3 ΗΜΕΡΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ 

                                                ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

ΑΠΟ 24 ΕΩΣ 26 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 20191η ΗΜΕΡΑ: ΤΡΙΤΗ 24-12-2019  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
Αναχώρηση στις 06:50 από τη στοά  Επιμελητηρίου (καφέ Θεόφιλος). Διέλευση από Εγνατία Οδό για σύνορα Κήπων, έλεγχος διαβατηρίων, σύντομη επίσκεψη στο κατάστημα αφορολογήτων ειδών και στη συνέχεια μέσω Μαλγάρων, Ραιδεστού φθάνουμε  νωρίς   το απόγευμα στην Κων/πολη. Πρώτη γνωριμία με τις ομορφιές της Πόλης. Χρόνος ελεύθερος για αγορές στο γνωστό μας Καπαλί Τσαρσί (σκεπαστή αγορά) με τα 4.000 μικροκαταστήματα με χρυσαφικά, ασημικά, χειροποίητα χαλιά, δερμάτινα, είδη λαϊκής τέχνης , προαιρετική κρουαζιέρα στα χιλιοτραγουδισμένα στενά του Βοσπόρου. Μετάβαση στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση ,ξεκούραση.Το βράδυ θα κάνουμε προαιρετικά το Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν σ’ ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Πόλης απολαμβάνοντας την  τέχνη του χορού της κοιλιάς με ανατολίτικα τραγούδια και χορούς. Διανυκτέρευση .

2η ΗΜΕΡΑ: ΤΕΤΑΡΤΗ 25-12-2019 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
Πρωινό και αναχώρηση για προσκύνημα στο ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ στο Ναό του ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ στο Φανάρι και στην ΜΟΝΗ ΤΩΝ ΒΛΑΧΕΡΝΩΝ (όπου ψάλθηκε για πρώτη φορά ο ακάθιστος ύμνος). Μετά συνεχίζουμε την ξενάγηση στην ΜΟΝΗ της ΧΩΡΑΣ με τα περίφημα Βυζαντινά ψηφιδωτά και περιήγηση στα ΧΕΡΣΑΙΑ ΤΕΙΧΗ μέχρι την εκκλησία της ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ (επίσκεψη στο Αγίασμα) και στους τάφους των Πατριαρχών. Και κλείνουμε την ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο με πρώτη μας στάση στον Βυζαντινό ΙΠΠΟΔΡΟΜΟ και την ΣΤΗΛΗ ΤΩΝ ΟΦΕΩΝ, όπου θα έχουμε την εντύπωση ότι ξαναζωντανεύουν οι κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες του Βυζαντίου. Εκεί βρίσκονται ακόμη ο ΟΒΕΛΙΣΚΟΣ του Μέγα Θεοδοσίου, η ΣΤΗΛΗ του Κωνσταντίνου του Πορφυρογέννητου, η ΚΡΗΝΗ του Γουλιέλμου, το ΜΠΛΕ ΤΖΑΜΙ του Σουλτάν Αχμέτ, το ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟ (βασιλική Δεξαμενή του ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΥ), την Θρυλική ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, χτισμένη στα σχέδια του ΙΣΙΔΩΡΟΥ και ΑΝΘΕΜΙΟΥ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση ή για ψώνια στην αγορά του Ταξίμ. Το βράδυ προαιρετικό Χριστουγεννιάτικο γλέντι στη περίφημη περιοχή ΚΟΥΜ ΚΑΠΙ με πλήρες μενού, ζωντανή μουσική με τραγούδια της Ανατολής και χορούς της κοιλιάς. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΠΕΜΠΤΗ 26-12-2019 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – –ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Πρωινό και αναχώρηση για να μεταβούμε στο βυζαντινό Ιππόδρομο με τον υπέροχο αιγυπτιακό κίονα – οβελίσκο που φέρει πάνω του ιερογλυφικά, το χάλκινο τρίποδα των Δελφών και την ωραία γερμανική κρήνη του 1898. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Μπλε Τζαμί του Σουλτάνου Αχμέτ  και μετά θα επισκεφθούμε την περίφημη εκκλησία – μουσείο της Αγίας Σοφίας ένα από τα πιο σημαντικά έργα της Βυζαντινής αυτοκρατορίας. Στη συνέχεια θα βρεθούμε στο εμπορικό κέντρο ISTANBUL FORUM για να περιηγηθούμε  στο μεγαλύτερο Ενυδρείο της Ευρώπης. Κατόπιν  αναχώρηση για επιστροφή. Στάση στη Ραιδεστό  για μεσημεριανό φαγητό . Διέλευση Κήπων και με τις απαραίτητες στάσεις καθ’ οδόν άφιξη το βράδυ στην πόλη μας.

ς. ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ.

Τιμή κατ’άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 130 EURO
Μονόκλινο: 180 EURO

 • ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
 • * Μεταφορές – μετακινήσεις με πολυτελές λεωφορείο.
 •  * (3) διαν/σεις στο ξενοδοχείο 4* FERONYA (7,8 βαθμοί) στην πλατεία Ταξίμ
 • . * (3) πρωινά σε πλούσιο μπουφέ.
 • * Ξεναγήσεις – περιηγήσεις  του προγράμματος. * Αρχηγό –συνοδό του γραφείου μας. 
 • * Τοπικό ξεναγό. 
 • * Ταξιδιωτική Ασφάλιση Αστικής Ευθύνης  με την Generally Life. 
 • Έξτρα Ατομική ασφάλιση Ατυχημάτων, ευθύνη του πελάτη να τη ζητήσει, με εξτρά βέβαια πληρωμή 5€ το άτομο.(έως 75 ετών).
 •  * Το  ΦΠΑ  της εκδρομής.
 • ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
 • *Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων
 • *Διασκεδάσεις ,επιπλέον γεύματα ,ποτά, εκδηλώσεις και γενικά ότι αναγράφεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό
Thank you for contacting us. We will get back to you as soon as possible
Oops. An error occurred.
Click here to try again.