3ΗΜΕΡH ΕΚΔΡΟΜH ΣΤΗΝ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ -ΠΡΙΓΚΙΠΟΝΗΣΑ
                                                                                               16/08/2022


1η ΗΜΕΡΑ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Αναχώρηση πρωί 6.00 για τα σύνορα Καστανιές.Έλεγχος διαβατηρίων/ταυτοτήτων. Ελευθερος χρόνος για αγορές στο κατάστημα αφορολογήτων. Διέλευση απο την Αδριανούπολη.Με ενδιάμεση στάση για ξεκούραση άφιξη στην ΒΑΣΙΛΙΔΑ των πόλεων.Ξεκινάμε την περιήγησή μας στα χερσαία τείχη, την Χρυσή Πύλη,το επταπύργιο και θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής όπου σύμφωνα με την παράδοση βρίσκονται τα μισοτηγανισμένα ψάρια από την εποχή της άλωσης.  Προαιρετική κρουαζιέρα στο ΒΟΣΠΟΡΟ. Ξεκινάμε από την είσοδο του ΚΕΡΑΤΙΟΥ ΚΟΛΠΟΥ από όπου θα βλέπουμε πανοραμικά τόσο την ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ με τα μνημεία της, όσο και την πλευρά του ΓΑΛΑΤΑ με τον περίφημο ΠΥΡΓΟ. Συνεχίζουμε δίπλα από τα ανάκτορα του ΝΤΟΛΜΑ ΜΠΑΧΤΣΕ, το περίφημο ανάκτορο – ξενοδοχείο CIRAGAN, περνάμε κάτω από την μεγάλη ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ  ΒΟΣΠΟΡΟΥ, βλέπουμε τα δυο μεγάλα ΦΡΟΥΡΙΑ και τη δεύτερη ΓΕΦΥΡΑ. Πλησίον των Ασιατικών ακτών, περνάμε από την Χρυσούπολη (Uskudar), τον Πύργο του Λεάνδρου και επιστρέφουμε στον Κεράτιο Κόλπο.

Επίσκεψη στη σκεπαστή αγορά ΚΑΠΑΛΙ ΤΣΑΡΣΙ όπου τα 4000 και πλέον καταστήματα προσφέρουν μεγάλη ποικιλία για την αγορά αναμνηστικών και δώρων. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό αγορές, βόλτα και στην συνέχεια θα έχουμε . Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση  και να περπατήσουμε στην πλατεία ΤΑΞΙM και στο γραφικό πεζόδρομο του Πέραν (Ιστικλάλ – Μπέογλου) όπου βρίσκονται οι εκκλησίες της Αγίας Τριάδος και της Παναγίας και τα καταστήματα με τα περίφημα παραδοσιακά εστιατόρια και ζαχαροπλαστεία. Διανυκτέρευση.


2Η ΗΜΕΡΑ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΗΣΙΑ-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Πρωινό. Αναχώρηση για μια προαιρετική εκδρομή στα Πριγκιπόνησα. Θα διασχίσουμε την κρεμαστή γέφυρα του  Βόσπορου με τη μοναδική θέα. Διασχίζουμε την ασιατική Κωνσταντινούπολη, περνάμε μπροστά απο το στάδιο της ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ μεχρι την περιοχή ΜΠΌΣΤΑΝΤΖΙ .Επιβίβαση στο καραβάκι που θα μας μεταφέρει στα Πριγκηπόνησα. Βλέπουμε την Πρώτη, την Αντιγόνη, την Χάλκη όπου και θα κάνουμε στάση για να επισκεφθούμε την ομώνυμη Θεολογική σχολή, τους πνευματικούς θησαυρούς που φυλάσσονται στη βιβλιοθήκη της με τα 130.000 βιβλία και θα προσκυνήσουμε στον Ναό της ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ. Συνεχίζουμε για την ΠΡΙΓΚΗΠΟ, το μεγαλύτερο νησί των Πριγκιποννήσων, και παραθεριστικό κέντρο των Κωνσταντινοπολιτών. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα με τα ηλεκτρικά αμαξίδια, γεύμα ατομικά στις ψαροταβέρνες με την καταπληκτική θέα στη θάλασσα του Μαρμαρά. Επιστροφή με το καραβάκι στην Ασιατική πλευρά και απο εκεί για το ξενοδοχείο. Ελευθερος χρόνος . Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση . Διανυκτέρευση.


2η ΗΜΕΡΑ:  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ.Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για να επισκεφθούμε  τα Ανάκτορα του 

ΝΤΟΛΜΑ ΜΠΑΧΤΣΕ  (διοικητικό κέντρο της Οθωμανικής αυτοκρατορίας από το 1856 έως το 1922) . Στη συνέχεια θα ξεναγηθούμε στο ιστορικό κέντρο. Θα μεταβούμε στο βυζαντινό Ιππόδρομο, εκεί βρίσκονται ο ΟΒΕΛΙΣΚΟΣ του Μέγα Θεοδοσίου, η ΣΤΗΛΗ του Κωνσταντίνου του Πορφυρογέννητου, η ΚΡΗΝΗ του Γουλιέλμου, ο Χάλκινος Τρίποδας των Δελφών, το ΜΠΛΕ ΤΖΑΜΙ του Σουλτάν Αχμέτ, και η Θρυλική ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, ένα αριστούργημα της Χριστιανικής τέχνης, χτισμένη στα σχέδια του ΙΣΙΔΩΡΟΥ και ΑΝΘΕΜΙΟΥ που αποτελεί θαύμα της βυζαντινής αρχιτεκτονικής. Αμέσως μετά θα επισκεφθούμε στο Φανάρι το ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ  όπου μετά την ξενάγηση θα έχουμε χρόνο για προσκύνημα.Στον ελευθερό μας χρόνο μπορούμε να δούμε  και να φωτογραφιθούμε απο εξω απο την μεγάλη του Γένους σχολή πού βρίσκεται σε κοντινό διπλανό δρόμο  Τέλος θα επισκεφθούμε την ΜΟΝΗ  ΒΛΑΧΕΡΝΩΝ (όπου ψάλθηκε για πρώτη φορά ο ακάθιστος ύμνος το 626) . Αναχορώντας θα επισκεφθούμε ενά από τα μεγάλα εμπορικά κέντρα το FORUM για φαγητό-ξεκούραση  και αγορές.Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την επιστροφή μας στην Ελλάδα.Με ενδιάμεση στάση και τους τελωνειακούς ελέγχους  τελειώνουμε την εκδρομή μας.


ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ  

ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ  160 ΕΥΡΩ      

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ +80 ΕΥΡΩ

ΠΑΙΔΙ MEXΡΙ 10 ΧΡΟΝΩΝ ΣΕ ΤΡΙΚΛΙΝΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ .130 ΕΥΡΩ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Μεταφορά με πολυτελές πούλμαν του γραφείου μας.
 • Δύο διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* στο ΤΑΧΙΜ
 • Εκδρομές – περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας.
 • Επίσημο ξεναγό.
 • Φ.Π.Α
 • ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • Εισόδους μουσείων, νυκτερινών κέντρων, γεύματα – δείπνα.
  • Κρουαζιέρα στο Βόσπορο και το καραβάκι για τα Πριγκιποννήσια
  • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή δεν αναφέρεται. 
  • Σημ. Το πρόγραμμα μπορεί να εκτελεσθεί και με διαφορετκή σειρά  .

  ΚΡΑΤΗΣΗ

Thank you for contacting us. We will get back to you as soon as possible
Oops. An error occurred.
Click here to try again.