3 ΗΜΕΡΗ  ΕΚΔΡΟΜΗ 23-25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-

ΒΟΣΠΟΡΟΣ-ΠΡΙΓΚΙΠΟΝΗΣΑ


1η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ  23-03-2019  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Αναχώρηση από το γραφείο μας στις 06:15 το πρωί. Έλεγχος στα Ελληνοτουρκικά σύνορα με στάση στα Αφορολόγητα και είσοδος  στην Τουρκία. Άφιξη στην ΒΑΣΙΛΙΔΑ των πόλεων. Αρχίζουμε με την προαιρετική Κρουαζιέρα στο ΒΟΣΠΟΡΟ. Ξεκινάμε από την είσοδο του ΚΕΡΑΤΙΟΥ ΚΟΛΠΟΥ από όπου θα βλέπουμε πανοραμικά τόσο την ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ με τα μνημεία της, όσο και την πλευρά του ΓΑΛΑΤΑ με τον περίφημο ΠΥΡΓΟ. Συνεχίζουμε δίπλα από τα ανάκτορα του ΝΤΟΛΜΑ ΜΠΑΧΤΣΕ, το περίφημο ανάκτορο – ξενοδοχείο CIRAGAN, περνάμε κάτω από την μεγάλη ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ  ΒΟΣΠΟΡΟΥ, βλέπουμε τα δυο μεγάλα ΦΡΟΥΡΙΑ και τη δεύτερη ΓΕΦΥΡΑ. και πλησίον των Ασιατικών ακτών, περνάμε από την Χρυσούπολη (Uskudar), τον Πύργο του Λεάνδρου και επιστρέφουμε στον Κεράτιο Κόλπο. Μετά αφού περάσουμε την κρεμαστή γέφυρα του χιλιοτραγουδησμένου Βοσπόρου με τη μοναδική θέα περνάμε στην Ασιατική ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ και συγκεκριμένα στο KADIKOY (ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ αρχαία παραθαλάσσια πόλη της Βιθυνίας στη Μικρά Ασία), όπου θα επισκεφτούμε τον Μητροπολιτικό ναό της Αγίας Ευφημίας, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στη Λεωφόρο Βαγδάτης με τα πολλά εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια και καφετέριες. Επιστροφή στην Ευρωπαϊκή πλευρά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση και μετά βόλτα στην πλατεία ΤΑΞΙM και στο γραφικό πεζόδρομο του Πέραν (Ιστικλάλ – Μπέογλου) όπου βρίσκονται οι εκκλησίες της Αγίας Τριάδος και της Παναγίας και τα καταστήματα με τα περίφημα παραδοσιακά εστιατόρια και ζαχαροπλαστεία. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ  24-03-2019  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

 Πρωινό και αναχώρηση για προσκύνημα στο ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ στο Ναό του ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ στο Φανάρι. Περιήγηση στα ΧΕΡΣΑΙΑ ΤΕΙΧΗ μέχρι την εκκλησία της ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ (επίσκεψη στο Αγίασμα) και στους τάφους των Πατριαρχών, και την ΜΟΝΗ ΤΩΝ ΒΛΑΧΕΡΝΩΝ (όπου ψάλθηκε για πρώτη φορά ο ακάθιστος ύμνος). Συνεχίζουμε την ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο με πρώτη μας στάση στον Βυζαντινό ΙΠΠΟΔΡΟΜΟ και την ΣΤΗΛΗ ΤΩΝ ΟΦΕΩΝ, όπου θα έχουμε την εντύπωση ότι ξαναζωντανεύουν οι κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες του Βυζαντίου. Εκεί βρίσκονται ακόμη οΟΒΕΛΙΣΚΟΣ του Μέγα Θεοδοσίου, η ΣΤΗΛΗ του Κωνσταντίνου του Πορφυρογέννητου, η ΚΡΗΝΗ του Γουλιέλμου, ο Χάλκινος Τρίποδας των Δελφών, το ΜΠΛΕ ΤΖΑΜΙ του Σουλτάν Αχμέτ, τοΒΑΣΙΛΙΚΟ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟ (βασιλική Δεξαμενή του ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΥ), την Θρυλική ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, ένα αριστούργημα της Χριστιανικής τέχνης, χτισμένη στα σχέδια του ΙΣΙΔΩΡΟΥ και ΑΝΘΕΜΙΟΥ που αποτελεί θαύμα της βυζαντινής αρχιτεκτονικής. Μετά θα επισκεφτούμε τη ΜΟΝΗ της ΧΩΡΑΣ με τα περίφημα Βυζαντινά ψηφιδωτά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Το βράδυ θα πάμε προαιρετικά στη περίφημη περιοχή ΚΟΥΜ ΚΑΠΙ με τις πολλές ψαροταβέρνες για φαγητό. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ:  ΔΕΥΤΕΡΑ  25-03-2019  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΗΣΑ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

 Πρωινό και αναχώρηση για την Ασιατική ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ απ’ όπου προαιρετικά με ναυλωμένο καράβι θα επισκεφτούμε τα Πριγκηπόνησα. Θα περάσουμε δίπλα από  την Πρώτη, την Αντιγόνη, στη Χάλκη όπου θα κάνουμε στάση για να επισκεφθούμε την ομώνυμη Θεολογική σχολή, τους πνευματικούς θησαυρούς που φυλάσσονται στη βιβλιοθήκη της με τα 130.000 βιβλία και θα προσκυνήσουμε στον Ναό της ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε την ΠΡΙΓΚΗΠΟ, το μεγαλύτερο νησί των Πριγκιποννήσων, και το πιο όμορφο από τα νησιά, παραθεριστικό κέντρο των Κωνσταντινοπολιτών. Ελεύθερος χρόνος για μια βόλτα με τα παϊτόνια και γεύμα ατομικά στις ψαροταβέρνες με την καταπληκτική θέα τη θάλασσα του Μαρμαρά. Επιστροφή στην Κωνσταντινούπολη και αναχώρηση για την επιστροφή μας, με ενδιάμεση στάση για καφέ και ξεκούραση. Άφιξη το βράδυ στην πόλη μας. ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ.Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 135  ΕΥΡΩ

Μονόκλινο: 195 ΕΥΡΩ

Παιδί έως 12 ετών σε τρίκλινο με τους γονείς:  100

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

ü Μεταφορά με υπερυψωμένο κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας.

ü Δύο διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο ΤΑΧΙΜ ΕXPRESS 4 αστέρων στο ΤΑΞΙΜ, σε δίκλινα δωμάτια.

ü Πρωινά μπουφέ στο ξενοδοχείο.

ü Εκδρομές – περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.

ü Επίσημο ξεναγό.

ü Αρχηγό – συνοδό του γραφείου.

ü Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

ü Εισόδους μουσείων, , γεύματα – δείπνα

ü Την Κρουαζιέρα στο Βόσπορο

ü Ότι δεν αναφέρεται ή αναφέρεται προαιρετικό

TO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΙΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