3 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΟΧΡΙΔΑ

ΣΤΟ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ

ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ – ΟΣΙΟΣ ΝΑΟΥΜ – ΣΤΡΟΥΓΚΑ

ΑΠΟ 26 ΕΩΣ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

1η μέρα: Πέμπτη 06/09/2018 Αλεξανδρούπολη - Σύνορα Νίκης - Στρούγκα
Αναχώρηση στις 06:30 . Δια μέσου Εγνατίας Κομοτηνή, Ξάνθη, Καβάλα, Θεσσαλονίκη, Πτολεμαΐδα και σύνορα Νίκης. Πρώτη στάση και για φαγητό ατομικά ο καθ' ένας στο ιστορικό κέντρο της πόλης Μοναστήρι( BITOLA ).
Ακολούθως αναχώρηση και άφιξη στον προορισμό μας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, ξεκούραση και δείπνο. Το βράδυ βόλτα στην πόλη της Στρούγκας στον πεζόδρομο της πόλης και τις όχθες του Δρίνου ποταμού. Διανυκτέρευση.
2η μέρα: Παρασκευή 07/09/2018 Στρούγκα- Οχρίδα- κρουαζιέρα
Μετά το πρωινό αρχίζουμε την ξενάγηση με επίσκεψη στο μουσείο Φυσικής Ιστορίας στη Στρούγκα. Επόμενη στάση η Οχρίδα η "Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων", όπως χαρακτηρίζεται λόγω της μεγάλης θρησκευτικής σημασίας της στην εξάπλωση της Χριστιανοσύνης .
Στο ιστορικό κέντρο της παλιά πόλης, θα δούμε το μεγαλο-πρεπές άγαλμα των αδερφών Κυρίλλου και Μεθοδίου των Θεσσαλονικέων, θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Αγίας Σοφίας, η οποία σήμερα, λειτουργεί ως μουσείο, το Αρχαίο Ρωμαϊκό Θέατρο, τα παλιά αρχοντικά και τα κάστρα της πόλης.
Φτάνοντας στη πάνω πλευρά της πόλης θα έχουμε μια πανοραμική θέα της περιοχής. Ελεύ-θερος χρόνος για να περιπλανηθείτε στα γραφικά στενά της παλιάς πόλης. Γεύμα ατομικά το μεσημέρι . Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ξεκούραση. Τ ο απόγευμα. σας προτείνουμε προαιρετική κρουαζιέρα στα
καταγάλανα νερά της λίμνης με θέα τις ειδυλλιακές όχθες , Το βράδυ δείπνο Διανυκτέρευση.
3η μέρα Σάββατο: 08/09/2018 Λίμνη Οχρίδα - Όσιος Ναούμ
Πρωινό και ακολουθώντας μια πανέμορφη παραλίμνια διαδρομή θα επισκεφθούμε το Βυζαντινό μοναστήρι του Οσίου Ναούμ, κτίσμα του 10ου μ.Χ αιώνα με τις εκπληκτικές τοιχογραφίες του και την μοναδική, πανοραμική θέα του στη λίμνη. Περιήγηση και ελεύθερος χρόνος για αγορές
σε είδη λαϊκής τέχνης και κοσμήματα που κα-τασκευάζονται από λέπια ψαριών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας .Το απόγευμα ελεύθερο στη διάθεση των εκ-δρομέων, Το βράδυ δείπνο με ζωντανή μουσική καλή διασκέδαση. Διανυκτέρευση.
4η μέρα. Κυριακή 09/09/2018 Στρούγκα - Φλώρινα - Αλεξ/πολη
Μετά το πρωινό αναχώρηση από το ξενοδοχείο. Διέλευση συνόρων και είσοδος στην Ελλάδα. Στάση στην Φλώρινα .Περιήγησή στην πόλη. Σε ένα από τα παλιά κτήρια του σταθμού στεγάζεται η Πινακοθήκη, όπου εκτίθενται έργα Φλωριναίων δημιουργών. Στην αριστερή πλευρά του ποταμού Σκουβέλα
μπορείτε να θαυμάσετε το 2ο Δημοτικό Σχολείο, το σπίτι του Τέγου Σαπουντζή (ο πρώτος Δήμαρχος της πόλης, 1912), εργαστήρια δύο Φλωριναίων ζωγράφων, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το σπίτι του Βογιατζή όπου γυρίστηκαν αρκετές σκηνές της ταινίας "ο Μελισσοκόμος".
Συνεχίστε την περιήγησή σας στην Πλατεία Δικαιοσύνης με τα περιποιημένα δημόσια κτήρια, τις εγκαταλειμμένες παλιές φυλακές και το τουρκικό λουτρό (χαμάμ). Στον πεζόδρομο της οδού Μελά θα κάνουμε μια στάση για καφέ ή φαγητό, αγοράστε προϊόντα της περιοχής, όπως πιπεριές Φλωρίνης,
φασόλια Πρεσπών, τσάι του βουνού, γλυκά του κουταλιού αλλά και τα μοναδικά πλεχτά κεριά των κηροπλαστών της Φλώρινας. Αναχώρηση για την Αλεξ/πολη μετά το φαγητό . Στάσεις καθ' οδών για καφέ.Άφιξη στην πόλη μας το βράδυ με τις καλύτερες εντυπώσεις.
Μεταφορές με καινούργιο τουριστικό πούλμαν.
* Τρείς διανυκτερεύσεις στο hotel 4 ****με τρία πρωινά, & τρία δείπνα ,το ένα με ζωντανή μουσική.
* Έμπειρος αρχηγός του γραφείου μας & ντόπιος ξεναγός. ΦΠΑ και ασφάλεια αστική ευθύνης.
Ότι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβανόμενα
ΤΙΜΗ Σε δίκλινο: 180€   Μονόκλινο: 215€
Νόμισμα FYROΜ δηνάριο 1 € - 61,60 δηνάρια
* Ταυτότητες νέου τύπου για την είσοδο στην χώρα

Thank you for contacting us. We will get back to you as soon as possible
Oops. An error occurred.
Click here to try again.