3 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ
ΜΕΤΕΩΡΑ – I.M. ΠΡΟΥΣΙΩΤΙΣΣΑΣ – ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ
ΛΟΥΤΡΑ ΥΠΑΤΗΣ – ΒΟΛΟΣ ΑΠΟ 26 ΕΩΣ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

1η Μέρα:ΣΑΒΒΑΤΟ 26-10-2019 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΜΕΤΕΩΡΑ – ΛΟΥΤΡΑ ΥΠΑΤΗΣ

Αναχώρηση από το γραφείο μας στις 06.30 το πρωί με ενδιάμεση στάση για καφέ στην Μουσθένη. Περνάμε περιφερειακά από ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΒΕΡΟΙΑ – ΚΟΖΑΝΗ – ΓΡΕΒΕΝΑ, άφιξη στα φημισμένα ΜΕΤΕΩΡΑ, τα επισκέψιμα μοναστήρια είναι 6, εμείς θα επισκεφθούμε τα 2 μοναστήρια του ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ και ΒΑΡΛΑΑΜ, ελεύθερος χρόνος για προσκύνημα. Μετά στάση στην ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ για φαγητό και να γνωρίσουμε την πόλη. Δεύτερη μας στάση θα είναι η ΛΑΜΙΑ για να γνωρίσουμε την πόλη και καφέ. Συνεχίσουμε για το ξενοδοχείο μας, που βρίσκεται στα ΛΟΥΤΡΑ ΥΠΑΤΗΣ με τις ιαματικές πηγές της, που είναι φημισμένες από τους Ρωμαϊκούς ακόμη χρόνους. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ ελεύθεροι για μια βόλτα στη Λουτρόπολη. Διανυκτέρευση.

2η Μέρα:ΚΥΡΙΑΚΗ 27-10-2019 ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ – ΠΡΟΥΣΙΩΤΙΣΣΑ

Πρωινό και αναχώρηση για μια μοναδική εκδρομή. Αφήνουμε το νομό Φθιώτιδας και περνάμε στο νομό Ευρυτανίας. Πρώτη στάση στο ιστορικό χωριό ΚΟΡΥΣΧΑΔΕΣ με την χαρακτηριστική πλατεία Ελευθερίας. Ιδανικό για καφέ κάτω από τα πλατάνια με θέα το βουνό. Εδώ συνεδρίασε, στις 14 Μαΐου 1944, η πρώτη εθνοσυνέλευση της Ελεύθερης Ελλάδας, σήμερα ο χώρος αυτός έχει κηρυχθεί ιστορικό διατηρητέο μνημείο και λειτουργεί ως ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ. Στον προαύλιο χώρο μπορείτε να δείτε το μνημείο που είναι αφιερωμένο σε αυτή την ιστορική μέρα. Συνεχίζοντας ανάμεσα σε πανέμορφες χαράδρες και υπέροχα φαράγγια, δίπλα στον ποταμό Καρπενησιώτη θα επισκεφθούμε το εντυπωσιακό μοναστήρι της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΠΡΟΥΣΙΩΤΙΣΣΑΣ. Χτισμένη στην απόκρημνη πλαγιά ενός επιβλητικού φαραγγιού (30 χλμ. από το Καρπενήσι), σε ένα φανταστικό, παρθένο τοπίο, σου προκαλεί δέος στο αντίκρισμά της. Πρωτοχτίστηκε τον 9ο ή τον 12ο αιώνα, κατά την περίοδο της εικονομαχίας. Οι πρώτοι δύο μοναχοί ήταν αυτοί, που μετέφεραν την εικόνα της Παναγίας από την Προύσα, για να την γλιτώσουν από τους εικονομάχους. Λέγεται ότι η ίδια η εικόνα (που θεωρείται έργο του Ευαγγελιστή Λούκα) υπέδειξε το σημείο, που ήθελε να χτιστεί το μοναστήρι, μέσα από μία σειρά θαυμάτων. Στο μουσείο της Μονής φυλάσσονται τα όπλα και τα αστέρια του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ, ο οποίος τα αφιέρωσε στην Παναγία σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για την ανάρρωσή του. Μετά το προσκύνημα θα πάμε στην πρωτεύουσα, το ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ χτισμένο στις νότιες πλαγιές του Βελουχιού σε ύψος 1000μ. Μια πόλη πνιγμένη στα έλατα, τα πεύκα και τις καστανιές, ελεύθερος χρόνος για να γνωρίσουμε την πόλη και για φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην ΥΠΑΤΗ. Το βράδυ θα έχουμε προαιρετική διασκέδαση σε ταβέρνα με μουσική και φαγητό. Διανυκτέρευση.

3η Μέρα:ΔΕΥΤΕΡΑ 28-10-2019 ΛΟΥΤΡΑ ΥΠΑΤΗΣ – ΒΟΛΟΣ –AΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Πρωινό και αναχώρηση για την ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΑΘΩΝΟΣ θα προσκυνήσουμε στην θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, το σκήνωμα του αειμνήστου Πνευματικού π. Βησσαρίωνος, και θα δούμε το Μουσείο της Μονής, το εκτροφείο θηραμάτων και το μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Συνεχίζουμε για τον ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟ ένα από τα πιο όμορφα χωριά του νομού Φθιώτιδας. Πάνω από το χωριό βρίσκεται και η ιστορική γέφυρα που γράφτηκε μια από τις πιο ένδοξες σελίδες της ιστορίας μας. Τη νύχτα της 25ης Νοεμβρίου 1942 οι ενωμένες αντιστασιακές οργανώσεις σε συνεργασία με το Άγγλους, ανατίναξαν τη γέφυρα προκαλώντας μεγάλη καθυστέρηση στη διέλευση των Γερμανών που πίεζαν τους συμμάχους στην Αφρική. Η επόμενή στάση μας θα είναι η όμορφη πόλη του ΒΟΛΟΥ με τα φημισμένα ΤΣΙΠΟΥΡΑΔΙΚΑ για φαγητό. Συγκέντρωση για την επιστροφή μας με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ ή ξεκούραση, άφιξη αργά το βράδυ στην πόλη μας.


Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 110 EURO
Παιδί έως 12 ετών σε τρίκλινο με τους γονείς: 80 EURO
Μονόκλινο: 150 EURO
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
  • Μεταφορά με υπερυψωμένο κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας.
  • Δυο διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο ‘ΠΡΙΓΚHΠΙΚΟΝ’ 2 αστέρων (SUPERIOR) (Βαθμολογία στο Booking 8,3) σε δίκλινα δωμάτια.
  • Πρωινά μπουφέ στο ξενοδοχείο.
  • Φόρος διαμονής.
  • Τις περιηγήσεις και τις εκδρομές του προγράμματος.
  • Συνοδό – Αρχηγό του γραφείου μας.
  • Φ.Π.Α
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
  • Νυχτερινές διασκεδάσεις. Γεύματα. Δείπνα
  • Εισόδους σε Αρχαιολογικούς χώρους, και Μουσεία.
  • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.