3 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΗΛΙΟΛΟΥΣΤΗ ΑΚΤΗ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΕΥΞΕΙΝΟΥ ΠΟΝΤΟΥ (ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ)

ΗΛΙΟΛΟΥΣΤΗ ΑΚΤΗ – ΒΑΡΝΑ – ΑΝΑΚΤΟΡΑ ΜΠΑΛΤΣΙΚ – ΑΛΑΤΖΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ – ΣΩΖΟΠΟΛΗ – ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ – ΑΓΧΙΑΛΟΣ – ΠΥΡΓΟΣ

ΑΠΟ 03 ΕΩΣ 05 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

1η Μέρα: ΣΑΒΒΑΤΟ 03-06-2023 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΗΛΙΟΛΟΥΣΤΗ ΑΚΤΗ

Αναχώρηση από το γραφείο μας ώρα 06:30 το πρωί. Έλεγχος στα Ελληνοβουλγάρικα σύνορα Ορμένιου και είσοδος στην Βουλγαρία. Θα διασχίσουμε μια όμορφη φυσική διαδρομή, και θα φθάσουμε στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Μαύρης Θάλασσας τον Πύργο την Πατρίδα του μεγάλου μας ποιητή Κώστα Βάρναλη (ο πατέρας του ήταν από τη Βάρνα). Περιήγηση της πόλεως και ελεύθερος χρόνος στον πεζόδρομο για φαγητό και αγορές. Μετά θα πάμε για το μεγαλύτερο τουριστικό θέρετρο της Βουλγαρίας την "Ηλιόλουστη Ακτή" (Sunny Beach). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με το όμορφο θέρετρο ή να απολαύσετε τις ανέσεις του ξενοδοχείου, όσοι θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την Εξωτερική Πισίνα. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε το Νεσέμπαρ (Αρχαία Μεσημβρία) που διατηρεί το Βυζαντινό χρώμα της με τις πάμπολλες εκκλησίες περασμένων αιώνων. Είναι αρχαιότατη πόλη - αποικία των Ελλήνων που χτίστηκε σ’ ένα βραχώδες νησί στα παράλια της Μαύρης θάλασσας, που θυμίζει έντονα την Μονεμβασιά. Το 1983, λόγω της ιστορίας της και των πολλών διαφορετικών πολιτισμών που πέρασαν από αυτή, ανακηρύχθηκε από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς, θεωρούμενη ως "πλούσια πόλη-μουσείο". Ελεύθερος χρόνος για να περπατήσουμε στα γραφικά στενά με τα παραδοσιακά Ελληνικά σπίτια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η Μέρα: ΚΥΡΙΑΚΗ 04-06-2023 ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΝΑΚΤΟΡΑ ΜΠΑΛΤΣΙΚ – ΒΑΡΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την ολοήμερη εκδρομή για τα πανέμορφα ανάκτορα του Μπάλτσικ (αρχαία Ελληνική πόλη η Διονυσούπολη). Το Μπαλτσίκ ήταν προσφιλές θέρετρο της Βασίλισσας Μαρίας της Ρουμανίας, η οποία έχτισε εδώ τη θερινή κατοικία της. Το μικρό αυτό βασιλικό παλάτι άρχισε να χτίζεται το έτος 1924 σε σχέδια των Ιταλών αρχιτεκτόνων, με μορφολογικά στοιχεία ανατολίτικης και βαλκανικής αρχιτεκτονικής. Στο ανάκτορο αυτό συνυπάρχει ένας μουσουλμανικός μιναρές με ένα χριστιανικό παρεκκλήσιο. Ο πέτρινος θρόνος της Βασίλισσας Μαρίας, που υπάρχει στους κήπους του παλατιού και αγναντεύει την ανοικτή θάλασσα, είναι σήμερα προσφιλές σημείο φωτογράφησης των επισκεπτών του ανακτόρου. Το δαιδαλώδες πάρκο του παλατιού απομιμείται το μυθικό λαβύρινθο της Κρήτης. Περίφημος είναι και ο Βοτανικός Κήπος του Μπάλτσικ, με 3.000 περίπου είδη φυτών, μια σπάνια συλλογή κάκτων και αιωνόβια άνω των 300 ετών δένδρα. Περνώντας από τα παραθαλάσσια θέρετρα Αλμπένα – Χρυσή Αμμουδιά φτάνουμε στο Αλατζά Μοναστήρι. Ένα Μοναστήρι του 5ου αιώνα λαξευμένο όλο, ακόμα και τα κελιά του μέσα στον βράχο. Τον Μεσαίωνα ήταν κατοικία ασκητών, ενώ σήμερα εξακολουθεί να προσελκύει τους θαυμαστές της ιστορίας και του μυστικισμού, μετά την επίσκεψη και το προσκύνημα συνεχίζουμε  για την καλοκαιρινή πρωτεύουσα  της χώρας, την όμορφη πόλη της Βάρνας, την μεγαλύτερη πόλη της Μαύρης Θάλασσας. Ελεύθερη ώρα στον πεζόδρομο της Βάρνας για φαγητό και αγορές. Μετά θα παρακολουθήσουμε ένα σόου με δελφίνια στο Δελφινάριο και περιήγηση της πόλεως όπου θα επισκεφθούμε και τον εκπληκτικό Καθεδρικό Ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου, χτισμένος όπως ο Καθεδρικός Ναός της Αγίας Πετρούπολης. Επιστροφή στην Ηλιόλουστη Ακτή. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η Μέρα: ΔΕΥΤΕΡΑ 05-06-2023 ΗΛΙΟΛΟΥΣΤΗ ΑΚΤΗ – ΣΩΖΟΠΟΛΗ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για προσκύνημα στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου της Αγχιάλου με τις εξαιρετικά σπάνιες εικόνες. Μετά θα επισκεφθούμε την πιο παλιά αποικία των Ελλήνων στη Μαύρη Θάλασσα την Σωζόπολη(Αρχαία Απολλωνία). Εδώ θα δούμε τα λείψανα του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή που βρέθηκαν πρόσφατα και φυλάσσονται στην αναστηλωμένη εκκλησία των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου. Ελεύθερος χρόνος για να περπατήσουμε στα γραφικά στενά με τα παραδοσιακά σπίτια. Στάση σε Εμπορικό Κέντρο στον Πύργο για τις τελευταίες αγορές και για φαγητό. Αναχώρηση για την επιστροφή μας κάνοντας τις ανάλογες στάσεις για καφέ. Διέλευση συνόρων. Άφιξη στην πόλη μας. 

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ.

TIMH ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΆΤΙΟ.145 ΕΥΡΩ
ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ.185 ΕΥΡΩ
ΠΑΙΔΙ ΕΩΣ 12 ΕΤΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ . 105 ΕΥΡΩ
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
  • Μεταφορά με πολυτελές υπερυψωμένο λεωφορείο του γραφείου μας.
  • Δυο διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο ‘ALBA’ 4* στο κέντρο της ΗΛΙΟΛΟΥΣΤΗΣ ΑΚΤΗΣ σε δίκλινα δωμάτια.
  • Δυο πρωινά σε ανοιχτό μπουφέ.
  • Δυο δείπνα σε ανοιχτό μπουφέ.
  • Συνοδό – ξεναγό του γραφείου.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • Εισόδους μουσείων, Δελφινάριο και Ανάκτορα Μπάλτσικ.
  • Γεύματα, ποτά.
  • Ότι δεν αναφέρεται ή αναφέρεται ως προαιρετικό.

Thank you for contacting us. We will get back to you as soon as possible
Oops. An error occurred.
Click here to try again.