ΠΟΛΩΝΙΑ


ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΑΛΑΤΩΡΥΧΕΙΑ  ΒΑΡΣΟΒΙΑ – ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ - ΝΟΒΙΣΑΝΤ

9 ημέρες 28 ΙΟΥΛΙΟΥ ΕΩΣ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η μέρα. Σάββατο 28.07. Αναχώρηση – Βελιγράδι (830 χλμ). Αναχώρηση  στις  01:30.  Μέσω Σόφιας – Νίς και με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και ξεκούραση, άφιξη το απόγευμα στο Βελιγράδι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Ελεύθερος χρόνος για μια βραδινή βόλτα ατομικά στην πόλη. Διανυκτέρευση.

2η μέρα. Κυριακή 29.07 Βελιγράδι – Βουδαπέστη (378 χλμ). Μετά το πρωινό ξεκινάμε την περιήγηση της πόλης. Θα δούμε το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το Εθνικό Μουσείο, το Εθνικό Θέατρο, τη νέα πόλη και το Kalemegdan, το φρούριο – κάστρο της πόλης, χτισμένο στη συμβολή των ποταμών Δούναβη και Σάβα. Στην συνέχεια αναχώρηση για την Βουδαπέστη. Άφιξη το απόγευμα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα. Δευτέρα 30.07 Βουδαπέστη – Σλοβακία – Κρακοβία (392χλμ). Πρωινό. Ξεκινάμε την γνωριμία μας με την πόλη  όπου θα έχουμε την δυνατότητα να δούμε την πλατεία των Ηρώων, με το μνημείο της Χιλιετηρίδας, το καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου και στην λεωφόρο της Δημοκρατίας θα θαυμάσουμε τα καλοδιατηρημένα κτίρια. Συνεχίζοντας θα δούμε το ογκώδες σε ρυθμό μπαρόκ Κοινοβούλιο και θα περάσουμε στη Βούδα από τη Γέφυρα των Λεόντων. Στο λόφο των ψαράδων θα δούμε τα κάστρα και την εκκλησία του Ματίας, στην οποία γίνονταν οι στέψεις των βασιλέων. Συνεχίζουμε προς βορρά για τα σύνορα με τη Σλοβακία την οποία με μια ενδιάμεση στάση στη γραφική κωμόπολη Banska Bynstrica, θα τη διασχίσουμε απ΄άκρου εις άκρον για να εισέλθουμε στην Πολωνία και να καταλήξουμε στην Κρακοβία. Άφιξη στ ο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

4η μέρα. Τρίτη 01.08. Κρακοβία (περιήγηση) – Αλατωρυχεία. (30χλμ). Πρωινό και περιήγηση της Κρακοβίας, πρωτεύουσα της Πολωνίας στην μεσαιωνική περίοδο μεταξύ 1038–1569. Χωρίς σημαντικές καταστροφές στους 2 παγκόσμιους πολέμους σήμερα αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco. Σχεδόν όλα τα αξιοθέατα της μπορεί να τα δει κανείς περπατώντας αφού οι πιο πολλοί δρόμοι της παλιάς πόλης είναι πεζόδρομοι. Ενώ είναι γεμάτη με ιστορικά κτίρια, είναι ταυτόχρονα και μια σύγχρονη γεμάτη ζωή πόλη, Μετά την περιήγηση, αναχώρηση για εκδρομή στα ηλικίας 700 ετών αλατωρυχεία στη Βιέλιτσκα, 15 χλμ. νοτιοανατολικά της Κρακοβίας που αποτελούν μια εκπληκτική, υπόγεια εμπειρία με στοές στις οποίες βρίσκονται εκκλησίες σκαλιστές πάνω στο αλάτι, μικρές φωσφορίζουσες λίμνες και ξύλινα υποστυλώματα στοών τα οποία είναι αληθινά καλλιτεχνήματα μαραγκών της παλιάς εποχής. Επιστροφή στην Κρακοβία. Δείπνο, διανυκτέρευση.

5η μέρα. Τετάρτη 02.08. Κρακοβία – ΄Αουσβιτς – Βαρσοβία (383χλμ.) Πρωινό και αναχώρηση για το Άουσβιτς όπου θα επισκεφθούμε το μουσειακό χώρο Άουσβιτς/ Μπιρκενάου, το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης της ναζιστικής Γερμανίας, όπου βρήκαν εξωφρενικό θάνατο πάνω από 1 εκ. άτομα κατά την διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας προς τα Βόρεια με προορισμό την πρωτεύουσα Βαρσοβία. Άφιξη το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Δείπνο, διανυκτέρευση.

