ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ   6-8/1/2023

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΚΕΡΑΤΙΟ ΚΟΛΠΟ ΣΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

1Η. ΗΜΕΡΑ.6/1/2023 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Αναχώρηση από το γραφείο μας ώρα 02.00 Διέλευση συνόρων . Συνεχίζουμε για Κωνσταντινούπολη με ενδιάμεση στάση για ξεκούραση, άφιξη στην Βασιλίδα των πόλεων με την Βασίλισσα των Εκκλησιών.Περιήγηση στα χερσαία τείχη της Πόλης,επίσκεψη στο μοναστήρι της ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ (όπου σύμφωνα με την παράδοση βρίσκονται τα μισοτηγανισμένα από την εποχή της άλωσης ψάρια) . Στησυνέχεια θα επισκεφθούμε την ΜΟΝΗ ΒΛΑΧΕΡΝΩΝ (όπου ψάλθηκε για πρώτη φορά ο ακάθιστος ύμνος το 626).Τέλος στο Φανάρι θα επισκεφθούμε το Οικουμενικό Πατριαρχείο για να παρακολουθήσουμε τη λειτουργία των Θεοφανείων και το Αγιασμό των Υδάτων στον Κεράτειο Κόλπο. Μετά  το τέλος της τελετής αναχώρηση  για να επισκεφθούμε  το περίφημο ΚΑΠΑΛΙ ΤΣΑΡΣΙ όπου τα 4000 και πλέον καταστήματα προσφέρουν μεγάλη ποικιλία για την αγορά αναμνηστικών και δώρων. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση , στην Πλατεία ΤΑΞΙΜ για βόλτα στα καταστήματα της ΜΠΕΟΓΛΟΥ και φαγητό στα πολυάριθμα εστιατόρια στον πεζόδρομο.Μπορούμε ακόμη να απολαύσουμε τη μαγευτική θέα της πόλης και του Βοσπόρου πίνοντας τον καφέ μας στους τελευταίους ορόφους του ξενοδοχείου MARMARA και του ΙΝΤΕRCONTINENTAL. Διανυκτέρευση.

2η Μέρα ΣΑΒΒΑΤΟ 7/1/2023   ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Ξύπνημα πρωινό  Συνεχίζουμε για την Ιστορική Κωνσταντινούπολη  Θα επισκεφτούμε το υπέροχο Μουσείο Μωσαϊκών του Βυζαντινού Παλατιού, τα ψηφιδωτά του κοσμούσαν το Μέγα Παλάτιον ( Χρυσό Παλάτι), των βυζαντινών αυτοκρατόρων και μας δίνουν εικόνες ανθρώπων, ζώων, ενδυμασίας και καθημερινής ζωής της εποχή. Θα συνεχίσουμε  τον Βυζαντινό ΙΠΠΟΔΡΟΜΟ, το ΜΠΛΕ ΤΖΑΜΙ, θα ξεναγηθούμε στο θαύμα των αιώνων την θρυλική ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ (εις του Θεού Σοφία)  χτισμένη από τον Ανθέμιο και Ισίδωρο και τέλος στην Βασιλική Δεξαμενή.Επιστροφή στο ξενοδοχείο.Ελεύθερος χρόνος στο Ταξίμ. Διανυκτέρευση.

3η Μέρα:  ΚΥΡΙΑΚΗ 8/1/2023  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Ξύπνημα, πρωινό.Αναχώρηση  για να επισκεφθούμε τα ανάκτορα  Ντολμάμπαχτσε (γεμιστός κήπος) που ήταν κατοικία των σουλτάνων και διοικητικό κέντρο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας από το 1856 μέχρι το 1922.  Στην συνέχεια θα έχουμε   (προαιρετικά)  την μαγευτική κρουαζιέρα στα όμορφα στενά του Βοσπόρου  Θα ξεκινήσουμε από της είσοδο του  Κερατίου Κόλπου από όπου θα βλέπουμε πανοραμικά τόσο την Βυζαντινή Κωνσταντινούπολη με τα μνημεία της όσο και την πλευρά του Γαλατά με τον περίφημο Πύργο. Συνεχίζουμε δίπλα από τα ανάκτορα του ΝΤΟΛΜΑ ΜΠΑΧΤΣΕ, το περίφημο ανάκτορο – ξενοδοχείο CIRAGAN, την μεγάλη γέφυρα του Βοσπόρου, το Βόσπορο με τα δύο μεγάλα φρούρια, την δεύτερη γέφυρα και επιστρέφουμε πλησίον των Ασιατικών ακτών, περνάμε από την Χρυσούπολη (Uskudar), τον Πύργο του Λεάνδρου και επιστρέφουμε στον Κεράτιο Κόλπο. Ελεύθερος χρόνος στο εμπορικό κέντρο  forum Istanbul και αναχώρηση για την επιστροφή μας στην Ελλάδα με ενδιάμεση στάση για ξεκούραση, άφιξη το βράδυ

ΤΙΜΗ ΚΑΤ ΑΤΟΜΟ  160 ΕΥΡΩ

Παιδι  2- 12 χρονών στο δωμάτιο των γονέων 145 ευρώ

Μονόκλινο 225 ευρώ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • Μεταφορά με λεωφορείο του γραφείου μας
  • Δύο διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4 * σε δίκλινα δωμάτια στο Ταξίμ
  • Αρχηγό του γραφείου – συνοδό
  • Ξεναγό

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • Εισόδους μουσείων
  • Κρουαζιέρα στο Βόσπορο
  • ΄Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό.
  • Σημ.Το πρόγραμμα μπορεί να εκτελεσθεί και με διαφορετική σειρά αν κριθεί απαραίτητο χωρίς παραλήψεις 
  • ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΗΝ ΚΡΑΤΗΣΉ ΣΑΣ
Thank you for contacting us. We will get back to you as soon as possible
Oops. An error occurred.
Click here to try again.