3HMEΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΓΙΑ ΠΑΣΧΑ 15-17/4/2023
 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ -ΠΡΙΓΚΙΠΟΝΗΣΑ

1η Μέρα Μ. Σαββατο 15/4/2023

Αναχώρηση από το γραφείο μας στις 05:00 .Έλεγχος στα Ελληνοτουρκικά σύνορα με στάση στο κατάστημα αφορολογήτων ειδών.  Διασχίζουμε την Ανατολική Θράκη και με ενδιάμεση στάση για καφέ και  ξεκούραση άφιξη στην ΒΑΣΙΛΙΔΑ των πόλεων. Περιήγηση  στα χερσαία τείχη.Θα δουμε το επταπύργιο,τη χρυσή πύλη και θα επισκεφθούμετην εκκλησία  της Ζωοδόχου Πηγής όπου  βρίσκονται οι τάφοι των πατριαρχών και σύμφωνα με την παράδοση από την εποχή της άλωσης τα μισοτηγανισμένα  ψάρια στο υπόγειο Αγίασμα.Συνεχίζουμε την περιήγησή μας στο κέντρο της ιστορικής Πόλης.Επισκεπτόμαστε τη σκεπαστή αγορά ΚΑΠΑΛΙ ΤΣΑΡΣΙ όπου τα 4000 και πλέον καταστήματα προσφέρουν μεγάλη ποικιλία για την αγορά αναμνηστικών και δώρων. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό αγορές.Αφξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο στο Ταξίμ.Ελεύθερος χρόνος να γνωρίσουμε την περίφημη πλατεία Ταξίμ ,τον γραφικό πεζόδρομο (μεγάλη οδός του Πέραν -Ιστικλαρ όπου βρίσκονται οι εκκλησίες της Αγίας Τριάδας,και της Παναγίας,με τα πολλά καταστήματα ,τα παραδοσιακά εστιατόρια και τα ζαχαροπλαστεία.Το βράδυ θα κάνουμε Ανάσταση στον μεγαλοπρεπεί ναό της Αγίας Τριάδος στην πλατεία Ταξίμ. Διανυκτέρευση.


2η Μέρα Κυριακή Πάσχα 16/4/2023

Πρωινό στο ξενοδοχείο.Ξεκινάμε  για να επισκεφθούμε στο  Φανάρι  το Οικουμενικό Πατριαρχείο,οπου θα δούμε την κεντρική πύλη του Πατρίάρχη Γρηγορίου, το κτίσμα όπου παρασκεύαζεται το Αγιο Μύρο , τα λείψανα των Τριών Ιεραρχών και τη  Στήλη της Φραγγελώσεως, το πολυτιμότερο κειμήλιο της Μεγάλης Εκκλησίας . Στον ελευθερό μας χρόνο μπορούμε να δούμε τη Μεγάλη του Γένους Σχολή που βρίσκεται σε διπλανό δρόμο.Θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας στον Κεράτειο κόλπο  και θα επισκεφθούμε τη ΜΟΝΗ ΤΩΝ ΒΛΑΧΕΡΝΩΝ  (όπου ψάλθηκε για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Υμνος   Συνεχίζουμε την ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο με πρώτη μας στάση στον Βυζαντινό ΙΠΠΟΔΡΟΜΟ . Εκεί βρίσκονται ακόμη ο ΟΒΕΛΙΣΚΟΣ του Μεγάλου Θεοδοσίου, η  ΣΤΗΛΗ ΤΩΝ ΟΦΕΩΝ .η ΣΤΗΛΗ του Κωνσταντίνου του Πορφυρογέννητου, η ΚΡΗΝΗ του Γουλιέλμου, το ΜΠΛΕ ΤΖΑΜΙ του Σουλτάν Αχμέτ,η ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ  καί η Θρυλική ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ.Στη συνέχεια προαιρετική Κρουαζιέρα στο ΒΟΣΠΟΡΟ. Ξεκινάμε από την είσοδο του ΚΕΡΑΤΙΟΥ ΚΟΛΠΟΥ από όπου θα βλέπουμε πανοραμικά τόσο την ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ με τα μνημεία της, όσο και την πλευρά του ΓΑΛΑΤΑ με τον περίφημο ΠΥΡΓΟ. Συνεχίζουμε δίπλα από τα ανάκτορα του ΝΤΟΛΜΑ ΜΠΑΧΤΣΕ, το περίφημο ανάκτορο – ξενοδοχείο CIRAGAN, περνάμε κάτω από την μεγάλη ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΒΟΣΠΟΡΟΥ, βλέπουμε τα δυο μεγάλα ΦΡΟΥΡΙΑ και τη δεύτερη ΓΕΦΥΡΑ. Επιστροφή  πλησίον των Ασιατικών ακτών, περνάμε από την Χρυσούπολη (Uskudar), τον Πύργο του Λεάνδρου και επιστρέφουμε στον Κεράτιο Κόλπο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.Ελεύθερος χρόνος.Διαν/ση


3η Μέρα: Δευτέρα 17/4/2023

Πρωινό και αναχώρηση για την Ασιατική ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ απ’ όπου προαιρετικά με ναυλωμένο καράβι θα επισκεφτούμε τα Πριγκηπόνησα. Θα περάσουμε δίπλα από  την Πρώτη, την Αντιγόνη, τη Χάλκη όπου θα κάνουμε στάση για να επισκεφθούμε την ομώνυμη Θεολογική σχολή, τους πνευματικούς θησαυρούς που φυλάσσονται στη βιβλιοθήκη της με τα 130.000 βιβλία και θα προσκυνήσουμε στον Ναό της ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε την ΠΡΙΓΚΗΠΟ, το μεγαλύτερο νησί των Πριγκιποννήσων, και το πιο όμορφο από τα νησιά, παραθεριστικό κέντρο των Κωνσταντινοπολιτών. Ελεύθερος χρόνος για μια βόλτα στο γύρω του νησιού και γεύμα ατομικά στις ψαροταβέρνες με την καταπληκτική θέα τη θάλασσα του Μαρμαρά. Επιστροφή στην Ασιατική πλευρά.Επιβίβαση στο πούλμαν. Αναχώρηση για την επιστροφή μας στην Ελλάδα.Με ενδιάμεση στάση για ξεκούραση και  ελέγχους συνόρων άφιξη το βράδυ στήν πόλη μας.

ΤΙΜΗ ΚΑΤ ΑΤΟΜΟ  160 ΕΥΡΩ

Παιδι  2- 12 χρονών στο δωμάτιο των γονέων 100 ευρώ

Μονόκλινο 185ευρώ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Μεταφορά με κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας
 • Δύο διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο  feronya  4 αστέρων στην Πλατεία Ταξίμ
 • Πρωινά σε μπουφέ στο ξενοδοχείο
 • Αρχηγό του γραφείου – συνοδό
 • Ξεναγό

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Εισόδους μουσείων
 • Κρουαζιέρα στο Βόσπορο
 • Πριγκιπόνησα
 • ΄Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό.
 • Σημ.Το πρόγραμμα μπορεί να εκτελεσθεί και με διαφορετική σειρά αν κριθεί απαραίτητο χωρίς παραλήψεις 
 • ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΗΝ ΚΡΑΤΗΣΉ ΣΑΣ