6η μέρα. Πέμπτη  03.08.Βαρσοβία (60χλμ) Πρωινό και περιήγηση στα σημαντικότερα αξιοθέατα της ιστορικής πόλης που περιβάλλεται από τις παλιές οχυρώσεις. Θα δούμε μεταξύ άλλων, την κεντρική πλατεία της Αγοράς, το Βασιλικό Ανάκτορο, πολύ καλό δείγμα μπαρόκ αρχιτεκτονικής, που τώρα λειτουργεί σαν Μουσείο και έδρα της Βουλής Seim, το παλάτι και την πλατεία του Κάστρου Plac Zamkowy, από τα λίγα σημεία που σώθηκαν από τη ναζιστική ορμή, το μνημειώδες Παλάτι Πολιτισμού και Επιστήμης – δώρο του Στάλιν στη Βαρσοβία, το Μεγάλο θέατρο Βιέλκι, που στεγάζει την όπερα και το μπαλέτο, το μπαρόκ παλάτι Κρασίνσκι, που θεωρείται από τα ομορφότερα κτίρια της πόλης, τους Βασιλικούς Κήπους, και το Εβραϊκό Γκέτο, το σπίτι της Μαρίας Κοζλόφκα Κιουρί, που τιμήθηκε με Νόμπελ, το άγαλμα του Φρεντερίκ Σοπέν, που στολίζει τους κήπους του ανακτόρου Λαζιένσκι. Στο ελεύθερο απόγευμα απολαύστε τον καφέ σας στο γνωστό Μπλικλ καφέ ή στο δημοφιλές ζαχαροπλαστείο Emil Wedel. Μπορείτε ακόμα να περπατήσετε κατά μήκος της δυτικής όχθης του ποταμού Βιστούλα, στην περιοχή της Βασιλικής Οδού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

7η μέρα. Παρασκευή 04.08.Βαρσοβία – Μπρατισλάβα (645χλμ.) Πρωινό και αναχώρηση για τη πανέμορφη πρωτεύουσα της Σλοβακίας, τη Μπρατισλάβα. Η Σλοβακία κατοικείται από τους Σλοβάκους εδώ και πολλές εκατοντάδες χρόνια. Οι Ούννοι κατέκτησαν τη Σλοβακία όπως και οι Ούγγροι αργότερα, οι οποίοι έμειναν στη χώρα για 1000 περίπου χρόνια, και την προσάρτησαν στη μοναρχία της Αυστροουγγαρίας. Το 1918 σχημάτισαν με τους Τσέχος το κράτος της Τσεχοσλοβακίας. Οι Σλοβάκοι πίεσαν για μεγαλύτερη αυτονομία, με αποτέλεσμα τον Ιανουάριο του 1993 η Τσέχικη και η Σλοβάκικη συνομοσπονδία να γίνουν δυο αυτόνομα κράτη. Ο χρυσός υπήρξε για πολλά χρόνια ο πλούτος της χώρας.  Περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης στο οποίο θα δούμε το κάστρο, τον καθεδρικό ναό, το θέατρο, την όπερα και την θαυμάσια αγορά. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

8η μέρα. Σάββατο 05.08. Μπρατισλάβα – Νόβισαντ  (485χλμ.) Πρωινό και αναχώρηση με νοτιοανατολική κατεύθυνση για τα σύνορα της Ουγγαρίας για να τη διασχίσουμε και να καταλήξουμε στη Σερβία και το Νόβισαντ την πρωτεύουσα της επαρχίας Βοϊβοντίνα. Στην περιήγηση μας θα δούμε πανοραμικά το κάστρο Πετροβαράντιν και την πλατεία Σλόμπονταν, τον καθεδρικό ναό, το Δημαρχείο, τον Δούναβη ποταμό.  Στη συνέχεια τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας  και ελεύθερος χρόνος στην διάθεσή μας.

Δείπνο και διανυκτέρευση.

9η μέρα. Κυριακή 06.08. Νόβισαντ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ (910χλμ.) Πρωινό και αναχώρηση για την πόλη μας με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : ΔΙΚΛΙΝΟ/ΤΡΙΚΛΙΝΟ: 399€, ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ : +160€, ΠΑΙΔΙ:369€

Περιλαμβάνονται:

v  Η μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας.

v  Διαμονή (1 διαν/ση στο  Βελιγράδι,  1 διαν/ση στη Βουδαπέστη, 2 διαν/σεις στην Κρακοβία, 2 διαν/σεις στη Βαρσοβία, 1 διαν/ση στην Μπρατισλάβα & 1 διαν/ση στο Νόβισαντ) σε επιλεγμένα  ξενοδοχεία 3*& 4*, σε δίκλινα δωμάτια.

v  Ημιδιατροφή.

v  Ξεναγήσεις – περιηγήσεις – εκδρομές που αναφέρονται στο πρόγραμμα.

v  Αρχηγό – συνοδό.

v  Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης.

v  Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

Ποτά, φιλοδωρήματα, τηλεφωνήματα. Check point & Δημοτικοί φόροι 59€. Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και ότι αναφέρεται σαν προαιρετικό στο πρόγραμμα.

O αρχηγός εκδρομής διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής προγράμματος χωρίς παραλήψεις

KRATHΣΕΙΣ


 

Thank you for contacting us. We will get back to you as soon as possible
Oops. An error occurred.
Click here to try again.