ποταμού Στρυμόνα, στους πρόποδες των βουνών Ρίλα και Πιρίν. Συνεχίζουμε για το ιστορικό Μοναστήρι ‘ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ της ΡΙΛΑΣ’, γνωστό και απλά σαν Μοναστήρι της ΡΙΛΑ, που είναι το πιο επιβλητικό και αρχιτεκτονικό μνημείο του 10ου αιώνα. Μνημείο της Βουλγάρικης Αναγέννησης και παγκόσμιο μνημείο της UNESCO. Είναι η μεγαλύτερη και πιο φημισμένη Ορθόδοξη μονή στη Βουλγαρία, στην οροσειρά της Ρίλα σε υψόμετρο 1147 μέτρα. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα δωμάτια της Μονής, η εσωτερική επίπλωση, η διακόσμηση και το παλιό μαγειρείο. Θα θαυμάσουμε ανεκτίμητα ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία όπως τον ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΠΥΡΓΟ, ΧΡΕΛΙΑ, το ξυλόγλυπτο τέμπλο στο παρεκκλήσι της Μεταμόρφωσης του Χριστού, παλιές εικόνες και τα 20.000 βιβλία. Συνεχίζουμε για την «πόλη της Νιότης» πρωτεύουσα ΣΟΦΙΑ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας Χρόνος ελεύθερος στην διάθεσή σας για ξεκούραση ή να επισκεφτείτε το εμπορικό κέντρο THE MALL που είναι δίπλα στο ξενοδοχείο. Δείπνο και νυχτερινή βόλτα στο ιστορικό κέντρο. Διανυκτέρευση.

2η Μέρα:ΚΥΡΙΑΚΗ 27-10-2019 ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΠΛΕΒΕΝ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για ημερήσια εκδρομή στο ΠΛΕΒΕΝ είναι η 7η σε πληθυσμό πόλη της Βουλγαρίας, κτισμένη στο νότια της ομώνυμης κοιλάδας του Δούναβη, και απέχει 160 χ.λ.μ. από την ΣΟΦΙΑ. Η πόλη του ΠΛΕΒΕΝ έχει πολλά αξιοθέατα, άπειρα σιντριβάνια και πολλά πάρκα. Εμείς θα επισκεφθούμε το ΠΑΝΟΡΑΜΑ του ΠΛΕΒΕΝ (θεωρείται μεγαλύτερο από το Πανόραμα του Μποροντινό της Ρωσίας), το Περιφερειακό Ιστορικό Μουσείο, το Παρεκκλήσι Μαυσωλείο του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, την Εκκλησία της Αγίας Τριάδας, το Οστεοφυλάκιο στο Πάρκο Σκόμπελεφ και καταλήγουμε στο κέντρο της πόλης όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μεσημεριανό φαγητό. Το απόγευμα επιστροφή στην ΣΟΦΙΑ και χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Δείπνο. Προαιρετική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

3η Μέρα:ΔΕΥΤΕΡΑ 28-10-2019 ΣΟΦΙΑ – ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ – ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξενάγηση στην όμορφη πόλη της ΣΟΦΙΑΣ, όπου θα δούμε την εκκλησία του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΝΕΦΣΚΥ, την Βυζαντινή εκκλησία της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ, τον Ρωσικό Ναό του ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, την Μητρόπολη ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ, επίσης θα επισκεφθούμε το ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον με σπάνιες συλλογές πουλιών, ζώων και μετάλλων. Το ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ και την πύλη της αρχαίας ΣΕΡΔΙΚΑΣ. Αναχώρηση για την πόλη της ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗΣ. Άφιξη και ξενάγηση στην παλιά πόλη, θα δούμε τον ναό της Αγίας Κυριακής, το αρχοντικό του Έλληνα έμπορου Δημήτρη Γεωργιάδη (που σήμερα στεγάζεται το Μουσείο Ιστορίας της Βουλγαρικής Εθνικής Αναγέννησης), και από την ανατολική πύλη του Κάστρου των Τριών Λόφων (Χισάρ Καπί) μπαίνουμε στην παλιά πόλη, θα επισκεφθούμε το Εθνογραφικό Μουσείο, το ναό Αγίου Κων/νου και Ελένης (είναι ο αρχαιότερος ναός της πόλης, εικάζεται ότι θεμελιώθηκε το 337 μ.Χ.), το παλαιό Φαρμακείο Ιπποκράτης, το σπίτι του ποιητή Λαμαρτίνου, το Ρωμαϊκό Θέατρο, το Ιμαρέτ Τζαμί, το Τζουμαγιά Τζαμί. Θα καταλήξουμε στον πεζόδρομο της πόλης, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μεσημεριανό φαγητό. Συγκέντρωση – επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για την Ελλάδα. Διέλευση συνόρων άφιξη στην πόλη μας.

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 150 ΕΥΡΩ

Παιδί έως 12 ετών σε τρίκλινο με τους γονείς: 105 ΕΥΡΩ

Μονόκλινο:  200 ΕΥΡΩ

Ο ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ “NOVOTEL” ΔΙΑΘΕΤΕΙ: Σάουνα, Χαμάμ, Μασάζ, Γυμναστήριο
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
  • Μεταφορά με τουριστικό πούλμαν.
  • Δύο διανυκτερεύσεις στην ΣΟΦΙΑ στο ξενοδοχείο NOVOTEL 4* SUPERIOR σε δίκλινα δωμάτια.
  • Δύο πρωινά σε μπουφέ.
  • Δύο δείπνα σε μπουφέ.
  • Επίσημο ξεναγό.
  • Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
  • Ημερήσια εκδρομή στο ΠΛΕΒΕΝ
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
  • Εισόδους Μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, επιπλέον γεύματα ποτά και διασκεδάσεις.