ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 

ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΗΣΑ - ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟΝ ΒΟΣΠΟΡΟ

3ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ 15-19/4/2019 AΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ


1η ΗΜΕΡΑ: Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ 15/6/2019 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Αναχώρηση από το γραφείο μας στις 06.00 το πρωί. Έλεγχος στα Ελληνοτουρκικά σύνορα με στάση στα Αφορολόγητα και είσοδος στην Τουρκία. Άφιξη στην ΒΑΣΙΛΙΔΑ των πόλεων. Περιήγηση στα ΧΕΡΣΑΙΑ ΤΕΙΧΗ μέχρι την εκκλησία της ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ (επίσκεψη στο Αγίασμα) και στους τάφους των Πατριαρχών. Συνεχίζουμε για το περίφημο ΚΑΠΑΛΙ ΤΣΑΡΣΙ όπου τα 4000 και πλέον καταστήματα προσφέρουν μεγάλη ποικιλία για την αγορά αναμνηστικών και δώρων. Ελεύθερος χρόνος για αγορές και φαγητό. Στη συνέχεια θα έχουμε Προαιρετική Κρουαζιέρα με ξενάγηση στο ΒΟΣΠΟΡΟ. Ξεκινάμε από την είσοδο του ΚΕΡΑΤΙΟΥ ΚΟΛΠΟΥ από όπου θα βλέπουμε πανοραμικά τόσο την ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΚΩΝ/ΠΟΛΗ με τα μνημεία της, όσο και την πλευρά του ΓΑΛΑΤΑ με τον περίφημο ΠΥΡΓΟ. Συνεχίζουμε δίπλα από τα ανάκτορα του ΝΤΟΛΜΑ ΜΠΑΧΤΣΕ, το περίφημο ανάκτορο – ξενοδοχείο CIRAGAN, περνάμε κάτω από την μεγάλη ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΒΟΣΠΟΡΟΥ, βλέπουμε τα δυο μεγάλα ΦΡΟΥΡΙΑ και την δεύτερη ΓΕΦΥΡΑ και πλησίον των Ασιατικών ακτών, περνάμε από την Χρυσούπολη (Uskudar), τον Πύργο του Λεάνδρου και επιστρέφουμε στον Κεράτιο Κόλπο. Μετά τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην πλατεία Ταξίμ. Χρόνος για ξεκούραση.  Διανυκτέρευση

.

2η ΗΜΕΡΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ 16/6/2019 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Πρωινό και αναχώρηση για προσκύνημα στο ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ στο Ναό του ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ στο Φανάρι και στην ΜΟΝΗ ΤΩΝ ΒΛΑΧΕΡΝΩΝ (όπου ψάλθηκε για πρώτη φορά ο ακάθιστος ύμνος). Και συνεχίζουμε την ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο με πρώτη μας στάση στον Βυζαντινό ΙΠΠΟΔΡΟΜΟ και την ΣΤΗΛΗ ΤΩΝ ΟΦΕΩΝ, όπου θα έχουμε την εντύπωση ότι ξαναζωντανεύουν οι κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες του Βυζαντίου. Εκεί βρίσκονται ακόμη ο ΟΒΕΛΙΣΚΟΣ του Μέγα Θεοδοσίου, η ΣΤΗΛΗ του Κωνσταντίνου του Πορφυρογέννητου, η ΚΡΗΝΗ του Γουλιέλμου, το ΜΠΛΕ ΤΖΑΜΙ του Σουλτάν Αχμέτ, το ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟ (βασιλική Δεξαμενή του ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΥ), την Θρυλική ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, χτισμένη στα σχέδια του ΙΣΙΔΩΡΟΥ και ΑΝΘΕΜΙΟΥ. Μετά θα επισκεφτούμε τη ΜΟΝΗ της ΧΩΡΑΣ με τα περίφημα Βυζαντινά ψηφιδωτά. Μετά θα επισκεφτούμε ένα από τα πολλά εμπορικά κέντρα της πόλης. Ελεύθερος χρόνος στο πολυκατάστημα για ψώνια και φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Το βράδυ θα πάμε προαιρετικά στη περίφημη περιοχή ΚΟΥΜ ΚΑΠΙ με τις πολλές ψαροταβέρνες για φαγητό και διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΔΕΥΤΕΡΑ (ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ)17/5//2019 ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΗΣΑ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Πρωινό και αναχώρηση για την Ασιατική ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ περνώντας πάνω απο την πρώτη γέφυρα του Βοσπόρου ,θα φτάσουμε στην περιοχή ΜΠΟΣΤΑΝΤΖΙ  απο όπου με ναυλωμένο καράβι θα επισκεφτούμε τα Πριγκηπόνησα. Θα δούμε την Πρώτη, την Αντιγόνη.Στη Χάλκη θα κατεβούμε για να επισκεφθούμε την ομώνυμη Θεολογική σχολή, τους πνευματικούς θησαυρούς που φυλάσσονται στη βιβλιοθήκη της με τα 130.000 βιβλία και θα προσκυνήσουμε στον Ναό της ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε την ΠΡΙΓΚΗΠΟ, το μεγαλύτερο νησί των Πριγκιποννήσων, και το πιο όμορφο από τα νησιά, παραθεριστικό κέντρο των Κωνσταντινοπολιτών. Ελεύθερος χρόνος για μια βόλτα με τα παϊτόνια και γεύμα ατομικά στις ψαροταβέρνες με την καταπληκτική θέα τη θάλασσα του Μαρμαρά. Επιστροφή στο Μποσταντζι, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την επιστροφή μας περνώντας πάνω απο τη δεύτερη γεφυρα του Βοσπόρου.Με ενδιάμεση στάση για καφέ και ξεκούραση. Άφιξη το βράδυ στην πόλη μας.

  ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ.

Τιμή κατ’άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 150 EURO
Παιδί έως 12ετών σε τρίκλινο με τους γονείς: 115 EURO
Μονόκλινο: 230 EURO

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

• Μεταφορά με υπερυψωμένο κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας.
• Δύο διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο GOLDEN AGE” 4 αστέρων σε δίκλινα δωμάτια στην πλατεία ΤΑΞΙΜ.
• Πρωινά μπουφέ στο ξενοδοχείο.
• Εκδρομές – περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
• Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας.
• Επίσημο ξεναγό.
• Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

• Εισόδους μουσείων, νυκτερινών κέντρων, γεύματα – δείπνα.
• Κρουαζιέρα στο Βόσπορο.
• Το Αναστάσιμο δείπνο με την παραδοσιακή μαγειρίτσα.
• Εισιτήρια για Πριγκηπόνησα.
• Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή δεν αναφέρετα


KΡΑΤΗΣΕΙΣ 2551024313

ΣΤΕΙΛΤΕ  e mail

Thank you for contacting us. We will get back to you as soon as possible
Oops. An error occurred.
Click here to try again.